• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۹۰۲۵۸
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰
سیاسی » مجلس
قالیباف:

اگر نتوانیم کارآمدی نظام را اثبات کنیم به امام و شهدا ظلم کرده ایم

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و ۷۲ تن از یارانش با بیان این که شهید بهشتی معتقد بود که «سخن گفتن بس است و به میزانی باید سخن بگوییم که می‌خواهیم روش عمل خودمان را بیان کرده و بگوییم چه کاری می‌خواهیم انجام دهیم» افزود: ارزش کانونی حکمرانی، کارآمدی است و باید اثبات کنیم که که کارآمدی ما و نظامی که در سایه باور‌های انقلاب شکل گرفته است می‌تواند برای مردم سعادت دنیوی و اخروی را فراهم کند.

در پایه بودجه قوه قضاییه باید تجدید نظر کنیمبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خانه ملت، همایش سراسری قوه قضائیه صبح امروز (دوشنبه، ۶ تیرماه) با حضور دکترمحمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه و جمعی از مسئولان قضائی و انتظامی کشور در سالن اجلاس سران برگزار شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم ضمن تبریک فرا رسیدن هفته قوه قضائیه، به مجاهدان و زحمتکشان عرصه قضا و مجموعه‌های اداری و غیراداری این قوه، گفت: خداوند را شاکر هستیم که این نعمت بزرگ و منت را بر سر یکایک ما گذاشته که حیات و زندگی ما را در این مقطع از زمان قرار داده است؛ مقطعی که از دوران جوانی و ورود ما به جامعه در سایه ولایت و در مکتب قرآن و اهل بیت بوده و ان شاءالله در این مسیر همه ما پایدار، ثابت قدم و عاقبت به خیر باشیم.

وی ادامه داد: به روح پرفتوح همه شهدا بالاخص سیدالشهدای انقلاب اسلامی شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران و شهدای عزیز قوه قضائیه و بسیاری از شهدایی که حتی شاید نام آن‌ها را ندانیم و آن‌ها گمنام در مناطق محروم و ناامن و در شرایط سخت صادقانه و حق مدارانه قضاوت کردند و به توفیق شهادت رسیدند درود می‌فرستیم و به سهم خودم از زحمات عزیزانمان در قوه قضائیه تقدیر و تشکر می‌کنم.

رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: همان طور که روز گذشته در جمع مسئولان و مدیران قوه قضائیه اشاره کردم، با تدبیر مقام معظم رهبری و دقت نظر ایشان در انتصاب اخیر رئیس قوه قضائیه که از درون قوه انتخاب شد، انصافا روند تحول را در مجموعه قوه قضائیه مشاهده می‌کنیم و نسبت به حرکت قوه امیدوارتر شدیم.

وی با بیان این که حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیش از ۴۰ سال در مجموعه قوه قضائیه خدمت کرده و از قضات برتر و برجسته و نمونه کشوری است گفت: وی سلسله مراتب قوه قضائیه را طی کرده و امروز بر تار و پود قوه آشنا است و با همان روحیات حق طلبانه و حق مدارانه و با اشراف و حریت و آزادگی که در تصمیم گیری دارد به درستی مسیر تحول را طی می‌کند.

رئیس مجلس افزود: یکی از ویژگی‌های شهید بهشتی این بود که هر آنچه را که معتقد بود می‌گفت و خودش را هم ملزم به عمل به آن می‌کرد. شهید بهشتی در حوزه دانش گسترده بود و تجربیات انباشته‌ای نیز داشت. شهید بهشتی بر مسیر انقلابی گری مبتنی بر عقلانیت محوری و عدالت محوری حرکت می‌کرد. شهید بهشتی هم مشی مردمی داشت و هم حداکثر جاذبه و حداقل دافعه را داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هنگامی که کلام شهید بهشتی را گوش می‌کنیم و یادداشت‌های ایشان را مطالعه می‌کنیم به استدلال آوری و قدرت اقناع سازی این مرد پی می‌بریم، همین ویژگی‌ها بود که شهید بهشتی را خار چشم دشمنان انقلاب می‌کرد و اصرار بر این باور‌ها و ارزش‌ها وی را به شهادت رساند. وی در دوران زندگی اش مقتدر بود و مظلومانه به شهادت رسید؛ انقلاب اسلامی، ملت عزیزمان و امام راحل، شخصیت بزرگی را در آن مقطع از دست دادند.

قالیباف گفت: شهید بهشتی معتقد بود هیچ تبلیغی به اندازه ساختن یک جامعه نمونه موثر و صاحب نفوذ نیست، او معتقد بود سخن گفتن بس است و به میزانی باید سخن بگوییم که می‌خواهیم روش عمل خودمان را بیان کرده و بگوییم چه کاری می‌خواهیم انجام دهیم. این بیان و باور ایشان بود.

رئیس قوه مقننه با تاکید بر این که امروز باید این نظام اسلامی را میراث امام خمینی (ره) و شهدای گرانقدری است را مقتدر و کارآمد اداره کنیم تصریح کرد: نظام اسلامی نیازمند یک نظام حکمرانی محکم و متعالی است، ما در حالی یک مشروعیت تاسیسی برخواسته از اسلام، مکتب اهل بیت و قرآن داریم، که نیازمند یک مشروعیت استمراری نیز هستیم و مشروعیت استمراری ما منوط به کارنامه و عمل ما است.

قالیباف با بیان این که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و در حقیقت سیاست نامه رهبر معظم انقلاب برای ۴۰ ساله دوم انقلاب، نقشه راه و سند ما است تا با تجربه گذشته رو به آینده حرکت کنیم، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم به درستی مسیر ما را تعیین کرده و اینگونه فرمودند که باید به سمت زمینه سازی حکومت مهدوی حرکت کنیم لذا مسیر کاملا روشن است؛ اگر در حرکت مان ذره‌ای نسبت به این مسیر فاصله بگیریم هر راهی که برویم، بیراهه است.

وی هشدار داد: اگر در نظام حکمرانی مان درست و دقیق عمل نکنیم و آن جامعه نمونه‌ای که شهید بهشتی یاد می‌کرد، را درست نکنیم و اگر از آرمان‌ها و ارزش‌هایی که امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی که مرتب برایمان تبیین می‌کنند فاصله بگیریم و در حقیقت اگر نظام حکمرانی مان که مجموعه‌ای از عملکرد قوای سه گانه، نیرو‌های مسلح و تمام مجموعه‌های نظام هستند کارآمد نباشد، باید بدانیم که مسیر درست را طی نکرده ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که ارزش کانونی حکمرانی، کارآمدی است خاطرنشان کرد: اکنون که با نام اسلام و انقلاب و ارزش‌ها حرکت کردیم، وظیفه ما است که نمونه‌ای از جامعه را پیش ببریم و بتوانیم الگو باشیم و با عملکردمان به جوان‌ها و افرادی که دوران سخت مبارزه نهضت امام خمینی (ره) و فساد‌ها و بیراهه‌های دوران قبل از انقلاب را ندیده اند و امروز کشورمان را با سایر کشور‌ها مقایسه می‌کنند، نشان دهیم که کارآمدی ما و نظامی که در سایه باور‌های انقلاب است، می‌تواند برای آن‌ها سعادت دنیوی و اخروی را فراهم کند.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: اگر نتوانیم چنین کاری را انجام دهیم حتما نسبت به شهدا، امام شهدا، مردم و اسلام ظلم کرده ایم و این نعمت بزرگی را که در ابتدای صحبتم به آن اشاره کردم را از دست می‌دهیم، نعمتی که خداوند تبارک و تعالی به برکت وجود شخصیتی مانند امام (ره) به ما داد؛ ما این مسیر را باید طی کنیم تا مدیون شهدا، امام شهدا و شرمنده مقام معظم رهبری و خجالت زده ملت عزیزمان نباشیم، این وظیفه امروز ما است.

وی افزود: شاید زمانی نه چندان دور بسیاری از ما فکر می‌کردیم که آیا روزی می‌رسد که بتوانیم بیانیه گام دوم انقلاب را پیش برده و اهداف آن تحقق بخشیم و امروز خدمت شما عرض می‌کنم آن روز همین امروز است؛ ما الان در زمان و مکانی قرار گرفتیم که این فرصت برای همه ما فراهم است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان بیان کرد: امروز هر سه قوه مصمم هستند تا با هماهنگی، همدلی و هم افزایی از فرصت به دست آمده، استفاده کرده و اقدام به اجرای وظایف خود کنند به ویژه اینکه در حال برنامه ریزی برای برنامه هفتم نیز هستیم.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌های مادی و سرمایه‌های انسانی کشور بزرگترین فرصت در دسترس ما در شرایط سخت تحریم است. ما هر سه قوه بر این باوریم و بر اساس همین مشی و نگاهی که حضرت آقا مبتنی بر خنثی سازی تحریم و رفع تحریم داشتند، در حال انجام وظیفه هستیم، با همین ظرفیت و امکان مادی که در کشورمان داریم، مصمم هستیم تا بتوانیم کار‌ها را به پیش ببریم تا مردم ثمره این اقدامات را در زندگی و سفره هایشان لمس کنند. مطمئن هستم به فضل الهی و با تلاش خالصانه یکایک دلدادگان به انقلاب تمامی این موارد در دسترس است و در برنامه هفتم نیز به همین سمت حرکت خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه دولت، برنامه هفتم را تنظیم و مجلس آن را تصویب خواهد کرد و همه با همدلی این مراحل را طی کرده و از این فرصت استفاده می‌کنیم، ادامه داد: ما به سهم خودمان در مجلس شورای اسلامی معتقدیم باید در پایه بودجه قوه قضائیه تجدیدنظر کرده تا این قوه براساس رشد سالیانه مسیر خود را طی کند. همچنین در حوزه اصلاح قوانین باید بحث اطاله دادرسی که به صورت لایحه به مجلس ارائه می‌شود را مدنظر قرار دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود تاکید کرد: از نظر بنده مهم‌ترین شاخص برای قوه قضائیه همان تاکید امام خمینی (ره) است که فرمودند قوه قضائیه باید پناهگاه و ملجا مظلومان باشد یعنی هرکسی و هرکجا احساس ناامنی و ظلمی داشت براین عقیده باشد که قوه قضائیه پشتیبان و پناهگاه اش است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
دومین روز رزمایش مرکب امداد و نجات ۲۰۲۵ در دریای خزر
بازتاب دستگیری جاسوسان اسرائیلی در ایران در رسانه‌های ونزوئلا
پیام استاندار لرستان به مناسبت هفته ملی مهارت
احیای دریاچه ارومیه مهم‌ترین مأموریت ماست / دریاچه ارومیه قطعاً احیا خواهد شد
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه
آذربایجان‌غربی می‌تواند قطب توریسم سلامت شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
آسیب دیدگان از جنگ در منازل موقت اسکان داده می‌شوند
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)