ساخت بزرگترین بندر تجاری کشور در جاسک
بزرگترین بندرتجاری کشور در جاسک برای پاسخگویی به نیاز های حمل و نقل، صادرات و واردات کالا، پدافند غیرعامل و تثبیت جمعیت ساخته میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، فریدون همتی درخصوص جلسه شورای توسعه سواحل مکران که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، افزود: در این نشست گزارشی از روند برنامههای در دست اقدام توسعه سواحل مکران در قالب پروژههای عمرانی، زیرساختی و توسعه ای، اشتغال و بهبود فضای کسب و کار و توسعه علم و فناوری ارائه و بر تسریع در فرآیند این کارها تاکید شد.
وی گفت: این بندر میتواند پاسخگوی نیازهای کشور برای حمل و نقل، صادرات و واردات کالا، پدافند غیرعامل و تثبیت جمعیت در حوزه مکران باشد.
همتی افزود: از مزایای دیگر این بندر، پایانه صادرات نفت و پالایشگاههای جدید در حال راه اندازی است که در افق ۶ تا ۱۰ ساله به قطب اقتصادی و تجاری در سواحل مکران تبدیل میشود.
استاندار گفت: این بندر بزرگ تجاری دارای هزار و ۳۰۰ هکتار پسکرانه است و عملیات احداث آن باید حداکثر تا سال ۱۴۰۴ آغاز شود و تا سال ۱۴۱۱ به بهره برداری برسد و توافق برای افزایش ظرفیت اسمی آن به میزان ۲۰۰ میلیون تن باید تا سال ۱۴۲۴ محقق شود.
بیشتر بخوانید: ظرفیتهای گسترده و آمادگی مناسب برای سرمایه گذاری در هرمزگانوی افزود: در افق ۱۴۲۴ نیاز بنادر کشور حداقل ۶۲۹ میلیون تن است و با احداث این بندر بزرگ پیش بینی میشود تا در آینده بتواند حجم قابل توجهی را به خود اختصاص دهد.
فریدون همتی گفت: همزمان با مطالعات احداث بندر، وزارت راه و شهرسازی، اتصال ریلی جاسک به راه آهن سراسری را مورد مطالعه قرار میدهد تا با آماده شدن این بندر، ظرفیت جادهای و ریلی نیز در این منطقه ایجاد شود.
استاندار هرمزگان افزود: ایجاد دهکده لجستیکی نیز در راستای پشتیبانی از این امکانات در سواحل مکران در نظر گرفته شده است که از بخش خصوصی دعوت میشود که برای راهاندازی این دهکده لجستیکی، سرمایهگذاری کنند.
همتی گفت: همچنین مقرر شد وزارت امور اقتصادی و دارایی ساز و کار مناسبی را برای نحوه تأمین مالی سرمایه گذاران در سواحل مکران طراحی و گزارش آن را به دبیرخانه شورا ارائه دهد.
وی افزود: در هرمزگان چهار شهرستان جاسک، میناب، سیریک و بشاگرد به صورت عمده از مزایای طرح توسعه سواحل مکران به ویژه با اشتغالزایی گسترده بهرهمند میشوند.
استاندار گفت: از جمله اقدامات و پیگیریهای مهمی که در سه سال اخیر برای توسعه سواحل مکران در شرق هرمزگان ساخت بزرگترین پایانه نفتی کشور ساخت بزرگترین شهرک پتروشیمی پتروپالایش مکران در جنوب شرق کشور، ساخت زیرساخت چندین پتروشیمی، راه اندازی خط پروازی جاسک به تهران، راه اندازی دومین خط صادرات شناورهای فلزی بصورت شبانه روزی به کشور عمان است.
وی افزود: فعال سازی بزرگترین دشت کشاورزی شرق استان (دشت جگین) در راستای اقتصاد مقاومتی، تولید واشتغال جذب سرمایه گذار، ایجاد شهرکهای پرورش میگو که تا کنون پنج هزار هکتار آماده بهره برداری و پنج هزار هکتار تا پایان دولت نیز به بهره برداری میرسد، از دیگر اقدامات و برنامهها در این شهرستان است.