پخش زنده
امروز: -
اقتصاددان و نماینده پیشین مجلس: مهمترین موضوع اقتصادی کشور بحث تولید ملی است که به دلیل برخی موانع، دچار مشکل شده است.
آقای دکتر محمد خوش چهره در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، با اشاره به شعار ۱۴۰۰ (جهش تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی) رهبری را بعنوان استراتژیست نظام عنوان کرد و افزود: با توجه به تغییرات پیش آمده، اولویتها و جهت گیریها تغییر میکند که رهبر انقلاب با نگاه به تغییرات جهانی و حوادث، این اولویتها و جهت گیریها را مشخص میکند.
این کارشناس اقتصادی به درآمد ملی اشاره کرد و گفت: وقتی درآمد ملی بالا رود مردم منتفع میشوند معلمان، اساتید، کارمندان، کارگران، سرمایه گذاران هر کدام از این منابع استفاده میکنند و معاش مردم نیز تغییر خواهد کرد.
دکتر خوش چهره ادامه داد: پس درآمد ملی باید بالا رود که این امر تنها با تولید ملی ایجاد میشود البته درآمد افزایش داشته باشد رفاه اجتماعی هم بالا میرود.
این اقتصاددان تاکید کرد: اگر معاش مردم برای مسئولان مهم است باید موانع را از سر تولید بردارند تا درآمد بالا رود و قشرهای مختلف از این درآمد بالا، منتفع شوند ضمن اینکه تولید ملی، اشتغال را افزایش و بیکاری را کاهش میدهد.
خوش چهره ادامه داد: هواپیمای تولید با سرعتی کم در حال حرکت است و نیاز به جهش دارد تا از باند جدا شود بنابراین پیش از این هواپیمای روشن با حرکت آهسته را داشتیم، اما برای رسیدن به آن هدف و جبران عقب افتادگی ها، نیاز به جهش تولید داریم.
این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه جهش در سال گذشته در شعار سال بود، اما باعث جدا شدن هواپیمای تولید از باند نشد گفت: در نتیجه رهبر معظم انقلاب برای جبران کاستیها و جهش تولید و جدا شدن از آهستگی حرکت، شعار امسال را به رفع موانع و پشتیبانی از تولید مطرح کرد.
وی افزود: این نشان میدهد پیش از این، پشتیبانی از تولید مناسب نبوده، هواپیما با ظرفیت سوخت مناسب حرکت نکرده، بازدید فنی و برق و ظرفیتهای پروازی مناسب نبوده است همچنین خلبان مشکل داشته که برای وضعیت جوی نامناسب که همان تحریم هاست خوب تجهیز نشد که امسال با یک بازنگری در لجستیک حمایت و پشتیبانی این هواپیما، میتوان جهش لازم را داشت و بعد موانع در باند را برطرف کرد تا بتواند مسیر را در راه جهش ادامه دهد.
دکتر خوش چهره یکی از مهمترین موانع در تولید ملی را، پول ملی عنوان کرد و گفت: وقتی سوخت هواپیما (پول ملی) مناسب نباشد هواپیما در تولید نمیتواند تیک آف و جهش ایجاد کند.
این کارشناس اقتصادی گفت: در نتیجه با توجه به شعار امسال هنوز در شرایط تیک آف قرار نداریم تا به هدفهای بالاتری برسیم، پس پشتیبانی و رفع موانع باید هر چه زودتر صورت گیرد.
رهبری امسال و چند سال گذشته را در حوزه اقتصاد و تولید و رفع مشکلات کسب و کارهای اقتصادی نام گذاری کردند آنوقت صدا و سیما آنطور که باید سخنان رهبری را در عمل پیاده نمیکند.آقایان مسئول در صدا و سیما اولین کاری که باید در همین فروردین انجام دهید و کار راحتی هم است دایر کردن چند بخش خبری اقتصادی ویژه در شبکه خبر بخصوص در شبها و دایر کردن بخش اخبار اقتصادی در بخش خبری ساعت 14 و 21 شبکه اول و خبر 22 شبکه سوم است.اینکه در تمام بخش های خبری صدا و سیما پوشش اخبار اقتصادی بصورت ویژه و مجزا نیست این خود یک معضل بزرگ در رسانه ملی است حداقل به اندازه حوزه بین الملل و ورزش به حوزه اقتصاد هم بها دهید.پوش اخبار و تحلیل و بررسی مشکلات در حوزه های اقتصادی مثل بورس ارز طلا بانک مسکن صنعت معدن تولید کشاورزی خودرو بازرگانی صادرات واردات گمرک تامین اجتماعی بیمه امور کارمندان و بازنشستگان و اقتصاد کلان کشور و اقتصاد بین الملل و دهها موضوع دیگر که با زندگی 80 میلیون ایرانی روزانه سرکار دارد باید اولویت اول صدا و سیما باشد.
متاسفانه قدرت های جهانی در سیاست گذاری و حتی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان از دوسال پیش عملا تمام پوشش اخبار و تحلیل خود را روی اقتصاد ایران گذاشته اند.آنوقت اخبار سراسری صدا و سیما فاقد اخبار اقتصادی و تحلیل گر در حوزه های مختلف اقتصادی است.
بی توجهی صدا و سیما آنهم به عنوان بخش تبلیغی تئوریک اقتصاد به حوزه اقتصاد کشور در سالهای اخیر ضربه بزرگی به اقتصاد کشور زده.در حالیکه صدا و سیما باید هر روز با حضور کارشناس یک موضوع اقتصادی کشور را موشکافی کند و زودتر از دولتمردان راهکار دهد و با پخش اخبار مردم را پیگیر موضوعات اقتصادی و عملکرد دستگاهها در حوزه اقتصاد کند.وگرنه اینکه صدا و سیما گوشه صفحه اش اسم سال را بنویسد اما در عمل کاری نکند هیچ فرقی با دستگاههای دیگر ندارد.
لطفا این موضوع به اطلاع همه مسئولان سیاسی اجرایی صدا و سیما برسد تا هر چه زودتر شاهد تغییرات اساسی در خبرهای سراسری رسانه ملی در حوزه اقتصادی باشیم.بی توجهی به این موضوع باعث تاخیر در تحولات اقتصادی در کشور میشود.در شرایط فعلی حوزه اقتصاد از حوزه بین الملل و سیاست و ورزش مهمتر است.