پخش زنده
امروز: -
فناوری شورورزی، ضمن ایجاد اشتغال، اقلیمهای خشک کشور را بارور کرده و زمینه کاهش میزان گردوغبار را فراهم میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری؛ تغییر تدریجی اقلیم زمین و گرایش به سمت گرمشدن بیشتر و در نتیجه توسعه کویر در بسیاری از کشورهای جهان، دولتمردان را به سمت بهرهمندی از زوایا و ظرفیتهای مختلف شورورزی ترغیب کرده است.
شورورزی، فناوری نسبتاً نوینی است که طی آن، خاکهای شور به محلی برای کشت و ارزشافزوده محصولات تبدیل میشوند.
این اتفاق سبب میشود تا اقلیمهای خشک که تا به امروز، صرفه اقتصادی چندانی در بخش صنعت کشاورزی و دیگر صنایع وابسته نداشتهاند، بتوانند برنامههای خود را پیاده کرده و به درصد خوبی از حاصلخیزی در مورد برخی گیاهان خاص برسند.
این رویکرد علیرغم تمامی فوائدی که در بخش صنعتی با خود به همراه دارد، سبب تثبیت وضعیت خاک و کاهش قابلتوجه گردوغبار بهعنوان یکی از مصادیق امروز تولید آلودگی در سطحی وسیع میشود.
بنا بر اهمیت بالایی که شورورزی در ابعاد اقتصادی، صنعتی، اشتغالزایی و محیطزیست دارد، کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، حمایتهای اجرایی خود را از طرحهای این حوزه به عملآورده است.
این کارگروه، از طرح توسعه فناوری شورورزی مرتبط با مهار گردوغبار از خاکهای شور و غیر قابلکشت با استفاده از روش نوین در احداث بادشکن زنده و گیاهان شورپسند حمایت به عملآورده است. این حمایت، به دانشگاه شهید چمران اعطا شد.
به دلیل ضرورت بالای حمایت از طرحهای حوزه شورورزی و کاربردهای بسیاری که این طرحها در باروری اقلیمهای خشک دارند، کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، از طرحهای خلاقانه و فناورانه این حوزه، حمایتهای لازم را به عمل خواهد آورد.