• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۴۱۴۳۶
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۵
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

جشنواره ملی شعر نیکوکاری برگزار شد

نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری با حضور جمعی از چهره‌های فرهنگی و ادبی در سالن مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

جشنواره ملی شعر نیکوکاری برگزار شدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدمهدی طباطبایی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی (ره) در آئین افتتاحیه نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری گفت: بخش‌های پژوهشی جشنواره نیز می‌تواند ایجاد شود.

وی افزود: ادبیات فارسی ما که منشأ آن دینی است همواره بر نیکوکاری و احسان تاکید دارد.

«هر ایرانی، یک نیکوکار» و «نیکوکاری مسئولیت اجتماعی هر ایرانی»

مهدی توسلی، مدیر مرکز فرهنگ نیکوکاری درباره چگونگی شکل‌گیری این جشنواره اظهار داشت: بنیاد خیریه راهبری آلاء یکی از دغدغه‌ها و مأموریت‌های اصلی خود را توسعه نیکوکاری در جامعه می‌داند و از این رو شعار «هر ایرانی، یک نیکوکار» و «نیکوکاری مسئولیت اجتماعی هر ایرانی» را سرلوحه فعالیت‌های فرهنگی خود قرار داده است. حرکت به منظور تحقق این شعار عاملی شد که مرکز فرهنگ نیکوکاری در معاونت خیرماندگارِ بنیاد آلاء شکل بگیرد. مأموریت این مرکز، تولید ایده و محتوای فرهنگی، گفتمان‌سازی، جریان‌سازی و ترویج نیکوکاری است.

وی افزود: ترویج نیکوکاری بدون مشارکت جدی نخبگان و خبرگان و چهره‌های تأثیرگذار فرهنگی، هنری و ادبی محقق نخواهد شد، از این رو یکی از اهداف جدی این مرکز، جلب مشارکت همه نخبگان فرهنگی در راستای هدف والای ترویج نیکوکاری و خیرخواهی در جامعه است. مرکز فرهنگ نیکوکاری تلاش می‌کند برای توسعه، ترویج و گفتمان‌سازی نیکوکاری در نقش تسهیلگر، مطالبه‌گر، پیشران و همکار، میان نهاد‌های حاکمیتی، مدنی و خصوصی، شبکه‌سازی نماید. امیدواریم با افتتاح اولین جشنواره ملی شعر نیکوکاری، شمعی را روشن کنیم تا با پرتوافشانی هنرمندان و شاعران به عنوان سفیران نیکوکاری، بتوانیم برای جریان‌سازی نیکوکاری در جامعه، نقش مؤثری ایفا کنیم.

گسترش دغدغه نیکوکاری در سطح نخبگانی از دیگر اهداف جشنواره است

حجت‌الاسلام محمدمهدی خانمحمدی، دبیر جشنواره ملی شعر نیکوکاری گفت: نیکوکاری در سابقه ادبیات این مرز و بوم جایگاه ویژه‌ای داشته و بیشتر در قالب موعظه و پند، در ادبیات تعلیمی قابل ردیابی است، اما با روی کارآمدن تعاریف مدرن هنر و شعر، این بخش ادبیات به فراموشی سپرده شده است.

این جشنواره در قدم اول می‌خواهد اثبات کند که نیکوکاری نه تنها در ادبیات تعلیمی بلکه در سایر بخش‌ها و حتی در شعر مدرن امروز نیز قابل جریان است و در قدم بعدی نشان دهد که شعر نیکوکاری در کنار شعر عاشقانه، شعر آئینی، شعر دفاع مقدس و… می‌تواند واجد تشخّص باشد و مانند رودی راه خویش را در همه اعصار باز کند.

حجت‌الاسلام خانمحمدی اضافه کرد: از اهداف دیگر این جشنواره، نشان‌دادن فرهنگ نیکوکاری در قرآن و سیره اهل بیت (ع) است. از آنجایی که فرهنگ نیکوکاری یک فرهنگ انسانی است دین مبین اسلام نیز بر آن سفارش زیادی کرده است. معتقدیم نشان‌دادن مصادیق نیکوکاری در هنر شعر، آگاهی مردم را به سنت دینی افزایش می‌دهد و از جهت دیگر، مشوقی جدی برای امر نیکوکاری است.

دبیر جشنواره ملی شعر نیکوکاری اضافه کرد: از آنجایی که نیکوکاری مصادیق متعددی دارد جشنواره می‌تواند به موضوعات متنوعی نیز بپردازد، از سوی دیگر اهداف این جشنواره زمانی به صورت کامل محقق می‌شود که در سالیان متمادی بتواند به راه خویش ادامه دهد. به همین دلیل در گامی ابتدایی موضوعات مختلفی را در نظر گرفتیم و از بین آن‌ها چهار موضوع زیر انتخاب شدند اول، همدلی، همیاری و یاری‌گری؛ دوم، پرداختن به مصادیق نیکوکاری؛ سوم، آسیب‌های اجتماعی و چهارم، نیکوکاری در سیره اهل‌بیت (ع).

علاقه‌مندان آثار خود را در قالب شعر کلاسیک، نو، سپید و ترانه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

نیکوکاری، موضوع تازه‌ای در شعر فارسی نیست

علی داوودی، مدیر دفتر شعر حوزه هنری نیز در این نشست اظهار داشت: بحث نیکوکاری بحث تازه‌ای در شعر فارسی نیست، اما اینکه در قالب جشنواره‌ای به آن پرداخته شود نوید بخش رویداد‌های خوبی در ترویج فرهنگ نیکوکاری است. ما در حوزه هنری کنار این جشنواره هستیم و آن را یاری خواهیم کرد.

وی در ادامه گفت: دین مبین اسلام همواره تاکید و تشویق به نیکوکاری می‌کند.

داودی افزود: وقتی صحبت از نیکوکاری و نیکی می‌شود دو مسئله مطرح است: اول، تعالیم محوری و کلیدی قوم ایرانی: پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک بوده و نیکی جزئی از مهمترین اصول انسانی ایرانی است. ما در گزاره‌های ملی هم توصیه به نیکی داشته‌ایم، دوم، دین اسلام و قرآن همواره به نیکی و نیکوکاری تشویق کرده‌اند. اما چیزی که امروز می‌خواهیم درباره آن صحبت کنیم این است که از گذشته، شاعران کشورمان به ترویج نیکوکاری اهتمام داشته‌اند.

هرچه نیکوکاری کنیم، کم است

حجت‌الاسلام و المسلمین علی دیانی، مدیرعامل بنیاد خیریه آلاء نیز در افتتاحیه نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری گفت: هر جامعه‌ای که اهل نیکوکاری باشد آباد خواهد شد و به افزایش آمادگی دل‌ها برای ظهور یگانه منجی عالم بشریت حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: شعرا هستند که با احساسات شاعرانه خود در تحولات بزرگ جامعه تاثیر مهم و بسزایی داشته و دارند پس در این جشنواره نیز می‌توانند با هنرمندی خود در ترویج فرهنگ نیکوکاری گامی بردارند.

وی افزود: ما در خیریه آلاء آماده هرگونه یاری این جشنواره هستیم.

در ادامه آئین افتتاحیه نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری، از پوستر نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری رونمایی شد و جمعی از شاعران کشورمان همچون ناصر فیض، علی‌محمد مودب، محمدسعید میرزایی، امید مهدی‌نژاد، محمدمهدی سیار، میلاد عرفان‌پور، حسین مؤدب و فاطمه نانی‌زاد به شعرخوانی پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۸ دی ۱۴۰۴
همزیستی بین ادیان در ایران سند افتخار و الگویی جهانی است
خبر‌هایی از جلسات هماهنگی برگزاری آیین اعتکاف
ثبت ۳۵ میلی‌متر بارش در بافت
شهید سلیمانی، الگوی جاودانه خادمان نظم و امنیت
کشف انواع لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در صومعه سرا
نارضایتی کاسبان از نوسان شدید نرخ ارز و قیمت اجناس
دانش هسته‌ای نجات بخش جان بیماران سرطانی
پرورش استعداد‌های ورزشی بم ؛الگویی از امید و استقامت
ارزیابی منازل خسارت دیده بر اثر سیلاب در خوزستان
پیروزی تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان مقابل استقلال تهران
اعتمادسازی، اساس مشارکت مردم در انتخابات است
مسدود شدن۴ جاده اصلی جنوب آذربایجان غربی به علت کولاک
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
بازدید از شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر
برف؛ عروس زاگرس را سفیدپوش کرد
سفر استانی معاون اجرایی رئیس جمهور
برگزاری رزمایش دریایی چین
درگیری پلیس ترکیه با اعضای گروه تروریستی داعش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
ارومیه با افزایش ۳ منطقه و ۱۴ ناحیه رسماً به جمع کلان‌شهر‌های کشور می‌پیوندد
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پویش «مامان بابام، نور چشام»، در شبکه نهال  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)