• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۸۶۲۹۵
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷
اجتماعی » محیط زیست
گزارش مکتوب

رنگش کبود و دلش پر غصه از نبودِ هوای پاک

این حرف‌های ناگفته آسمان کلانشهر‌های کشور است که بیش از ۲۹ سال نفس‌های شان با آمدن فصل رنگارنگ پاییز به شماره می‌افتد و تنها از پاییز سیاهی و دود لوله‌های اگزوز خودرو‌ها عایدشان می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ هر سال با فرارسیدن فصل الوان پاییز هوای کلانشهر رو به کبودی است و در کنار زیبایی طبیعت سیاهی عاید آسمانش می‌شود که دیگر تاب این هم بی ملاحظه گی را ندارد.
پرونده رسیدگی به این شرایط به حدی قطور است که به این سادگی گرهی از آن باز نمی‌شود و در این سال‌ها تنها راه و چاره مسئولان تزریق طرح‌های مسکن بوده که راه به جایی نبرده و حال این شهر را هر روز خراب‌تر کرده تا حدی که زخم آلودگی هوا تبدیل به چاله‌ای شده است که با هیچ درمانی بهبودی حاصل نمی‌شود.
اما امسال با آمدن بیماری کرونا خبری از آن طرح‌های مسکنی هم نیست و مسئولان در سایه بیماری بی خیال از آلودگی هوا و مضرات آن به جان شهروندان شده اند.

چرا امسال آلودگی هوا بیشتر شده است؟

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از جلسات ویژه این سازمان برای بررسی راهکار مقابله با همزمانی آلودگی هوا و کرونا خبر داده است.
مسعود تجریشی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست همراه با نمایندگانی از شهرداری‌ها، کلانشهر، وزارت بهداشت و تعدادی از نمایندگان مجلس برای بررسی وضعیت آلودگی هوا برگزار کردند، اما با توجه به این که امسال شاهد همزمانی شیوع کرونا و پدیده وارونگی هوا نیز هستیم باید اقدامات ویژه‌ای برای مهار آلودگی هوا انجام گیرد که در همین رابطه از تجارت سال گذشته برای کنترل آلودگی هوا در شرایط وارونگی هوا استفاده کنیم تا شاهد اثرات مخرب کمتری از این پدیده باشیم.
وی افزود: در سال گذشته در فصل سرد سال دو هفته پدیده وارونگی هوا را در شهر تهران داشتیم که باتوجه به پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر برودت بیشتر دما در سال جاری نسبت به سال گذشته امسال روز‌های بیشتری شاهد وارونگی هوا خواهیم بود.
تجریشی گفت: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا استفاده از وسایل نقلیه شهری افزایش یافته است که در همین رابطه باید اقدامات اساسی از سوی دستگاه‌های زیربط عضو کمیته کاهش آلودگی هوا صورت گیرد.

نیروگاه‌های اطراف کلانشهر‌ها نباید از مازوت استفاده کنند

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با آلودگی هوا در سال جاری گفت: براساس مقالات علمی هر واحد افزایش در غلظت ذرات معلق کمتر از ۲/۵ میکرون ۸ درصد تلفات بیماران کرونایی را بیشتر می‌کند و حتی در برخی مقالات این رقم ۱۵ درصد است از این رو ما باید در فصل سرما تکلیف خود را با خودرو‌های دیزلی، کامیون‌ها، اتوبوس‌ها و نیروگاه‌هایی که از مازوت استفاده می‌کنند روشن کنیم و این موارد را نیز به رئیس جمهور منعکس کرده ایم.
عیسی کلانتری ادامه داد: نیروگاه‌های اطراف شهر‌های بزرگ نباید در فصل سرما از مازوت استفاده کنند و ورود کامیون‌ها باید به شهر‌هایی مانند تهران ممنوع شود چرا که آلایندگی بسیار بالایی دارند.

تهدید سلامت ریه‌ها با دود اتوبوس‌ها

سید محمد مهدی میرزایی قمی رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امسال میزان آلودگی هوای بیشتری نسبت به سال‌های گذشته خواهیم داشت و در شهر‌هایی مانند تهران مردم به طور مستقیم تحت تاثیر آلودگی قرار می‌گیرند برای مثال اگر فردی در ایستگاه اتوبوسی نشسته باشد و یک اتوبوس فرسوده و دودزا بیاید این آلودگی به طور مستقیم وارد ریه او می‌شود و سلامت فرد را تهدید می‌کند.

عامل ۴۰ درصدی آلودگی هوای تهران چیست؟

همچنین حسین مقدم مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران گفت: براساس آخرین مطالعات ۴۰ درصد آلودگی هوای تهران مربوط به خودرو‌های فرسوده است که هنوز راه حلی برای آن پیدا نشده است.
وی با اشاره به نقش خودرو‌های فرسوده در تولید و افزایش آلایندگی‌ها افزود: بخش مهمی از آلودگی هوا به خودرو‌های فرسوده باز می‌گردد به گونه‌ای که براساس آخرین مطالعات ۴۰ درصد آلودگی هوای شهر تهران مربوط به خودرو‌های فرسوده است، ولی در عین حال راه حلی برای آن پیدا نشده است.
مقدم تصریح کرد: به نظر می‌رسد کنترل مستمر خودرو‌ها و کوتاه کردن دوره معاینه فنی خودرو‌های فرسوده می‌تواند بخش کوچکی از این مشکلات را حل کند، اما در سال گذشته تنها ۷ درصد خودرو‌های فرسوده به مراکز معاینه فنی تهران مراجعه کرده اند.
مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی شهر تهران با اشاره به اینکه معاینه فنی چندان فرآیند‌های سخت و پیچیده‌ای ندارد و ما حداقل‌های آلایندگی و استاندارد‌ها را چک می‌کنیم، نه چیزی که خودروساز باید تولید کند، گفت: تصور کلی ما این است که خودرو‌های تولید جدید باید استاندارد‌های معاینه فنی را پاس کنند و البته کم و بیش این اتفاق می‌افتد، اما این کیفیت به گونه‌ای نیست که بتواند طی یک سال استاندارد‌های حداقلی ما را نگه دارد.

خودرو‌های نو شرایط حفظ استاندارد‌های زمان تولید را ندارند

مقدم گفت: به عنوان مثال به خودرو‌هایی که بتوانند معاینه فنی برتر را اخذ کنند برای ورود به محدوده طرح کاهش آلایندگی ۳۰ درصد تخفیف اختصاص می‌یابد و این مسئله سبب شده حتی خودرو‌هایی که کمتر از ۴ سال از تولید آن‌ها می‌گذرد برای بهره مندی از تخفیف به مراکز معاینه فنی بیایند، اما نتیجه چیست؟
وی افزود: ما با آمار عجیب رد شدن معاینه فنی مواجه هستیم که نشان می‌دهد این خودرو‌های جدید هم شرایط حفظ پایداری استاندارد‌ها را هنگام تولید ندارند که باید فکری در مورد این موضوع داشته باشیم.
حال باید منتظر ماند و دید با این واگویه‌های مسئولان پاییز امسال چه هوایی عاید مردمان کلانشهر‌ها و پایتخت می‌شود.
گویا صحبت‌ها مانند سال‌های گذشته زده می‌شود، اما عملیاتی کردن آن کاری بس دشوار است، دست بر روی ناوگان حمل و نقل عمومی نمی‌توان گذاشت، چون شهرداری گلایه از نبود بودجه برای نوسازی آن دارد، محدودیت‌های تردد خودرو‌های شخصی را نمی‌توان اعمال کرد، چون برای حفظ فاصله گذاری اجتماعی شهروندان از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنند.
خودرو‌های فرسوده در سایه گرانی خودرو در خیابان‌های شهر یک تنه می‌تازند، اما در این بین باید مراقب بود که کارخانه‌ها سوخت‌های شان را به روز کنند و در خفا مازوت نسوزانند تا ریه‌های مردم شهر بیش از این مورد تهدید قرار نگیرد.
ما منتظریم تا ۳۲ دستگاه مسئول عضو کمیته کاهش آلودگی هوا چاره‌ای در روز‌های پاییزی برای آلودگی‌های کلانشهر‌ها به خصوص شهر تهران انجام دهند.

خان طومان؛ پنجره‌ای به آسمان و سند سربلندی یک ملت

مریم جعفری

خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود کاوران شهیدان خوشنام به شهر لنده
برگزاری مانور شبیه سازی آلودگی منابع آب در ارسنجان
توصیه های بهداشتی در شرایط نارنجی آلودگی هوا
فضای عمومی تربت جام معطر به عطر شیهد گمنام وطن
افتتاح طرح‌های ارتباطی متمرکز در روستای کوهستانی شهرستان علی آبادکتول
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
امیر حسین زارع چهارمین طلا تیم ملی کشتی آزاد را به ارمغان آورد
زمان‌بندی قطع برق چاه‌های مجاز کشاورزی در استان
بررسی مسائل ومشکلات کمپ‌های ترک اعتیاد ماده ۱۶
سردار سلیمانی: صهیونیست‌ها خون‌ریزتر از چنگیزخان هستند
طلای روح‌الله رستمی در پاراوزنه‌برداری
روزنمایی از ترجمه کتاب اسفار اربعه ملاصدرا به زبان ترکی
گردهمایی گروه‌های تربیتی صالحین در مرکز استان
هوای شهر‌های ارومیه، مهاباد و شاهین دژ، ناسالم برای گروه‌های حساس
مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در مصلی ارومیه
فرهنگ عذرخواهی در میان مدیران، کمرنگ شده است
فراز‌هایی از خطبه‌های نماز جمعه شهر‌های گلستان؛ جمعه ۳۰ آبان
اجرای هزار برنامه به مناسبت هفته بسیج در اصفهان
تشییع پیکر شهید گمنام در پارسیان
آذرپیرا سومین طلای کشتی آزاد را کسب کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)