• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۳۰۶۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۲
بین الملل » آفریقا

پخت و پز بدون دود در کنیا

یک جایگزین پاک برای پخت و پز، توزیع کننده‌های شبکه کوکوا به آرامی جایگزین سوخت‌های آلاینده‌ای مثل زغال چوب و نفت سفید می‌شوند که برای چند دهه در بازار پخت و پز خانوار‌های کنیایی سلطه داشته اند.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از سی جی تی ان، آن‌ها به چیزی نیاز دارند که دی اکسید کربن تولید نمی‌کند و حرارت بیشتر و پاک را تولید می‌کند. خانواده‌های فقیر در محیط‌های سرپوشیده پخت و پز می‌کنند، زیرا این امکان را ندارند اجاق گاز خود را به بیرون ببرند و پخت و پز کنند. ما از آن‌ها می‌خواهیم، متوجه شوند که می‌توانند در داخل خانه پخت و پز کنند، به راحتی چراغ خود را روشن کنند و هیچ دود و هیچ انتشار گاز‌های گلخانه‌ای نیز وجود ندارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


خبرنگار: در این مرکز اکوسیستم بدون دو کوکو، فناوری پخت بیواتانول وجود دارد. این دستگاه کوکوپوینت شناخته می‌شود. در اصل این دستگاه چیزی شبیه به دستگاه‌ ای تی ام است. با نگاه اول فکر می‌کنید که این دستگاه پرداخت پول است، اما اینطور نیست. در واقع این دستگاه توزیع کننده سوخت بیواتانول پاک است. همه کاری که کاربران باید برای استفاده از این دستگاه انجام دهند این است که ظرف خود را جاسازی کنند، مرحله بعدی دقیقا همانند دیگر دستگاه‌های‌ ای تی ام است. در صفحه نمایش میزان سوختی را که می‌خواهد مشخص می‌کند و مرحله بعدی اتصال ظرف سوخت به اجاق خوراک پزی است.

کارشناس: همانطور که مشاهده می‌کنید زمانی که دریچه باز است، امکان پخت و پز وجود ندارد. کاربر همانطور که نشان می‌دهم باید ظرف سوخت را در اینجا به طور کامل جاسازی کند و پس از آن می‌توان از اجاق و راک پزی استفاده کرد.

خبرنگار: کوکو از طریق این دستگاه‌های توزیع توانسته است به یک میلیون مشتری در سراسر شهر‌های بزرگ کنیا دسترسی پیدا کند. با کارانچا (یک شهروند) در یکی از این نمایندگی‌های کوکو دیدار کردیم. او به ما گفت استفاده از این انرژی پاک تا چه اندازه زندگی او را هم از نظر اقتصادی و هم سلامتی تغییر داده است.

کارانچا: قبلا از زغال چوب استفاده می‌کردم. زغال چوب دود زیادی دارد و بسیار کثیف و گران بود. اکثر اوقات سرفه می‌کردم. حتی بار‌ها مجبور می‌شدم به مراکز درمانی مراجعه کنم. حتی نمی‌توانستم پارافین بخرم. به همین علت است که کوکو را دوست دارم. زمانی که کوکو به بازار عرضه شد از این فرصت استفاده کردم.

روبرت کیماثی شهروند دیگر: نیز دیدگاه مشابهی با کارانچا داشت. البته او از این فرصت به عنوان یک شغل استفاده کرده است.

روبرت: استفاده از این سوخت توسعه پیدا کرده است و تعداد مشتریان افزایش یافته است و همچنی درآمد هم خیلی خیلی خوب است. ما با افراد و مشتریان زیادی در ارتباط هستیم و به آن‌ها کمک می‌کنیم و این سوخت را به آن‌ها می‌فروشیم. زمانی که آن‌ها خوشحال باشند ما نیز خوشحال هستید. 

هرچند استفاده از سوخت بیواتانول به سرعت افزایش می‌یاد و به یک گزینه مناسب برای پخت و پز برای شهر‌های کنیا تبدیل می‌شود، همچنان چالش‌هایی نیز وجود دارد. مالیات واردات برای استارت آپ‌هایی که می‌خواهند استفاده از کربن کنیا را کاهش دهند و این کشور بدون انرژی را به گزینه‌های پاک متصل کنند، همچنان یک چالش بزرگ است.

کارشناس: مشتریان ما از ما می‌خواهند که قیمت‌ها را پایین نگه داریم یا حتی در صورت امکان قیمت‌ها را کمتر کنیم. تعرفه ۳۵ درصد برای واردات پرداخت می‌کنیم. در کار ما زمانی که مالیات برای ما افزایش می‌یابد، این افزایش به طور مستقیم به مشتریان منتقل می‌شود، به این معنا که زمانی که ما مالیات ۳۵ درصد را پرداخت می‌کنیم پولی را که برای توسعه این فناوری هزینه کنیم، مجبور هستیم آن را برای پرداخت مالیات هزینه کنیم.

کوکو به دنبال آن است که درباره این راه پاکش در نشست آتس آفریقا که قرار است در ماه سپتامبر در پایتخت کنیا برگزار شود، بحث کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پل کوی فرهنگ زنجان؛ حادثه‌خیز با ۹ کشته
بررسی تحولات بازار ارز در برنامه گفتگوی ویژه خبری
ورود ۳۳ میلیون مترمکعب آب به سد‌های آذربایجان‌غربی
بررسی طرح‌های آبزی‌پروری و توسعه شیلات در حاشیه رودخانه سد ارس
جشنواره طلوع گامی برای تقویت حضور اجتماعی هنرمندان دارای معلولیت
بارش برف و پدیده مه‌گرفتگی در محور‌های آذربایجان غربی
ارومیه با افزایش ۳ منطقه و ۱۴ ناحیه رسماً به جمع کلان‌شهر‌های کشور می‌پیوندد
آمادگی برای بارش برف؛ استقرار ماشین‌آلات در نقاط حساس شهر
برگزاری آیین آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های سرمایه‌گذاری جایگاه‌های کوچک‌مقیاس در ارومیه
انتخابات، نماد مردم‌سالاری و وحدت ملی است
آغاز عملیات گمانه‌زنی در محوطه تاریخی گوی تپه ارومیه
تقدیر رییس کل دادگستری آذربایجان‌غربی از عملکرد مدیرکل راه و شهرسازی استان 
۲۲۵ پرونده در کارگروه زیربنایی آذربایجان غربی، گامی موثر در مسیر توسعه پایدار
تردد در محور پیرانشهر- نقده فقط با زنجیر چرخ امکان پذیر است
استان زنجان در جمع پنج استان برتر فرآوری محصولات کشاورزی
آغاز عملیات اجرایی راه دسترسی به دو روستای چگنی لرستان
۱۳۵ مسجد در استان زنجان ، آماده برگزاری اعتکاف
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ دی ۱۴۰۴
تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال برای بازسازی سقف بازار سرپوشیده سراب
اوقات شرعی اهواز، ۷ دی ماه ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم
مشاهده گوی آتشین در آسمان ژاپن!
شفاف‌سازی در توزیع نهاده ها، اولویت جهاد کشاورزی
همه باید از ایران دفاع کنیم
انتظار برای پرتاب تاریخی سه ماهواره ایرانی
پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی
ترنم باران در مناطق مختلف فارس
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود
پزشکیان: برای تأمین معیشت مردم برنامه ۲۰ بندی داریم
تولید بیش از ۹۵ درصد نیاز دارویی کشور در داخل
 ۳ ابزار جدید طلایی بانک مرکزی از هفته جاری عملیاتی می‌شود
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان
از تهران تا بلگراد؛ ایران در جمع ۱۳۰ کشور حاضر در اکسپو ۲۰۲۷
فردا ۳ ماهواره ایرانی به فضا پرتاب می‌شود
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۴ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۲ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
رزمایش تخصصی امداد و نجات پدافند هوایی ارتش برگزار شد  (۱ نظر)
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
سه ماهواره ایرانی آماده پرتاب به فضاست  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)