• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۵۳۳۵۶
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
سیاسی » مجلس

تامین نهاده دامی برای عشایر از راهکار‌های مهار کردن قیمت گوشت

نماینده دزفول در مجلس گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز در کشور موضوع تامین نهاده‌های دامی برای عشایر است.

تامین نهاده دامی برای عشایر از راهکار های مهار قیمت گوشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، عباس پاپی‌زاده گفت: کشور از سه جامعه شهری، روستایی و عشایر تشکیل شده است که هر کدام با چالش‌هایی روبروهستند؛ در این بین جامعه عشایری به دلیل زندگی خاص بیش از سایر گروه‌ها با مشکلات درگیر بوده و با توجه به وضعیت اقلیمی متغیر، این گروه از کمبود امکانات متعدد رنج می‌برند که صدایشان کمتر شنیده شده است.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نداشتن مسکن یکی از معضلات زندگی عشایر است، افزود: تغییرات اقلیمی متفاوت، زندگی عشایر کوچ نشین را تحت تاثیر قرار داده است و منجربه آسیب دیدن آنها می‌شود، این گروه در تولید مواد غذایی کشور نقش بسیاری دارند، اما متاسفانه با معضلاتی از جمله کمبود امکانات بهداشت و درمانی و فضای آموزشی روبرو هستند که زندگی آنان را تحت تاثیر قرار داده است.
 
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت نگاه‌ ویژه به زندگی عشایر کشور، یادآور شد: جامعه عشایری نسبت به مصرفی که دارند در تولیدات کشور نقش بسیاری دارند. اساسا این گروه از جامعه جزء تولیدکنندگان محسوب می‌شوند. در حال حاضر مشکل اساسی کشور ما کمبود تولید است. اگر بتوانیم تولید را افزایش دهیم بی تردید تورم کنترل خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه توجه به زندگی عشایر بی تردید تاثیری مستقیمی در کاهش تورم خواهد داشت، تاکید کرد: رسیدگی به زندگی عشایر بی‌تردید بهبود زندگی سایر گروه‌های جامعه را به دنبال خواهد داشت و تا حدودی امنیت غذایی کشور به واسطه این گروه تامین خواهد شد. هر میزان بتوانیم تولیدات این گروه را افزایش دهیم از امنیت غذایی کشور حمایت خواهیم کرد.
 
پاپی زاده با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز در چند سال اخیر، گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز، موضوع تامین نهاده‌های دامی برای عشایر است. کمبود این کالای اساسی منجر شده تا بسیاری از عشایر دام‌های خود به ویژه دام مولد را به کشتارگاه تحویل دهند. همین مسئله در گذر زمان منجر به کمبود گوشت قرمز در کشور می‌شود.
 
وی با تاکید بر اینکه آمار عشایر کوچنده متغیر است، تصریح کرد: سازمان آمار کشور اطلاعات دقیقی از عشایر کوچنده ندارد، لازم و ضروری است به زندگی عشایر توجه ویژه‌ای شود. نبود آمار از زندگی عشایر نشان از خلاء اطلاعاتی مرکز آمار است. اعداد و ارقام مختلفی از جامعه جمعیت عشایر منتشر می‌شود، اما طبق آخرین آمار منتشر شده حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر عشایر ثابت در کشور داریم، اما میزان عشایر کوچنده بیش از این آمار است.
 
رئیس پیشین سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه تمام کمبود‌هایی که عشایر از آن رنج می‌برند یک طرف ماجراست و بحث آموزش موضوعی ضروری و غیر قابل انکار جامعه است، گفت: آموزش ابتدایی اصل جامعه عدالت محور است. طبق اصل ۳۱ قانون اساسی باید آموزش برای تمام کودکان واجد شرایط این سرزمین به صورت رایگان فراهم شود. متاسفانه کمبود امکانات و شرایط تحصیل در بین عشایر بیش از جامعه روستایی است. این مسئله نمود بیشتری در سایر مشکلات این گروه دارد.
 
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ترک تحصیل در جامعه دختران عشایر بیش از پسران است، اظهار داشت: بُعد مسافت، نبود معلم، کمبود امکانات آموزشی از عمده دلایل ترک تحصیل دانش آموزان عشایری به ویژه دختران ایلات است. بسیاری از آنها قبل از دوران دبیرستان اقدام به ترک تحصیل می‌کنند.
 
پاپی‌زاده با تاکید بر اینکه امکانات فضای مجازی فرصتی استثایی برای آموزش دانش آموزان عشایری بوده است، بیان کرد: در شرایط استثنایی خاصی همچون کرونا تعریفی از آموزش مجازی برای دانش آموزان عشایر وجود نداشته است. در این مناطق به دلیل نبود دکل مخابراتی آموزش تحت تاثیر قرار گرفت. اگر هم امکانات مخابراتی فراهم شود به دلیل کمبود وسایل ارتباطی همچون گوشی هوشمند و تبلت، دانش آموزان قادر به ادامه تحصیل نخواهند بود.
 
وی افزود: حفظ عشایر در همه حالت به نفع کشور است و نقش موثری در تولید خواهد داشت. بی تردید شان این گروه باید حفظ شود. در مجلس دوازدهم تلاش می‌شود با تشکیل فراکسیون عشایری مشکلات این گروه را به صورت خاص پیگیری کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
مهدی رحمتی: به هیچ تیمی باج نمی‌دهیم
معابر زرنه ایوان، نونوار شد
اجرای ۲۵ طرح آبرسانی در تربت حیدریه
برداشت سیب‌زمینی
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
ساعت ۲۰ امشب افتتاح دوره ششم
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)