• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۰۹۵۲
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۵

درمانی جدید برای آسم با داروی تلخ

انسان‌ها نه تنها در دهان بلکه در ریه‌های خود نیز گیرنده‌های طعم تلخ دارند. محققان از توانایی ذاتی این گیرنده‌ها برای گشاد کردن راه‌های هوایی برای ایجاد یک داروی جدید قوی استفاده کرده اند که ممکن است نحوه درمان بیماری‌هایی مانند آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه را تغییر دهد.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، زیرگروه گیرنده طعم تلخ TAS۲R۱۴ روی زبان و در ماهیچه صاف راه‌های هوایی یافت می‌شود و فعال شدن TAS۲R۱۴ باعث گشاد شدن برونش یا شل شدن عضلات صاف و گشاد شدن راه‌های هوایی می‌شود. عملکرد TAS۲R۱۴ قوی‌تر از برونکودیلاتور‌های آگونیست گیرنده بتا آدرنرژیک موجود است که در حال حاضر یک درمان اصلی برای شرایطی مانند آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) هستند.
درمان جدید  آسم
به طور کلی، آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه ناشی از باریک شدن راه‌های تنفسی است که انقباض برونش نامیده می‌شود. ماهیچه‌های صاف راه هوایی بیماران آسمی منقبض می‌شوند که منجر به التهاب و تولید مخاط اضافی شده و تنفس را دشوار می‌کند. به گزارش سیناپرس، در افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه، یک اصطلاح کلی که شامل آمفیزم و برونشیت مزمن است رخ می‌دهد که باعث باریک شدن راه هوایی به دلیل آسیب غیرقابل برگشت ریه می‌شود. هر دو بیماری منجر به تنگی نفس، خس‌خس سینه و سرفه می‌شوند و هر دو نیاز به درمان با گشاد کننده‌های برونش یا استروئید‌های استنشاقی یا خوراکی دارند.

در حالی که دانشمندان مدتی است از گیرنده‌های TAS۲R۱۴ در ریه انسان اطلاع داشتند، ساختار آن‌ها همچنان یک راز باقی مانده بود. لیگاند TAS۲R۱۴ که به طور طبیعی وجود دارد یک ماده شیمیایی مانند دارو است که به گیرنده متصل شده و گیرنده را فعال می‌کند.

تعدادی از ترکیبات مصنوعی، مانند داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) فلوفنامیک اسید، به گیرنده‌های TAS۲R۱۴ متصل شده و آن‌ها را فعال می‌کند، اما خیلی قوی نیستند. بنابراین، محققان به طراحی یک ترکیب قوی‌تر پرداختند که از فعالیت‌های گشاد کننده برونش TAS۲R۱۴ بهره برداری کند.

با استفاده از فلوفنامیک اسید به عنوان نقطه شروع، محققان از ترکیبی از طراحی محاسباتی و سنتز شیمیایی برای ایجاد دارو‌هایی که ساختار فیزیکی آن‌ها شبیه فلوفنامیک اسید است، با خواص بهبود یافته استفاده کردند.

محققان با کشف ترکیباتی که قدرت آن‌ها را افزایش داده بودند، تغییرات شیمیایی در این آنالوگ‌ها ایجاد کردند و آن‌ها را روی روش‌های مبتنی بر سلول آزمایش کردند تا ترکیبی را پیدا کنند که باعث فعال شدن گیرنده TAS۲R۱۴ می‌شود.

یکی از ترکیبات جدید که محققان آن را ۲۸٫۱ نامیدند، شش برابر قوی‌تر از اسید فلوفنامیک است به این معنی که برای ایجاد اثر مشابه، به میزان کمتری از آن نیاز است. این ترکیب همچنین برای گیرنده‌های TAS۲R۱۴ در مقایسه با گیرنده‌های طعم غیر تلخ بسیار انتخابی بود و به طور بالقوه عوارض جانبی دارو را به حداقل می‌رساند.

کشف ۲۸٫۱ به دانشمندان درک بیشتری از عملکرد گیرنده‌های طعم تلخ راه‌های هوایی داده است. همچنین احتمال تولید دارو‌هایی را که این گیرنده‌ها را هدف قرار می‌دهند، افزایش داده که منجر به درمان‌های دارویی مؤثرتر برای مبتلایان به آسم و مبتلایان به بیماری مزمن انسدادی ریه می‌شود.

شرح کامل این مطالعه در مجله Medicinal Chemistry منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پدر شهید والامقام «تقی حسنی» آسمانی شد
آماده‌باش ستاد مدیریت بحران استان زنجان در پی صدور هشدار نارنجی
برگزاری نشست رویداد تاریخی حماسه ۹ دی در دانشگاه تبریز
اسکان اضطراری ۱۵۰ زائر کربلا در حسینیه اعظم زنجان در پی کولاک شدید
هشدار مه‌گرفتگی و کولاک در جاده یاسوج-بابامیدان و یاسوج-اقلید
تخلیه اضطراری ۶ خانواده در پی سیلاب‌های اخیر لنده
بازگشایی و لایروبی ۴ زیرگذر درگیر سیل در محورهای روستایی زنجانرود
ناپدید شدن ۳ نفر در بارندگی‌های کهگیلویه/ جستجو همچنان ادامه دارد
تکمیل ۹۵ درصد تاسیسات زیربنایی در سایت کوی زنگان زنجان
افتتاح ۲ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ دی ۱۴۰۴
دادستان زنجان: خلع ید از زمین‌های راکد شهرک‌های صنعتی در دستور کار است
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی همدان، دوشنبه هشتم دی ماه
اوقات شرعی اهواز، ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۸ دی ۱۴۰۴ به افق قم
الکترونیکی شدن خدمات باید به رضایتمندی مردم منجر شود
مهلت ۱۰ روزه بازرس کل لرستان برای ساماندهی دستفروشان
نمایش قصه دوست‌داشتنی روی صحنه جشنواره تونس
آیین کلنگ‌زنی طرح کیفی‌سازی محصولات سنگین پالایش نفت تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
تخلف درج نکردن قیمت
اعلام میزان بارش‌های اخیر در استان کهگیلویه وبویراحمد
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)