• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۲۹۲۳
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۸
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

هنرمندان تئاتر آبادان خانه نشین شدند

هنرمندان با تجربه به علت نداشتن جایگاه مناسب و حمایت نشدن مالی هیچ گونه فعالیتی در عرصه هنر تئاتر ندارند.

هنرمندان تئاتر آبادان خانه نشین شدندالهام چاسبی بازیگر نمایش "چشم آبی سگ " به کارگردانی خانم شبنم زیرک قشقایی در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: وضعیت تئاتر در آبادان چند سالی که نابسامان است و حتی تئاتری برای حضور در جشنواره تئاتر فجر نداشت. چون کارهای ضعیفی انجام می شود و گروه هایی که در گذشته فعالیت می کردند الان هیچ فعالیتی نمی کنند.

هنرمندان جدید هم در حال آزمون و خطا هستند که این باعث شده تا به دیواره اصلی تئاتر آبادان لطمه وارد کند.
وی افزود: رقابت هایی در این عرصه در گذشته با گرو ههای هنری خوزستان انجام می شد که باعث می شد سطح اجرا و کیفیت ها بالا برود و این انگیزه ای برای هنرمندان قدیمی ایجاد می کرد اما در حال حاضر رقابت ها داخلی شده که باعث شده هیچ پیشرفتی دیده نشود.

چاسبی درباره حضور گروه های تئاتر شهرستانها در جشنواره تئاتر امسال گفت: حضور گروه های شهرستانی در جشنواره تئاتر فجر می تواند مثبت باشد زیرا تئاتر آبادان در دهه 80 حرف زیادی برای گفتن داشت ولی با توجه به عقب نشینی هنرمندان حرفه ای و پیشکسوت آبادانی این شرایط از بی رفته است.

آبادان سالن تئاتر دولتی ندارد و تنها یک سالن خصوصی دارد و سالن های دیگر هم امکانات اولیه اجرای نمایش را ندارند. اگر یک گروه بخواهد بصورت ابتدایی با یک دکور عادی کار کند هم امکانات وجود ندارد که باعث می شود هرگز نتوانیم یک کار با کیفیت تولید کنیم.
وی افزود: از گروه های تئاتر گلایه نمی توانیم بکنیم چرا که مسئولان باید امکانات بیشتری اختصتص دهند. مسئولان هنری مرکز به این منطقه هم نمی آیند و حتی هنرمندان آبادانی بدون دریافت دستمزدی در ایام کرونا کار می کردند . آنها در زمینه فرهنگ سازی برای دوران کرونا هم آثاری ارائه کردند که حتی یک مسئول هم تماشا نکرد. تئاتر استان ها ضعیف است و دیده نمی شود.

او درباره تاثیرات برگزاری کلاس های آموزشی تئاتر گفت: باید کلاس های آموزشی، کارگاهی و همایش برگزار شود تا این جوانان تازه کار با مفاهیم تئاتر حرفه ای آشنا شوند و حتی مسئولان آبادان برای صحبت با هنرمندان زمان نمی گذارند.

وی درباره حضور شرکت کنندگان در جشنواره بین المللی تئاتر فجرگفت: کارهای ضعیف وارد جشنواره فجر نمی شود و کارهای خوب راه پیدا می کنند که این نظم تحسین برانگیزه است و حتی دیده شده که خیلی ها تلاش کردند تا کارهای ضعیف و سفارشی را وارد کنند که مسئولان جشنواره تئاتر فجر اجازه ورود ندادند.

وی افزود: لطمه ای که دو سال اخیر گروه های تئاتر از کرونا خوردند خیلی بد و غیرقابل جبران است. کاری را برای اجرا در سطح استانی آماده کرده بودیم که هزینه و مدت زمان طولانی صرف آماده سازی آن کرده بودیم که به علت کرونا لغو شد. از نظر روحی، روانی و مالی آسیب دیدیم . این اتفاق برای دیگر گروه های تئاتر در سراسر کشور هم افتاد.

چاسبی گفت: با تمرین و اجراهای مداوم قدرت ایده پردازی های جدید برای خلق آثار با کیفیتی ایجاد می شود اما دوری از صحنه تئاتر باعث رکود می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مدیران آذربایجان غربی در سامانه سامد برای پاسخگویی به سؤالات مردم
مسابقات کشتی آزاد در شهر اقبالیه
پروژه گازرسانی به دو روستا و چهار واحد تولیدی درکنگاور افتتاح شد
امیر خلیفه اصل: فقط خدا را شاکریم که بازیکنانم مصدوم نشدند
برداشت چغندر قند از ۱۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی
شکست نمایندگان فوتسال استان در لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور
واترپلوئیست‌های یزدی در مسیر المپیک ۲۰۳۲
توزیع ۹۵۴ تُن برنج تنظیم بازاری در استان 
تقویت بهداشت عمومی با مسدود سازی چشمه‌های خروجی فاضلاب در دررود
پرداخت ۸۰ درصد مطالبات وزارت بهداشت از طریق نهادهای بیمه ای
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
برگزاری محفل انس با قرآن در پاتاوه
اوسمار ویه‌را: پرسپولیس تیمی است که همه با هم پیشرفت می‌کنند
جبران ناکامی پلیس انگلیس در بازداشت محکومان با گزارش‌های مردمی
برگزاری محفل انس با قران در گچساران
برگزاری دوره تشکل تراز در دانشگاه یاسوج
اختتامیه جشنواره مالک اشتر با معرفی برترین ها در دهدشت
برگزاری نشست هم اندیشی جوانی جمعیت در لنده
شکست خانگی نماینده بسکتبال استان در لیگ برتر
برگزاری همایش دیار عارفان در بسطام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)