• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۵۴۹۷
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

مقیمی: تدوین منابع رشته‌های جدید دانشگاه تهران با مشارکت سمت

رئیس دانشگاه تهران گفت: تصویب تأسیس شرکت انتشاراتی بین‌المللی سمت، در واقع یک اتفاق خوب برای ارتقای تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در سپهر علم و فناوری جهان خواهد بود.

مقیمی: تدوین منابع رشته‌های جدید دانشگاه تهران با مشارکت سمتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، آقای محمد مقیمی با اعلام اینکه پیشنهاد ایجاد یک شرکت انتشاراتی بین‌المللی با همکاری مشترک دانشگاه‌های بزرگ کشور و سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) را در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور مطرح خواهد نمود، گفت: در صورت تصویب تأسیس این شرکت انتشاراتی بین‌المللی، در واقع یک اتفاق خوب برای ارتقای تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در سپهر علم و فناوری جهان رقم خواهد خورد.
رئیس دانشگاه تهران در نشست انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه تهران و سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد، این موضوع مطرح خواهد شد تا یک شرکت انتشاراتی بین‌المللی که انتشار مجموعه‌ای از مجلات و کتب به چند زبان را پوشش دهد، در همکاری مشترک دانشگاه‌های بزرگ کشور و سازمان سمت، ثبت شود و مدیریت هر یک از بخش‌های آن را یکی از دانشگاه‌ها و یا سازمان سمت عهده‌دار شوند.
وی افزود: در صورتی که موضوع ایجاد یک شرکت انتشاراتی بین‌المللی، در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور مورد تأیید و تصویب قرار گیرد، یک اتفاق خوب برای ارتقای تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در سپهر علم و فناوری رقم خواهد خورد. همچنین می‌توان این موضوع را در قالب یکی از مواد برنامه هفتم توسعه گنجاند و برای راه‌اندازی و اداره این شرکت انتشاراتی بین‌المللی، ردیف بودجه‌ای مستقل را در قانون بودجه سالیانه پیش‌بینی نمود.
رئیس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، به تجربه علاقه مندی دانشگاهیان سایر کشور‌ها برای دسترسی به منابع درسی دانشگاهی ایران اشاره نمود و بیان داشت: در سفر رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران به روسیه، در گفتگو‌هایی که بویژه با دانشگاه علوم انسانی روسیه و دپارتمان‌های فعال در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی و رفتاری دانشگاه‌های روسی صورت گرفت، دریافتیم که آن‌ها مشتاق هستند به متون آموزشی ما که با بحث‌های اسلامی آمیخته است، دسترسی پیدا کنند.
مقیمی در بخش دیگر سخنانش، در تشریح یکی از نیاز‌های جدی دانشگاه تهران به کتاب‌های درسی به‌روز، گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌های دانشگاه تهران که با استفاده از ظرفیت تعدادی از اساتید دانشگاه در حال رفع نیاز در آن حوزه هستیم، تدوین منابع علمی مورد نیاز دانشکده‌های جدید و رشته‌های جدید دانشگاه تهران همچون دانشکده‌های حکمرانی، گردشگری و تجارت و مالیه است. در زمینه تدوین منابع درسی جدید که منطبق بر آموزه‌های دینی و ویژگی‌های بومی و نیاز‌های کشورمان باشد، علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت سازمان سمت نیز هستیم.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت ایجاد یک ائتلاف بین نهاد‌های علمی و دانشگاهی به منظور اختصاص امکاناتی ویژه به حوزه تولید کتب دانشگاهی، تاکید کرد: با ایجاد یک شبکه همکاری است که می‌توانیم نشر دانشگاهی را از وضعیت فعلی و معضلاتی که با آن مواجه است، نجات دهیم.
مقیمی، هزینه‌های بالای تهیه کاغذ و چاپ را یک تهدید جدی برای عرضه کتاب و کتابخوانی دانست و بیان داشت: مشکلات و مباحث حمایتی پشتیبانی کتاب، به شدت جنبه‌های محتوایی را تحت تأثیر قرار داده است. مسئولین هم در جریان تنگنا‌های حوزه چاپ قرار دارند. دانشگاه تهران در عین همه محدودیت‌ها و کمبودها، اما از ظرفیت‌های بالایی هم برای برطرف کردن مشکلات و کمک نمودن به انتشار کتاب برخوردار است.
رئیس دانشگاه تهران افزود: هیچ چیز جای کتاب چاپی را نمی‌گیرد؛ اثر چاپی ویژگی‌هایی دارد که کتاب الکترونیک و سایت‌ها و نوشته‌های فضای مجازی نمی‌تواند جایگزین آن شود؛ لذا کتاب چاپی همچنان مرجعیت خود را حفظ کرده است، البته لازم است نشر کتاب الکترونیکی در کنار نسخه چاپی وجود داشته باشد.
وی همچنین در آغاز دیدار با رئیس سازمان سمت، با بیان اینکه سازمان سمت به عنوان یک مجموعه بسیار خوشنام و باکیفیت در حوزه نشر شناخته می‌شود، گفت: وقتی در بررسی پرونده ارتقای اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران در هیأت ممیزه دانشگاه، به آثار اعضای هیأت علمی که در سمت چاپ شده است برخورد می‌کنیم، همه اعضای هیأت ممیزه از این آثار با احترام یاد می‌کنند و مورد تاییدشان است. این رویکرد اعضای هیأت ممیزه دانشگاه که از برجسته‌ترین اساتید هستند، سرمایه ارزشمندی برای سازمان سمت محسوب می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر داود مهدوی‌زادگان رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) هم در دیدار با رئیس دانشگاه تهران، تعداد کتاب‌های چاپ شده توسط سازمان سمت از ابتدای تأسیس تاکنون را ۲۵۰۰ عنوان کتاب اعلام کرد و گفت: سازمان سمت دارای رویکرد کاملاً تخصصی در زمینه کتاب‌های درسی دانشگاهی است و تاکید داریم که کتاب‌هایمان باید درسی باشند، چراکه فکر می‌کنیم نظام نیز به این جنبه نیاز بیشتری دارد. فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها کارگزار نظام می‌شوند، لذا باید بتوانیم کتاب‌های درسی تولید کنیم تا افرادی کارآمد برای جامعه تربیت نمائیم.
رئیس سازمان سمت با تاکید بر ضرورت تحولات درون سازمانی و رقم خوردن نوآوری‌هایی در این سازمان، افزود: یکی از شیوه‌های تحول این است که ارتباطات گسترده‌ای فراتر از زمینه انتشارات با مراکز علمی بزرگ مانند دانشگاه تهران برقرار کنیم.
مهدوی‌زادگان با بیان اینکه تولید محتوای کتب درسی از اهمیت ویژه‌ای در این سازمان برخوردار است، افزود: ۵۰ گروه تخصصی به منظور تولید کتب درسی دانشگاهی در سازمان سمت ساماندهی نموده‌ایم که نزدیک به ۲۵۰ عضو دانشگاهی در این گروه‌های تخصصی حضور دارند.
رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) در بخش دیگر سخنانش به ارائه پیشنهاد مکاتبه مسئولان علمی و دانشگاهی با رئیس‌جمهوری در خصوص ارائه درخواست تخصیص بودجه ویژه به دانشگاه‌ها برای کتاب‌های درسی پرداخت.
احیای آثار و کتاب‌های ارزشمند قدیمی دانشگاه تهران که همچنان جایگاه درسی و دانشگاهی خود را حفظ کرده‌اند و جذب اساتید دانشگاه تهران در سازمان سمت به منظور تولید محتوا و همکاری با کارگروه‌های تخصصی از دیگر محور‌های سخنان رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) در این نشست بود.
مهدی فکور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران نیز به تمرکز دانشگاه تهران بر تولید محتوای خوب و داوری خوب اشاره کرد و بر گسترش همکاری دانشگاه تهران و سازمان سمت به منظور چاپ محتوا و کتاب‌های باکیفیت تاکید کرد.
مرتضی اکبری، مدیرکل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران نیز با اشاره به تشابه و هم‌جنس بودن چالش‌ها و مشکلات انتشارات دانشگاه تهران و سازمان سمت، نسبت به شکل‌گیری زمینه‌های همکاری مشترک بین انتشارات دانشگاه تهران و سازمان سمت در حوزه‌های علوم اجتماعی و انسانی ابراز امیدواری کرد و بیان داشت: در این همکاری مشترک بتوانیم به صورت هم‌افزا در زمینه چاپ و توزیع کتاب مشارکت داشته باشیم.
وی به برنامه وزارت علوم مبنی بر حمایت مالی از کتاب‌های مرجع تا میزان ۲ میلیارد ریال اشاره کرد و گفت: دانشگاه تهران و سازمان سمت می‌توانند کتاب‌های مشترکی را به صورت مرجع منتشر کنند و از حمایت وزارت علوم استفاده نمایند. بازار بین‌المللی یکی دیگر از حوزه‌های هدف ما است که در این حوزه نیز می‌توانیم به طور مشترک همکاری داشته باشیم.
دکتر ملیحه صابری نجف‌آبادی معاون پژوهشی سازمان سمت نیز با اشاره به اهمیت استانداردسازی کتاب‌های آموزشی و درسی و به‌روز رسانی و جذاب‌سازی آنها، گفت: علاقمند هستیم در این زمینه‌ها از اندیشمندان و متخصصین دانشگاه تهران کمک بگیریم. دانشگاه تهران شاخص‌های کتاب درسی را مشخص کند و برای کتاب‌های درسی گواهینامه صادر کند. کتاب‌های درسی باید به‌روز باشند، ساده‌سازی شوند و مخاطب عموم برای آن‌ها پیدا کنیم.
حمیدرضا خادمی، مدیر امور پژوهشی و ارزشیابی سازمان سمت نیز به تشریح فعالیت‌های کارگروه‌های ۵۰ گانه این سازمان پرداخت.
در ادامه این نشست، تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه تهران و سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) در راستای گسترش همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی و به منظور طراحی و اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک در زمینه تولید کتاب‌های مبنایی؛ تألیف، ترجمه و تدوین کتاب‌های درسی رشته‌های مورد نیاز و مرتبط؛ تألیف و ترجمه کتاب‌های مبنایی در حوزه علوم اسلامی و انسانی؛ ترجمه کتاب‌های مورد نیاز علوم انسانی به زبان‌های خارجی و چاپ، نشر و توزیع آثار مشترک و همکاری مشترک در زمینه نشر الکترونیک منعقد و مبادله شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ترمیم سریع محل سیم‌های سرقت‌شده برق و تلفن در اردبیل
انبارهای استان مرکزی مملو از نهاده‌های دام و طیور
راه اندازی دکل جدید همراه اول در شهرک صنعتی کاویان فریمان
دارو‌های قاچاق عامل تداخل دارویی و مسمومیت‌های شدید
یادگار ماندگار پدر برای فرزند آسمانی‌اش
عرضه بیش از ۹۲۰ هزار تن کالا در تالار‌های بورس کالا
آغاز هفته سوم لیگ برتر والیبال ساحلی از بندر ترکمن
آخرین روز‌های پاییز کم بارش
جهش تولید در کشاورزی با دانش گره خورده است
ثبت احوال بوشهر در مسیر حکمرانی هوشمند
ارتش بر خلق فناوری‌های بازدارنده متمرکز شده است
انتشار کتاب‌های کودک در هفته‌ای که گذشت
تولید تجهیزات آزمایشگاهی داخلی، گامی حیاتی در جهت خودکفایی علمی و کاهش خروج ارز است
جهش ۴۸ درصدی صادرات چای ایران
اداره کشور با «نمی‌توانم» و «نمی‌شود» معنا ندارد
هشدار پلیس راه درباره احتمال سیلاب
اسماعیلی: هنوز تا تحقق عدالت و کیفیت آموزشی فاصله داریم
استمرار برفروبی در جاده‌های کوهستانی مازندران
مصر اتیوپی را به اقدام نظامی تهدید کرد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)