• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۸۲۴
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۲
سیاسی » عمومی

افزایش کمک های بلاعوض به مالکان خودروهای فرسوده

رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت گفت: با مصوبه جدید درباره نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل کشور، چرخه اسقاط و نوسازی خودروهای فرسوده از رکود خارج می شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای شفیعی در نشست خبری با بیان اینکه برخی مصوبات کارگروه توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور اصلاح شد و به تصویب رسید افزود: این مصوبه که تا چند روز آینده ابلاغ می شود نقطه عطفی در طرح نوسازی و اسقاط خودروهای فرسوده کشور است.
وی گفت: پیشنهاد شش بندی ستاد که در اواخر دولت قبلی ارائه شد به عنوان نخستین دستور جلسه کمیسیون امور زیربنایی دولت رسیدگی و مصوب شد.
شفیعی افزود: اصلاح سن فرسودگی خودروهای سواری بند اول این مصوبه است و بر این اساس سن فرسودگی خودروهای سواری که قبلا 25 سال تعریف شده بود به 20 سال کاهش یافت.
وی گفت: بر اساس سن 25 سال، حدود 254 هزار خودرو سواری فرسوده وجود داشت و با کاهش آن به 20 سال حدود 100 هزار خودرو به این رقم اضافه شده است.
شفیعی در ادامه افزود: میزان کمک های بلاعوض دولت به مالکان خودروهای فرسوده تا قبل از این مصوبه یک و نیم میلیون تومان برای خودروهای سواری بود که البته حدود 200 هزار تومان نیز به عنوان ارزش لاشه خودرو به آن اضافه می شود اما در مصوبه جدید این رقم به دو و نیم میلیون تومان افزایش یافت.
وی اضافه کرد: از تاریخ ابلاغ این مصوبه که حداکثر یک هفته دیگر است همه خودروهای سواری مشمول این کمک های بلاعوض خواهند بود و البته برنامه ریزی شده است تا چنانچه تعداد اسقاط به میزان موردنظر برسد تا 500 هزار تومان به عنوان ارزش لاشه خودرو پرداخت شود.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت گفت: بند سوم این مصوبه مربوط به کمک های بلاعوض است که به خودروهای سواری غیرشخصی پرداخت خواهد شد که این کمک ها براساس کاربری های مختلف خودروها تعیین شده است.
شفیعی افزود: در خصوص تاکسی های شهری، این کمک ها از سه میلیون تومان به ازای هر خودرو به 5 میلیون تومان افزایش یافت.
وی گفت: کمک های بلاعوض برای اسقاط وانت بارها نیز براساس رده بندی آنها متفاوت است به طوری که در مورد وانت بارهای کمتر از یک تن، از یک میلیون تومان به دو میلیون تومان و وانت بارهای بالای یک تن از دو میلیون به سه میلیون تومان افزایش یافت.
شفیعی با بیان اینکه ناوگان مینی بوسرانی، یکی از فرسوده ترین ناوگان های حمل و نقل در کشور است افزود: این کمک ها از سه میلیون تومان به هشت میلیون تومان افزایش یافته است.
وی گفت: در خصوص اتوبوس ها نیز کمک های بلاعوض از 10 میلیون به 30 میلیون افزایش یافت.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت افزود: کامیونت ها نیز براساس تناژ رده بندی شده اند و قرار است به کامیونت های دو تا سه و نیم تن از این به بعد چهار میلیون تومان پرداخت شود.
شفیعی گفت: کمک های بلاعوض به کامیونت های سه و نیم تا شش تنی از سه میلیون به پنج میلیون تومان، کامیونت های شش تا ده تن از چهار میلیون به ده میلیون و کامیون های متوسط بین ده تن تا 26 تن از پنج به 20 میلیون، کامیون های سنگین از 216 تن به بالا از هفت میلیون تومان به 28 میلیون تومان و کامیون های کشنده هم از هشت میلیون تومان به 28 میلیون تومان افزایش یافت.
وی درباره فروش و واگذاری خودروهای فرسوده دولتی به اشخاص حقیقی و حقوقی که قبلا ممنوع شده بود افزود: در مصوبه جدید، محدودیت های بیشتری برای استفاده از این خودروها در دستگاه های اجرایی وضع شده است.
شفیعی گفت: هرگونه استفاده و نگهداری از خودروهای فرسوده دولتی یا واگذاری آن ممنوع است و بدون تسهیلات دولتی باید از رده خارج شوند.
وی افزود: کارگروهی نیز درباره تعداد مراکز اسقاط و نحوه پراکنش آنها و ایجاد مراکز جدید بررسی های لازم را انجام می دهد.
شفیعی گفت: درباره بند شش این مصوبه نیز گفت: قبلا برای هر خودروی وارداتی بر اساس میزان مصرف سوخت، باید تعدادی خودرو فرسوده اسقاط می شد که این رقم در مصوبه جدید افزایش یافته است.
وی افزود: به ازای ورود خودروهای با مصرف کمتر از شش لیتر، یک دستگاه خودرو فرسوده باید اسقاط شود و به ازای خودروهای بین شش تا ده لیتری نیز که قبلا دو دستگاه بود به این تعداد به چهار دستگاه افزایش یافت.
شفیعی گفت: برای خودروهای بالاتر از ده لیتر نیز که قبلا سه دستگاه اسقاط می شد هم اکنون به شش دستگاه افزایش یافته است.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت اضافه کرد: بر اساس مصوبه جدید به ازای هر تولید خودروی داخل، یک دستگاه باید اسقاط شود.
امسال؛ عبور از رکورد اسقاط خودروهای فرسوده
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور گفت: با مصوبه جدید دولت، امیدواریم امسال بتوانیم از رکورد اسقاط خودرو در سالهای قبل عبور و 200 هزار خودرو فرسوده را اسقاط کنیم.
آقای شفیعی در نشست خبری درخصوص مشکلات جایگزینی خودروهای فرسوده با بیان اینکه در ماه های اخیر خودروسازان با مشکل تولید مواجه بودند، افزود: خودروسازانی چون سایپا و ایران خودرو تمایل چندانی برای شرکت در طرح های جایگزینی نشان ندادند.
وی گفت: البته این خودروسازان چون میزان تولیدشان نسبت به تقاضای موجود در بازار پایین است، خیلی نمی توانند درطرح جایگزینی خودروهای فرسوده مشارکت خوبی داشته باشند.
شفیعی با بیان اینکه تاکسی ها در اولویت این طرح هستند، افزود: آنها خودروهایی را پیشنهاد دادند که از نظر فنی مورد تایید ما نیست.
وی گفت: برخی خودروسازان ازجمله مدیران خودرو برای ورود خودروهایشان به بازار تاکسی اعلام آمادگی کردند که یک نوع از این خودرو در شورای عالی ترافیک تایید شده و مجوز شماره گذاری دریافت کرده است.
شفیعی افزود: برخی خودروسازان هم ناوگان های با کیفیت پایین را که از رده خارج شده اند، پیشنهاد دادند از جمله اینکه پراید را به ناوگان تاکسی برگردانند که ما جلوی آنان را گرفته ایم زیرا کیفیت خدمات برای ما بسیار مهم است.
وی گفت: در کل کشور، 350 هزار دستگاه تاکسی داریم که حدود 40 هزار دستگاه آن فرسوده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش عیار چغندر تولیدی به بیش از ۱۷ درصد در چهارمحال و بختیاری
بستری شدن بیماران با علائم کووید و آنفولانزا در سمنان
صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا برای استان تهران
پیروزی های کشور نشان قدرت و اراده ملت ایران است
اختصاص ۸۴ هزار میلیارد ریال برای جاده‌های بین مزارع
وزنه برداری جام فجر؛ مدال نقره و برنز دسته ۹۴ کیلوگرم برای ایران
کاروان سلامت در شهر سورمق شهرستان آباده
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای برخی از شهر‌های صنعتی
نمایش ظرفیت ها
اعتماد به آمریکا بزرگ‌ترین خطای راهبردی است
فینال فصل دوم مسابقه بزرگ «۱۰۰»؛ امشب 
شناور راهبردی کردستان در خلیج فارس به آب انداخته شد
اطلاعیه قطع آب برخی سایت‌های شهرک پیامبر اعظم شهر بندرعباس
تاکید امام جمعه خوی بر عزت ملی اقتدار نظامی و پیشرفت علمی ایران
امام جمعه مهاباد: اطاعت از فرامین رهبری جامعه اسلامی را به سرمنزل مقصود می‌رساند.
بانوی همدانی صاحب نشان برنز دو صحرانوردی قهرمانی نوجوانان کشور
برخورد مرگبار موتور سیکلت و خودرو در محور مشهد-میامی
تاکید استاندار آذربایجان شرقی بر تامین اقلام اساسی
گرامیداشت هفته بسیج در خوی
قبرستان نو قم به باغ مزار و پارک عمومی تبدیل می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)