• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۶۷۹۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷
اقتصادی » صنعت

پذیرش و ثبت نام ۲۳۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده در مراکز اسقاط

رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبان، ۲۳۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده ثبت نام و پذیرش شد که علت افزایش یافتن این آمار، لازم الاجرا شدن آئین نامه ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو از اردیبهشت امسال بود.

آقای محمود مشهدی شریف رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما گفت: از این میزان، حدود ۱۸۰ هزار دستگاه، اسقاط کامل و گواهی اسقاط آن تایید شد و فرایند اسقاط ۵۰ هزار دستگاه خودروی دیگر در حال انجام است.

رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو افزود: در سال ۱۳۹۸ حدود ۷ هزار دستگاه خودروی فرسوده، سال ۱۳۹۹ حدود ۱۳ هزار، سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ هزار و در سال ۱۴۰۱ هم حدود ۲۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط شد که مجموع خودرو‌های اسقاط شده سبک و سنگین به ۵۷ هزار دستگاه خودرو رسید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: از زمانی که در خرداد ماه ۱۴۰۱، قانون ساماندهی صنعت خودرو به ویژه ماده ۱۰ این قانون که راجع اسقاط خودرو‌های فرسوده است، تصویب شد و همچنین پس از اصلاح این قانون در بهمن ماه ۱۴۰۱ که لازم الاجرا شد، شتاب خاصی در اسقاط خودرو‌های فرسوده بوجود آمد.

مشهدی شریف ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ با توجه به اصلاح قانون ساماندهی صنعت خودرو، بیش از ۷۲ هزار دستگاه خودرو اسقاط شد یعنی از مجموع خودرو‌های اسقاط شده در ۴ سال گذشته، ۲۵ درصد با افزایش اسقاط مواجه شدیم.

وی افزود: برای تولید هر دستگاه خودروی معمولی داخلی، ۴ گواهی اسقاط نیاز است، اما برای خودرو‌های مونتاژی نصف خودرو‌های وارداتی است.

مشهدی شریف ادامه داد: بر اساس آماری که وزارت صمت به خودروساز‌ها اعلام کرده امسال تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید خواهد شد، اما آنچه که محقق شده است ۲۵ تا ۳۰ درصد از برنامه تولید عقب‌تر است بنابراین تعداد خودرو‌هایی که تولید می‌شوند یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو خواهد بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو گفت: از مجموع یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرویی که در کشور تولید می‌شود حدود ۳۵۰ هزار دستگاه آن مربوط به خودرو‌های مونتاژی که داخلی سازی آن کمتر از ۴۰ درصد است این عدد باید از مجموع خودرو‌های تولیدی کسر شود که باقی مانده ۸۵۰ هزار دستگاه خودرو خواهد بود.

وی افزود: اگر از ابتدا تا پایان امسال الزام ۴ دستگاه خودرو و یک گواهی اسقاط رعایت می‌شد حدود ۲۱۰ هزار تا ۲۲۰ هزار گواهی اسقاط خودرو نیاز بود این در حالی است که این الزام از ابتدای مهرماه به صورت ۱۰۰ درصدی بوده است.

مشهدی شریف ادامه داد: در سه ماهه اول امسال به ازای هر ۱۶ دستگاه خودرو که شماره گذاری می‌شد، یک گواهی اسقاط تعلق گرفت و در سه ماهه دوم به ازای هر ۸ دستگاه یک گواهی اسقاط، اما از مهرماه برای هر ۴ دستگاه خودرو، یک گواهی اسقاط در نظر گرفته شد.

رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو گفت: با توجه به نوسان تخصیص گواهی اسقاط خودرو در فواصل مختلف، در مجموع برای خودرو‌های تولیدی سال ۱۴۰۳، حدود ۱۶۰ هزار دستگاه اسقاط خودرو نیاز بود.

وی افزود: گواهی اسقاط برای خودرو‌های وارداتی، بستگی به رتبه انرژی و قیمت خودرو دارد؛ رتبه بندی انرژی به سه گروه‌ای و بی، سی و دی،‌ای و اف و جی تقسیم می‌شوند برای گروه‌ای و اف و جی در صورتی که قیمت خودرو بیش از ۱۵ هزار یورو باشد حدود یک و نیم تا یک و هفتاد و پنج صدم گواهی اسقاط نیاز است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مشهدی شریف ادامه داد: برای تولید انواع خودرو‌ها در سال ۱۴۰۳، حدود ۸۰۰ هزار گواهی اسقاط خودرو استفاده می‌شود؛ از طرفی تعداد کل خودرو‌های اسقاط شده شامل پذیرش شده یا در فرایند اسقاط، حدود ۲۳۰ هزار دستگاه است که به طور میانگین هر کدام سه گواهی اسقاط تولید کرده اند و جمع آن تا امروز حدود ۷۰۰ هزار گواهی اسقاط می‌شود.

رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو گفت: با توجه به تعداد خودرو‌های اسقاط شده از ابتدای سال تا آخر آبان ماه، تنها تعداد ۵۰ هزار گواهی اسقاط خودرو را تا پایان سال نیاز داریم و در صورتی که بیش از میزان، تولید داشته باشیم منجر به انباشت گواهی‌های اسقاط خودرو شده که جای استفاده‌ای نخواهد داشت و قانونگذار باید به فکر محل مصرف جدید گواهی‌های اسقاط مازاد باشد.

وی با اشاره به پیش بینی اسقاط سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده در برنامه هفتم افزود: اگر به طور میانگین هر دستگاه خودروی اسقاطی را سه گواهی اسقاط در نظر بگیریم در مجموع یک میلیون و ۵۰۰ هزار گواهی اسقاط خودرو تولید خواهد شد و در صورتی که تمام تولیدات داخل و واردات خودرو در سال محقق شود میزان استفاده از گواهی اسقاط یک میلیون است بنابراین ۵۰۰ هزار گواهی مازاد خواهیم داشت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو گفت: حدود ۲۲۰ مرکز اسقاط و بازیافت خودرو در سراسر کشور وجود دارد که ۱۵۰ تا ۱۶۰ مرکز آن فعال هستند و به طور میانگین سالانه توانایی اسقاط ۴ الی ۵ هزار دستگاه خودروی فرسوده را دارند بنابراین ظرفیت اسقاط و بازیافت مراکز سراسر کشور ۷۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده است.

وی افزود: با توجه به ظرفیت سالانه مراکز اسقاط خودرو، با میانگین سه گواهی اسقاط خودرو برای هر دستگاه، تعداد ۲ میلیون و یکصد تا ۲۰۰ هزار گواهی اسقاط خودرو تولید خواهد شد که محلی برای مصرف ندارد.

مشهدی شریف با اشاره به گردش مالی سالانه مراکز اسقاط و بازیافت خودرو گفت: از ابتدای سال تاکنون، ماهانه ۳۰ تا ۴۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط می‌شود و اگر تعداد خودرو‌های اسقاطی را در یکصد میلیون تومان ضرب کنیم با خرید خودرو، فروش گواهی، ضایعات و کلیه فعالیت‌های پیرامون مراکز اسقاط و کارخانه‌های وابسته؛ گردش تنخواه این مراکز، ماهانه حدود ۴۰ همت است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ادای احترام امام‌جمعه زنجان به مزار شهید گمنام
ایران بیش از یک میلیون گنج پنهان دارد
برگزاری مرحله نهایی نخستین مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن کریم در پاکستان
طرح رویش و تامین مالی ارزی از مسیر بازار سرمایه
سکته چشمی و نارسایی‌های کلیوی از عوارض عدم کنترل قندخون
استاندار کرمانشاه :
بازشناسی هویت ایرانی با رویداد «وطن پارسی»
آغاز کنگره بین‌المللی علامه نائینی در نجف اشرف
هزار کارگاه ضایعاتی بدون مجوز در کرمان
لاریجانی: ایران هیچ‌وقت مذاکرات واقعی را نفی نکرده است
کشف ۹۳ کیلوگرم تریاک از باک کامیونی در نی ریز
ظرفیت سیستان و بلوچستان برای کاهش قیمت کالا‌های اساسی
بهره برداری طرح‌های عمرانی و محرومیت‌زدایی در هرمزگان
انتقاد مجارستان از روند پذیرش کشور‌های جدید در اتحادیه اروپا
هشدار معاون وظیفه عمومی استان همدان درباره بکارگیری مشمولان غایب توسط کارفرمایان
خراسان جنوبی، ایستگاه اعزام دانش آموزان و دانشجویان به حج عمره
مروری بر دو برنامه از قاب تلویزیون
دروغ پردازی به سبک صهیونیست‌ها
گلباران مزار شهدای مهاباد به مناسبت سالگرد تشکیل بسیج
اصلاح و تکمیل آیین نامه جدید مالکیت و بهره‌برداری در حوزه حمل و نقل هوایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)