• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۶۷۶۱۲
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۵
صفحه نخست » کل اخبار

با دقت از وای فای خود محافظت کنید!

با دانستن چند ترفند ساه می توان فهمید آیا همسایه‌ها به وای‌فای شما وصل شده ند.

با دقت از وای فای خود محافظت کنید!به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، آیا سرعت اینترنت شما کم شده است؟ آیا در زمان پخش ویدیو سرعت بافر شدن به کندی صورت می‎گیرند؟ آیا برای دانلود کردن یک فایل کوچک هم به مدت زمان زیادی نیاز دارید؟ اگر این‌گونه است ممکن است خبر‌های بدی در انتظار شما باشد. احتمالاً یکی از همسایگان شما بدون اطلاع در حال استفاده از شبکه وای‎فای شما است.
اجازه دادن به دستگاه‎های غیر مجاز برای استفاده از اینترنت شما ایده خوبی نیست، به ویژه این که انجام چنین کاری علاوه بر کاهش سرعت اتصال شما و بار مالی ناشی از مصرف پهنای باند اینترنت، وضعیت امنیتی شبکه شما را نیز به مخاطره می‎اندازد.

خطرات پیش‌رو
بزرگترین خسارتی که به یک شبکه وای‎فای سرقت شده وارد می‎شود، کند شدن سرعت اتصال به آن است. هر شبکه کامپیوتری میزان مشخص و محدودی از پهنای باند را در اختیار دارد و با تقسیم آن بین چند کامپیوتر، یک تلویزیون هوشمند و چند تلفن همراه شما به مرور متوجه خواهید شد که سرعت اتصال دستگاه‎ها به شبکه در حال کم شدن است، به ویژه اگر پهنای باند مصرفی یکی از این دستگاه‎ها زیاد بوده و مثلا در حال پخش یک ویدئو از اینترنت باشد. همچنین این روز‌ها خیلی از خدمات دهندگان اینترنت هزینه مصرف اینترنت را بر اساس میزان پهنای باند مصرفی محاسبه می‎کنند و دیگر خبری از اینترنت نامحدود نیست. با این اوصاف اگر یکی از همسایگان شما بدون اطلاع و اجازه شما از این پهنای باند استفاده کند شما در انتهای ماه مجبور به پرداخت یک هزینه سرسام آور برای استفاده از اینترنت هستید.



علاوه بر مشکل کند شدن اتصال به شبکه، یک روتر بی‎سیم غیر امن نیز می‎تواند مشکلات امنیتی بزرگی را برای شما فراهم کند. هر چند ممکن است همسایه شما تنها بخواهد از اینترنت شما برای چک کردن رایگان ای‎میل‎هایش استفاده کند، اما یک روتر ناامن می‎تواند برای دسترسی به اطلاعاتی که شما با وب‎سایت‌ها در میان می‎گذارید (مثلا اطلاعات حساب بانکی شما)، دسترسی به سایر دستگاه‎های متصل به این شبکه یا آلوده کردن کامپیوتر شما به ویروس مورد استفاده قرار بگیرد. این همسایگان مزاحم همچنین می‎توانند از اتصال اینترنت شما برای مقاصد و فعالیت‎های غیرقانونی خود استفاده کنند. تصور کنید اگر چنین اتفاقی بیفتد چه کسی مسئول عواقب ناشی از استفاده غیرقانونی از اینترنت خواهد بود؟ مسلما خود شما.

چگونه تشخیص دهیم که آیا کسی در حال سرقت از شبکه وای‎فای ما است؟
اگر شما به این موضوع مشکوک شده‎اید که ممکن است کسی در حال سرقت از شبکه وای‎فای شما باشد، لازم است ابتدا به صفحه مدیریت روتر خود وارد شوید. متداول‎ترین روش برای انجام این کار در خیلی از برند‌های روتر، تایپ کردن آدرس آی‎پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ و یا ۱۹۲.۱۶۸.۲.۱ در نوار آدرس مرورگر شما است. اگر این دو آدرس کار نکرد، برای بدست آوردن آن به دفترچه راهنمای روتر خود مراجعه کنید.



بعد از این که به صفحه مدیریت روتر خود دسترسی پیدا کردید، باید به صفحه‎ای که در آن فهرستی از MAC آدرس‎هایی که به روتر شما متصل شده‎اند وجود دارد مراجعه کنید. محل قرارگیری این صفحه با توجه به مدل روتر شما ممکن است متفاوت باشد، اما اغلب اوقات این صفحه در زیر مجموعه‎ای از بخش‎های wireless configuration، wireless status یا DHCP client قرار دارد. شما با بررسی دقیق این فهرست می‎توانید متوجه شوید چه تعداد دستگاه به شبکه شما متصل شده است. برای مثال اگر شش آدرس MAC در این فهرست وجود دارد (توجه داشته باشید که هر دستگاهی که به یک شبکه متصل می‎شود آدرس MAC اختصاصی خود را دارد)، اما شما تنها ۴ دستگاه در خانه دارید احتمالاً یک مزاحم مشغول استفاده از اینترنت شما است.

نکته: هر دستگاهی اعم از تلفن‎های هوشمند قدیمی‎، کنسول‎های بازی، دوربین‎های دارای قابلیت وای‎فای و هر دستگاه دیگری که قابلیت اتصال به شبکه بی‎سیم را داشته باشد ممکن است در فهرست آدرس MAC قرار داشته باشد. به همین دلیل ممکن است شما در تشخیص دستگاه‎هایی که به شبکه متصل هستند دچار سردرگمی‎ شوید. برای مدیریت بهتر آدرس‎های MAC و این که کدام آدرس مربوط به کدام دستگاه است می‎توانید از وب سایت macvendors.com استفاده کنید.



چطور جلوی سارق اینترنت را بگیریم؟
اگر به این نتیجه رسیدید که کسی مشغول سرقت از وای‎فای شما است، بهترین کار این است که تدابیر امنیتی را افزایش دهید. اگر شبکه شما بدون کلمه عبور کار می‎کند، هر چه سریع‎تر آن را فعال کنید. اگر شما همچنان از نام و کلمه عبور پیش‌فرض روتر استفاده می‎کنید، آن را تغییر دهید. برای انجام این کار به صفحه مدیریت روتر خود مراجعه کنید. برای تغییر کلمه عبور در بخش تنظیمات امنیتی روتر به دنبال عبارت PSK یا Pre Shared Key بگردید. تغییر دادن کلمه عبور شبکه وای‎فای باعث می‎شود تا ارتباط تمام دستگاه‎هایی که قبلا به آن متصل بودند قطع شود، بنابراین شما باید بعد از تعیین یک کلمه عبور جدید یک بار دیگر دستگاه‎های خود را به شبکه معرفی کنید.

برای تغییر نام روتر عبارت Service Set identifier م (SSID) را پیدا کنید. معمولا این گزینه در بخش تنظیمات بی‎سیم روتر قرار دارد. در پایان انتخاب یک سیستم کدگذاری قدرتمند برای شبکه بی‎سیم ضروری خواهد بود. معمولاً بهترین انتخاب در روتر‌های رایج استفاده از استاندارد WPA۲ است. اگر تاریخ تولید روتر شما به قبل از سال ۲۰۰۶ باز می‎گردد، احتمالا با سیستم کدگذاری WPA۲ سازگار نخواهد بود. در این شرایط بهتر است به فکر خرید یک روتر جدید باشید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برخورد قاطع با هرگونه تخلف انتخاباتی
سفر قائم‌مقام وزیر کشور به کرمان
با داشتن این علائم به کبد چرب مبتلا هستید
بسته مردِ میدان، شهید محمد هادی درویشی از گرمه
­نتایج هفته سیزدهم لیگ برتر بسکتبال بانوان
کولاک برف و لغزندگی جاده‌ها در چهارمحال و بختیاری
شکست ملی پوشان هندبال در دیدار‌های دوستانه بحرین
قدردانی آیت‌الله شبیری زنجانی از تلاش‌های رسانه ملی
فوتسال قهرمانی کارگران کشور
اعلام اسامی داوران و ناظران هفته پنجم لیگ برتر هندبال بانوان
قدردانی آیت‌الله شبیری زنجانی از تلاش‌های رسانه ملی
نیروهای مسلح آماده‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه شده‌اند
احزاب نقش حلقه‌های بین حاکمیت و مردم را ایفا می‌کنند
وبینار تخصصی نگهدارنده‌های تاسیسات و لرزه‌گیر‌های مکانیکی
گسترش دامنه خدمات خیریه محکم
تشدید پایش شبکه گاز در سراسر استان
خبر خوش برای سفره‌های خانوار/ توزیع برنج و روغن خوراکی در استان
پیام همسر شهید مجیدی‌مهر به رهبر معظم انقلاب
صبر و استقامت خانواده‌ های شهدا پشتوانه اصلی نظام جمهوری اسلامی
تخریب اموال عمومی در آبدانان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود
نویدکیا: نیمه دوم بازی با استقلال خوب نبودیم
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف و بهبود ثبات ارزی
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب
آیین گرامیداشت سرداران مقاومت در مصلی تهران
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
پای درد و دل صنف فروشندگان تلفن همراه و رایانه
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)