پخش زنده
امروز: -
سرمربی تیم ملی وزنهبرداری گفت: عملکرد ملیپوشان در المپیک قابل پیشبینی بود و اگر زودتر هدایت تیم را برعهده میگرفتم میتوانستم تغییراتی بدهم.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، نواب نصیرشلال در نشست خبری درباره عملکرد ۲ ملیپوش وزنهبرداری در المپیک پاریس افزود: از ابتدا فرایندی برای کسب سهمیه شروع شد که برخلاف دورههای گذشته متفاوت بود چون در سالهای گذشته تیمها براساس امتیاز سهمیه میگرفتند، اما این دوره سهمیه را شخص باید میگرفت. از روز نخست تا حدودی مشخص بود در چه وزنهایی میتوانیم سهمیه بگیریم.
وی گفت: وقتی تعداد ورزشکار و اوزان محدود میشود خیلی کاری نمیتوان کرد. اگر زودتر هدایت تیم را برعهده میگرفتم میتوانستم تغییراتی دهم.
سرمربی تیمملی با اشاره به حدنصابهای علی داودی افزود: درباره علی داودی پیشبینی افزایش حدنصابهای او را داشتیم و مرحله به مرحله شرایط او بهتر شد. داودی در صحنه المپیک عملکرد خوبی داشت و اگر در دوضرب وزنه اول را میزد میتوانست به نشان برسد. شرایط افزایش حدنصاب بسیار متفاوت و با ارزش است و علی داودی وزنه ۲۵۷ کیلوگرم را مهار کرد و تلاش مصطفی جوادی برای مهار وزنه ۲۱۷ کیلوگرمی بسیار با ارزش بود. ورزشکار ما در یکسال ونیم گذشته تمرینهای زیادی را پشتسر گذاشته و در حد توان هر کاری از دست ما برمیآمد انجام دادیم و شرایطشان رو به رشد است. اکنون تک ستارههایی به عنوان حد نصاب دار جهان و المپیک نداریم و در یک شرایطی همه چیز دست به دست هم داد در آن دوران با ستارهها در جهان یکه تازی میکردیم، اما اکنون آن شرایط را نداریم.
نصیرشلال ادامه داد: بچهها در مقایسه با توانایی خودشان خوب کار کردند و به نحوی بدن خود را در المپیک آماده کردند تا به روی تخته بروند و به نظرم عملکرد آنها در المپیک قابل پیشبینی بود. هم وزارت ورزش و فدراسیون همه زحمت میکشند تا به نشان برسیم، اما شرایط به گونهای بود که ما در المپیک به نشان نرسیم.
نصیرشلال درباره افزایش حدنصاب علی داودی گفت: از نظر من این رویکرد غیرفنی است و در ۲۵ سالگی در وزنهبرداری موضوع افزایش حدنصاب مطرح نیست چون وقت خداحافظی است. بیشتر قهرمانان جهان و المپیک ما در این سن خداحافظی کردند. داودی براساس نیاز و تلاشش تمرینات یک وزنهبردار ۱۸ ساله را انجام داد تا افزایش حدنصاب داشته باشد. اگر شرایط به گونهای شد که با آن رکوردها مدال بگیرید و اگر شرایط مهیا نبود دیگر نمیتوانید افزایش رکورد داشته باشید.
وی ادامه داد: ما مدال نگرفتیم و ضعیف عمل کردیم، اما در بحث فنی خیلی خوب بودیم. اگر میخواستیم ۱۵ نفر را تمرین دهیم برای فدراسیون هزینه داشت به همین دلیل تمرکزمان را روی المپیک گذاشتیم. یک چیزی از وزنهبرداری گرفتیم و باید یک چیزی بدهیم. وزنهبرداری دینی بر گردن ما دارد و ما هم باید تلاش کنیم در حالی که میتوانستیم فقط خودمان را ببینیم.
سرمربی تیم ملی وزنبرداری خاطر نشان کرد: در یکسال و نیم گذشته هفت تا هشت وزنهبردار داشتیم که در مسابقات جهانی پیشرو شانس کسب مدال دارند و آن زمان فرصت بهتری برای رفتن من است و خیلی دنبال این نیستم در چه شرایطی بروم یا نروم. وظیفهای به گردنم بوده و شاید به نظر کارشناسان کار خوبی انجام نشده، اما تلاش کردم صد خود را بگذارم و صحبت رفتن من هم منطقی بود و احساسی نیست و خواهشم از انوشیروانی این است تا درخواست من را در کمیته فنی ارزیابی کند. اگر در المپیک دو وزنهبردار مطرح المپیک ضعیفتر کار میکردند الان دو نشان نقره داشتیم.
وی ادامه داد: حالا حالاها به آن به دورانی که ۵ نشان جهانی میگرفتیم نمیرسیم و دیگر از این خبرا نیست. به اصرار انوشیروانی در مسابقه بزرگسالان قهرمانی کشور چند ملیپوش را فرستادیم و وزنه زدند و نفر اول کشوری را با نفر اول جهان و صدم جهان مقایسه کنید و ببینید که چقدر با دنیا فاصله داریم و حداقل ۸ سال زمان میبرد تا وزنهبردار ما به آن رکورد برسد. وقتی میگوییم وزنهبرداری ویرانه است واقعا ویرانه است.
نصیرشلال یادآور شد: وقتی یک وزنهبردار خوب از مسابقات کشوری پیدا نمیکنیم، به چه کسی در اردوی تیم ملی باید آموزش دهیم. پارسال به جایی رسیدیم کسانی که در دوران قبل به فدراسیون راه نمیدادند را به اردوی تیم ملی آوردیم. وقتی هیچ وزنهبرداری نیست آیا باید به کارمند فدراسیون آموزش دهم.
نصیرشلال درباره حضور نداشتن مسئولان در سالن مسابقات عنوان کرد: در کمیته ملی المپیک یک سری اتفاقات افتاد که به همین دلیل بیروحیه و ناراحت بودن بچهها طبیعی است. کمیته کار غیرکارشناسی انجام داد و مبلغی را ماهیانه برای ورزشکاران در نظر گرفت، اما به ورزشکاران ما گفت که شما مدال نمیگیرید و مبلغ پایه حقوق را برای آنها در نظر گرفت در حالی که کمیته ملی المپیک میتوانست بیشتر کنار وزنهبرداران باشد، اما متاسفانه یک بار هم سر تمرین نیامدند. آنها وظیفه داشتند و بخشی از ناراحتی بچهها سر این مسائل بود. در کل روحیه بچهها طوری بود که نیاز داشتند تا بیشتر توسط کمیته ملی المپیک دیده شوند. ما فقط روحیه خوب را از محمود خسرویوفا در کمیته دیدیم.
وی درباره دسته فوق سنگین تیم ملی نیز توضیح داد: در برخی از اوزان وزنهبرداران خوب داریم، اسم نمیآورم، اما وزنهبرداری داریم که حدس میزنیم در مسابقات جهانی پیش رو میتواند به مدال برسد، اما اگر آسیب ببیند چه کسی را باید ببریم؟ در نهایت در این وزن نمیتوانیم نمایندهای داشته باشیم. آیت شریفی وزنهبردار درجه یکی است، اما هنوز مقداری عملکرد او ضعیف است و داریم ذهن او را تغییر میدهیم و نمیدانیم به اولین مسابقات میرسد یا خیر. نماینده دیگرمان در فوق سنگین علیرضا یوسفی است که باید به او هم مقداری وقت بدهیم. امیدواریم در آینده در این دسته نمایندگان خوبی داشته باشیم.
نصیرشلال یادآور شد: در وزنهبرداری بحث دوپینگ و مواد نیروزا همواره بوده؛ از روز اول انوشیروانی تنها درخواستی که داشت این بود که هیچ ریسکی نکنیم و وزنهبرداری ما پاک باشد و روی این امر تاکید زیادی داریم؛ اما برگردیم به ۲۰ ساله گذشته که چقدر دوپینگی داشتیم.
وی درباره دسته فوق سنگین تیم ملی نیز توضیح داد: در برخی از اوزان وزنهبرداران خوب داریم، اسم نمیآورم، اما وزنهبرداری داریم که حدس میزنیم در مسابقات جهانی پیش رو میتواند به مدال برسد، اما اگر آسیب ببیند چه کسی را باید ببریم؟ در نهایت در این وزن نمیتوانیم نمایندهای داشته باشیم. آیت شریفی وزنهبردار درجه یکی است، اما هنوز مقداری عملکرد او ضعیف است و داریم ذهن او را تغییر میدهیم و نمیدانیم به اولین مسابقات میرسد یا خیر. نماینده دیگرمان در فوق سنگین علیرضا یوسفی است که باید به او هم مقداری وقت بدهیم. امیدواریم در آینده در این دسته نمایندگان خوبی داشته باشیم.
سرمربی تیم ملی درباره حضور داودی و جوادی در مسابقات جهانی بحرین خاطرنشان کرد: جوادی و داودی همچنان ستارههای تیم ما هستند و از آنها بهتر در اوزان خودشان نداریم و باید در مسابقات جهانی روی سکو بروند و انتقام خود را بگیرند. با دهدار در تماسیم و به اردو میآید و رسول معتمدی هم به خاطر آسیبدیدگی از وزنهبرداری فاصله گرفته، هرچند خودش را الان مقداری جمع و جور کرده است تا باردیگر بازگردد.