گسترش پایگاههای اورژانس تهران با همکاری شهرداری
رئیس مرکز اورژانس تهران با اشاره به همکاری شهرداری و اورژانس برای گسترش پایگاههای اورژانس در تهران گفت: قرار است زمینهایی از سوی شهرداری در مناطقی که نیاز داریم در اختیار ما قرار بگیرد تا اورژانس بتواند با تمام توان در خدمت مردم تهران باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای یحیی صالح طبری در حاشیه تمرین مشترک امداد هوایی کلانشهر تهران با سناریوی بحران زلزله گفت: برای آمادگی در هر بحرانی یک تمرین مشترک نیاز است تا فهم مشترک از کارهای تیمی انجام شود؛ این تمرین نیز برای تفهیم مفاهیم مشترک برای سازمانهای خدماتی و امداد رسانی در سطح شهرستان تهران است و سازمانهای درگیر نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی میکنند تا در مواقع بحران نقاط ضعف مانع از خدمات رسانی مناسب نشوند.
وی با بیان اینکه بزرگترین نقطه ضعف میتواند ناهماهنگی در کار تیمی و مشترک باشد، افزود: این تمرین به ایجاد انسجام و هماهنگی در مواقع بحرانی کمک میکند.
رئیس مرکز اورژانس تهران با اشاره به نقش مهم مردم در بحرانها خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم که هر خانهای در تهران در مواقع بحران یک همیار اورژانس داشته باشد و هر فردی بتواند اقدامهای اولیه در هنگام مواجهه با بیمار را انجام دهد و با بایدها و نبایدها در این مواجهه آشنا باشد.
صالح طبری در پایان درباره همکاری شهرداری و اورژانس برای گسترش پایگاههای اورژانس در تهران بیان کرد: جلسات متعددی با شهردار تهران و مدیر بحران شهرداری داشتیم و با همکاریهای شهرداری در مناطقی که نیاز داریم زمینهایی از سوی شهرداری در اختیار ما قرار خواهد گرفت تا اورژانس بتواند با تمام توان در خدمت مردم تهران باشد.
در شرایط زلزله تهران بار اصلی امداد بر دوش امداد هوایی خواهد بود
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: تصور میکنیم که در شرایط زلزله احتمالا راهها مسدود میشوند، امدادرسانی از سایر استانها و تخلیه مصدومان از تهران به استانهای دیگر با امداد هوایی انجام خواهد شد.
علی نصیری در حاشیه برگزاری تمرین مشترک امداد هوایی کلانشهر تهران با سناریوی بحران زلزله گفت: سال گذشته اولین تمرین مشترک امداد هوایی کلانشهر تهران برگزار شد و امسال شاهد برگزاری دومین تمرین هستیم؛ این تمرین با گزینه های بحران زلزله در حال انجام است و ارتباطی با مسائل منطقه ندارد و هدف از آن هم افزایی دستگاه های امدادی برای مواجهه با بحران زلزله است.
وی افزود: با توجه به اینکه ما تصور می کنیم در شرایط زلزله امداد زمینی بار اصلی کمک رسانی را نمی تواند به دوش بکشد و به دلیل اینکه احتمالا راه ها مسدود می شوند، امدادرسانی از سایر استانها و تخلیه مصدومان از تهران به استانهای دیگر با امداد هوایی انجام خواهد شد.
نصیری ادامه داد: با مشارکت دستگاه هایی مانند اورژانس، جمعیت هلال احمر و آنش نشانی و حمایت و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان هواپیمایی کشوری و نظارت سازمان مدیریت بحران کشور هم افزایی مناسب بین دستگاه های مختلف را در این تمرین خواهیم داشت که در آن عملیات سوار و پیاده کردن ماشین آلاتی در حوزه آتش نشانی و خدمات شهری، عملیات تخلیه مصدومان و اطفا حریق صورت می گیرد و چند تن از مدیران حوزه های مختلف نیز بازدیدی از ظرفیت های مختلف پروازی شهر تهران در بوستان ولایت، قلعه مرغی و دوشان تپه به عمل خواهند آورد.
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: این تمرین با کمک پنج سایت پروازی، ۱۰ فروند بالگرد و بال ثابت انجام و چند مرحله کلی دارد؛ از ساعت 7 صبح سناریوی زلزله ۶.۵ ریشتری اعلام شد و بر اساس سامانه تخمین خسارتی که در بخش EOC سازمان مدیریت بحران برآورد شد، عدد کشته ها، مصدومان و افراد نیازمند امداد احتمالی استخراج و بر اساس آن برنامه ریزی انجام شد و با توجه به اینکه سطح حادثه در این سناریو E4 یا سطح ملی تشخیص داده شد از سازمان مدیریت بحران استمداد ملی کردیم و با صدور مجوزها ظرفیت های امدادی به پرواز در آمدند؛ در این تمرین از بخشی از ظرفیت های فرودگاه مهرآباد بدون هیچ گونه ایجاد مداخله ای در سایر پروازها استفاده می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان تهرانی این اطمینان خاطر را داشته باشند که افرادی در شهر هستند که حتی در شرایطی که حادثه ای رخ نداده به ایمنی آنها فکر می کنند.