• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۶۱۹۱
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

ارتباط ابتلا به تب یونجه در کودکان با آلودگی هوا

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در کودکی یا حتی در زمانی که جنین در رحم مادر قرار دارد، خطر ابتلا به تب یونجه را در سال‌های بعدی زندگی افزایش می‌دهد.

ارتباط ابتلا به تب یونجه در کودکان با آلودگی هوابه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ تب یونجه عبارت است از یک واکنش حساسیتی به مواد حساسیت زا موجود در هوا که چشم‌ها، بینی، سینوس‌ها، گلو، و لوله های برونشی موجود در ریه‌ها را گرفتار می‌کند. نام این بیماری گمراه‌کننده است؛ زیرا یونجه باعث واکنش حساسیتی نمی‌شود و در این بیماری تبی وجود ندارد. این بیماری بیشتر در فصل گرده افشانی گیاهان تشدید می‌شود و با پایان آن فروکش می‌کند.

اکنون در این مطالعه جدید پزشکان بیمارستان دانشگاه پزشکی «تایچونگ» تایوان در داده‌های بهداشتی ۱۴۰ هزار و ۹۱۱ کودک را در تایوان و نیز تصاویر ماهواره‌ای از شهر‌های آن‌ها را برای ردیابی سطح آلودگی بررسی کردند.

آن‌ها دریافتند، کودکانی که در مناطقی متولد می‌شوند که در معرض آلودگی هوا قرار دارد، بیشتر در معرض ابتلا به آلرژی کودکان معروف به «رینیت آلرژیک» هستند. رینیت آلرژیک وضعیتی است که به التهاب غشای پوشاننده بینی منجر می‌شود و به طور معمول علائمی از جمله عطسه، خارش و آبریزش یا انسداد بینی را شامل می‌شود.

نویسندگان این مطالعه گفتند: این بیماری مشکلات جدی بهداشتی ایجاد نمی‌کند، اما علائم آن به ویژه اگر شدید باشد، می‌تواند بر زندگی اجتماعی، عملکرد تحصیلی و زندگی کاری تأثیر بگذارد.

این محققان اظهار داشتند که نمی‌توانند دلیل این ارتباط را بیان کنند، اما حدس می‌زنند که این موضوع ممکن است به این دلیل باشد که مرحله مهمی از رشد سینوس‌ها در کودکی صورت می‌گیرد.

چندین مطالعه دیگر نیز وجود ذرات ریز به قطر ۲.۵ میکرومتر (PM ۲.۵) - ۱۰۰ بار نازک‌تر از موی انسان را در هوا با ابتلا به بیماری‌های تنفسی آلرژیک مرتبط دانسته اند.

مطالعه که در نشریه Environmental Research منتشر شده است، نیز ارتباطی را میان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای ناشی از ترافیک شدید (TRAP) با افزایش اضطراب در کودکان نشان می‌دهد.

اعتقاد بر این است که این مطالعه اولین پژوهشی است که از تصویربرداری عصبی برای ارتباط دادن اختلالات متابولیکی در مغز و افزایش علائم اضطراب در کودکان سالم با قرار گرفتن در معرض TRAP استفاده می‌کند.

این مطالعه نشان داد غلظت «میوینوزیتول» (myoinositol) در مغز کودکانی که در معرض TRAP قرار گرفته بودند، افزایش یافته بود. میوینوزیتول نشانگر واکنش عصبی التهابی مغز به TRAP است.

مطالعه دیگری که در نشریه Environmental Research منتشر شد نیز نشان داد که قرار گرفتن در معرض TRAP در سال‌های اول زندگی و در دوران کودکی به طور قابل توجهی با ابتلا به افسردگی و علائم اضطراب شده در سنین ۱۲ سال همراه است. یافته‌های مشابه در مورد بزرگسالان نیز گزارش شده است، اما تحقیقات نشان می‌دهند که ارتباطات واضح میان قرار گرفتن در معرض TRAP و سلامت روان در کودکان بیشتر بوده است.

به گفته محققان، این مطالعات در مجموع شواهد فزاینده فراهم می‌کند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در سال‌های اول زندگی و در دوران کودکی می‌تواند به ابتلا به افسردگی، اضطراب و سایر مشکلات سلامت روانی در بزرگسالی منجر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ماجراجویی نظامی در کارائیب، باتلاق سیاسی ترامپ
بازشدن پای رئیس جمهور صربستان به پرونده سافاری سارایوو
تداوم تخلفات در نبود نظارت
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
تاکید بر مشارکت حداکثری و برگزاری انتخاباتی امن در تهران
نائب قهرمانی عبدی در رقابت‌های کشتی همبستگی کشور‌های اسلامی
رای گیری در کنگره آمریکا برای انتشار پرونده آپستین
احداث ۱۵ مدرسه برای کاهش تراکم دانش آموزان در لرستان
اجرای بیش از ۳ هزار برنامه همزمان با هفته بسیج در آذربایجان‌شرقی 
تشکیل شورای پیشرفت در ۷۲ محله کرمان
فوتسال دانش‌آموزان جهان؛ برتری قاطع پسران ایران مقابل صربستان
استفاده دولت انگلیس از کودکان با عنوان اصلاحات در نظام پناهجویی
وزارت دفاع انگلیس در جستجوی محل‌های مناسب برای مهمات سازی
معرفی تیم‌های برتر رویداد «امید» رفسنجان
اجرای برج‌نگاره «قهرمان» بر بدنه برج آزادی
برگزاری سالگرد قتل عام وکووار در کرواسی
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ مردان بسکتبال سه‌نفره ایران نتیجه را واگذار کردند
حقوق مالکانه معادن نباید در هزینه‌های جاری دولت مصرف شود
بازگشت سهم ۱۵ درصدی استان کرمان از درآمد معادن؛ زمینه ساز توسعه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
سامانه‌ای برای بارگذاری اسناد قولنامه‌ای راه اندازی می‌شود
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
آیین تکریم و معارفه مدیرکل استاندارد استان همدان
اعتراف تاریخی ترامپ
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)