پخش زنده
امروز: -
حجت الاسلام محمد حسین فلاح زاده گفت: تشخیص ضرر و زیان روزه داری بیماران چشمی در هنگام روزه داری در مرحله اول به عهده فرد مبتلا و بعد بر اساس تشخیص متخصص است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس موسسه موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم در برنامه گفتگوی ویژه پزشکی فرهنگستان علوم پزشکی با عنوان "ماه مبارک رمضان و بیماریهای ویژه"به تبیین اهمیت روزه داری و توجه ویژه دین مبین اسلام به سلامت انسانها پرداخت و تاکید کرد: وجوب و اهمیت روزه داری برای افزایش قرب الهی و تقواست و بر اساس شرایط جسمانی هر فرد گاهی وظیفه شرعی، روزه داری است و گاهی، وظیفه روزه خواری است.
حجت الاسلام فلاح زاده با تاکید بر اینکه اهمیت دادن اسلام به سلامتی انسان، یکی از اهداف روزه داری است، افزود: در مورد بیماریهای چشمی، اگر تشخیص فرد این است که روزه داری برای او ضرر دارد و یا حتی اگر فرد خوف بر زیان روزه داری دارد یعنی ترس از ضرر آن داشته باشد، دستور دین بر عدم روزه داری اوست.
وی ادامه داد: در صورتی که خود فرد تشخیص ندهد که روزه داری برای او مضر است یا خیر باید به متخصص مراجعه کند و بنا بر تشخیص او وظیفه شرعی خود را درباره روزه داری تعیین کند.
رئیس موسسه موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم در باره حکم استفاده از قطره چشم درهنگام روزه داری، بر اساس حکم فقهی و نظر مراجع تقلید، بیان داشت: اگر این قطره از نوعی باشد که به حلق برسد، باعث بطلان روزه است ، اما اگر فقط طعم یا مزه یا بوی آن توسط فرد احساس میشود و قطره به حلق نمیرسد، منجر به بطلان روزه نمیشود.