• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۴۵۰۴۱
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
اقتصادی » اقتصاد کلان

مالیات بر عایدی سرمایه پیش از بودجه امسال در مجلس نهایی می‌شود

رئیس کمیته مالیاتی کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت چهاردهم از کمیسیون اقتصادی درخواست ارائه نقطه نظرات درباره مالیات بر عایدی سرمایه را داشت که ما نیز با آن موافقت کردیم و درخواست کردیم تا پیش از تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ توافقات مجلس و دولت بر سر این پایه مالیاتی نهایی سازی شود.

سید فرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست تبیین افزایش سهم درآمد‌های مالیاتی در برنامه هفتم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به تلاش مجلس برای تصویب و نهایی سازی مالیات بر عایدی سرمایه گفت: در سال‌های اخیر با توجه به محدودیت‌هایی که در درآمد‌های نفتی ایجاد شده است، درآمد‌های مالیاتی مورد توجه قرار گرفته است. به دلایل مختلفی تصمیمات سیاسی و اقتصادی که در سال‌های گذشته گرفته شده منجر شده است که تورم در کشور رخ بدهد و در ادامه آن پایه‌های مالیاتی پراکنده‌ای به تصویب رسیده است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


او افزود: به همین خاطر معتقدیم می‌بایست در پایه‌های مالیاتی ساماندهی صورت بگیرد. پایه مالیاتی به نام مالیات بر عایدی سرمایه با استفاده از تکنولوژی در سایر کشور‌ها ثمره مطلوبی داشته که در ایران هم سال هاست برای تصویب آن تلاش می‌شود. با استقرار دولت جدید، درخواستی مبنی بر بررسی این طرح مطرح شد که کمیسیون اقتصادی هم آن را پذیرفت، مطالعاتی در مرکز پژوهش‌های مجلس انجام گرفت تا تصمیم گیری بر اساس هدف‌های دولت چهاردهم و برنامه‌های آن و متوازن با نیاز‌های جامعه صورت بگیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از دولت درخواست کردیم که هرچه سریع نقطه نظرات خود درباره مالیات بر عایدی سرمایه را به کمیسیون اقتصادی ارجاع دهند تا برای رفع ایرادات و تصویب این قانون پیش از تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصمیم گیری شود.

همچنین عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست تبیین افزایش سهم درآمد‌های مالیاتی در تولید ناخالص داخلی، گفت: موضوع درآمد‌های مالیاتی که جزو ضرورت‌های دولت‌ها و بودجه نویسی است، نباید ما را از بهره برداری از میادین مشترک نفتی و مدیریت درآمد‌های نفتی غافل کند چرا که این منابع هم حق مسلمه مردم و کشورما است.

وی افزود: در سال‌های اخیر توجهی که به بحث درآمد‌های مالیاتی شده است منجر شده که از درآمد‌های نفتی و نوآوری در این بخش به ویژه استفاده از ظرفیت میادین مشترکمان غافل شویم.

توجه ویژه به مالیات در برنامه هفتم

آقای موسوی با اشاره به تفاوت‌های برنامه هفتم و ششم در بحث درآمد‌های مالیاتی گفت: برنامه هفتم نگاه مثبتی به درآمد‌های مالیاتی داشته به ویژه در بحث کاهش مالیات بر اشخاص حقیقی و مشاغل، ساماندهی پایه‌های مالیاتی و شفافیت و توسعه فناوری‌های مالیاتی است. خوشبختانه با توجه به اینکه دولت چهاردهم برنامه اجرایی خود را برنامه هفتم قرار داده است امیدوارتریم که اجرای این برنامه جدی‌تر خواهد بود.

این نماینده مجلس ضمن انتقاد به برخی از پایه‌های مالیاتی گفت: اعتقاد دارم برخی از پایه‌های مالیاتی ما را به بیراهه برده است. به طور مثال ما برای ایجاد عدالت مالیاتی به خودرو‌های لوکس، خانه‌های لوکس و خانه‌های خالی مالیات بستیم ولی عایدی برای ما نداشته است. یعنی به قدری که هزینه برای قانون گذاری صرف شده برای ما عایدی نداشته است. به نظرم می‌بایست برای مردم اعلام شود که این پایه‌های مالیاتی چقدر درآمد داشته اند. ما این پایه‌های مالیاتی را گرفته ایم و از سمتی دیگر بخش‌های دیگری که می‌توانستیم مالیات ستانی کنیم را رها کردیم. در نتیجه این پایه‌ها باید ساماندهی شوند.

پیشرفت سامانه مودیان خوب، اما فراگیری کم

او تاکید کرد: در بحث فناوری‌های مالیاتی، هم اکنون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی در دست اجراست که انصافا اجرای آن به خوبی و با برنامه درست انجام می‌شود، اما هنوز یادگیری و درک این موضوع در جامعه فراگیر نشده است. زمانی که درک عمومی از اجرای یک قانون انجام نشود طبیعتا همراهی با مجری قانون هم اتفاق نخواهد افتاد.

ساماندهی معافیت‌های مالیاتی ضروری است

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به معافیت‌های صادراتی هم گفت: در سال‌های گذشته متاسفانه تنها ابزار قانون گذار برای حمایت از یک کسب و کار اعطای معافیت‌های مالیاتی بوده است. هنوز این عزم برای ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در قوا دیده نشده است. همه مصمم هستند، اما به نتیجه‌ای نرسیدند. معتقدم بالاخره باید در یک جا به این باور برسیم که باید معافیت‌های مالیاتی را ساماندهی کنیم چرا که پراکندگی و تعداد بالای آن‌ها دردسر ساز شده است.

آقای موسوی ادامه داد: فرهنگ پرداخت مالیات هنوز در جامعه شکل نگرفته و عده‌ای هنوز معتقدند چرا مالیات بدهیم که حقوق کارکنان دولت را بپردازیم. باید همه ما برای فرهنگسازی مالیاتی تلاش کنیم در غیر این صورت انتظار اینکه مالیات تبدیل به تکلیف شهروندی باشد دست نیافتنی است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز به کار پردیس خبرگزاری صداوسیما
رادیو تریبون معرفی ظرفیت‌ها و پیشرفت استان‌ها در خراسان جنوبی
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
تداوم روز‌های آلوده با چاشنی رطوبت و مه در خوزستان
اعزام ۹۵ دانش آموز کلاله‌ای به مناطق عملیاتی جنوب کشور
آغاز جشنواره تئاتر مازندران
پیروزی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان مقابل تیم فیلیپین
تأکید ایران و کرواسی بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه محیط‌زیست
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین
افزایش نقدشوندگی از اهداف راه اندازی مرحله معاملات پایانی
اعزام کاروان راهیان نور دانش آموز دختر بهشهری به جنوب کشور
بررسی نقش پژوهش‌های راهبردی در بهره وری انرژی
بررسی لایحه «نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» در کمیسیون اجتماعی
سارقان ۵۰۰ کیلوگرم غلات در دام پلیس اندیمشک
جریمه میلیاردی قاچاقچی گل مصنوعی در لرستان
بررسی گزارش بسیج سازندگی در کمیسیون حمایت از تولید مجلس
پاداش مدال آوران بازی‌های آسیایی جوانان بحرین پرداخت شد
دستغیب برای ارائه گزارش دیوان محاسبات به کمیسیون بودجه می‌آید
ابوالفضل زندی در صدر جدول رده بندی جهانی
برادران صادقیان رقبای خود را در رقابت‌های جهانی پاریس شناختند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)