پخش زنده
امروز: -
پیمان جبلی در مراسم قدردانی از دستاندرکاران مجموعه نمایشی «سوجان» بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت استانها در تولید سریالهای تلویزیونی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گیلان، رئیس سازمان صداوسیما در مراسم قدردانی از دستاندرکاران مجموعه نمایشی «سوجان» که شامگاه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ در سازمان صداوسیما برگزار شد، با اشاره به خاطره بازدید از پشتصحنه مجموعه نمایشی سوجان گفت: روزی که توفیق پیدا کردم در هوای شرجی شمال کشور به پشتصحنه تصویربرداری این مجموعه نمایشی سر زدم، شاهد بودم عوامل این برنامه در چه شرایط دشواری مشغول کار هستند، شرایطی که با وجود آنها به نظر میرسید طرح با سختی به پایان برسد.
پیمان جبلی افزود: برای تولید این این سریال، تهیهکننده و کارگردان صبر زیادی به خرج دادند و دستاندازهای مدیریتی را تحمل کردند تا کار را به سرانجام رساندند، این همت و صبوری خداقوت دارد.
رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه همیشه رقابتی میان تولیدات سیما فیلم و استانها وجود دارد گفت: سیما فیلم امکانات خوبی دارد، اما استانها برای اینکه بتوانند توانایی خود را به اثبات برسانند باید با تلاش بیشتری بجنگند، در این دوره به ۱۰ تا ۱۵ استان سفر کردم و گنجینه هنر مناطق مختلف کشور را از نزدیک دیدم و باید بگویم بازیگران، تهیهکنندگان، کارگردانان و هنرمندان توانمند بسیاری در استانها حضور دارند که میتوانند بدون اتکا به تهران آثار نمایشی باکیفیت بسازند.
پیمان جبلی همچنین با بیان اینکه باید بیشتر از گذشته ظرفیت استانها در تولیدات نمایشی به کار گرفته شودافزود: متاسفانه بی توجه به این ظرفیتها، ظلم تاریخی بوده که صورت گرفته، تجربه ثابت کرده است که اتفاقا این قصهها اگر باکیفیت ساخته شوند، مخاطبان بیشتری را جذب خواهند کرد؛ نظیر سریال سوجان که با ویژگیهایش توانست بینندگان بسیاری را از سراسر ایران با خود همراه کند.وی با بیان اینکه این مجموعه نمایشی هم زیباییهای زندگی در استان سرسبز گیلان را به تصویر کشید و هم خرده فرهنگهای بومی این منطقه را به نمایش گذاشت گفت: بعضی آثار صرفا پشت زیباییهای جغرافیای شمال کشور پنهان میشوند، اما سوجان ضمن وفاداری به طبیعت آن خطه، سنتها و واقعیتهای ارزشمند و افتخارآمیز گیلان را هم به تصویر کشید، سنتهایی مانند عزاداری، عروسی و نهضت میرزا کوچکخان، برادری و یاوری مردمان در کار در شالیزارها و یادی از علمای گرانقدر گیلان مثل آیتالله سید حسین رودباری بخشی از این ارزشها هستند که در دل قصهای تماشایی به نمایش درآمدند.
رئیس رسانه ملی با بیان اینکه بهترین روش برای پرداختن به تاریخ معاصر و رویدادهای سیاسی، عبور آن از جهان داستان است بهطوریکه سایه رویدادها را روی قصهها ببینیم گفت: به این شکل مخاطب کنجکاو میشود تا درباره آن دوره تاریخی اطلاعات بدست بیاورد و سریال سوجان با تنیدن وقایع تاریخی سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۵۷ با قصه خود چنین کرد.
وی افزود: از طرف دیگر این سریال فضایی زنانه دارد که باعث میشود خانمها با آن ارتباط عمیقی برقرار کنند، زن قدرتمند ایرانی خود را در این قصه میبیند و این نیز یکی دیگر از ویژگیهای درخور توجه سریال است. پیمان جبلی با اشاره به اینکه در نظرسنجیای از مخاطبان پرسیدند که چقدر خود را در سریالهای تلویزیونی میبینند، گفت: ۶۴ درصد مخاطبان گفتند خودشان را در این آثار نمیبینند و ۷۰ درصد هم گفتند علاقه دارند شهر و فضای زندگی خود را در سریالها و فیلمها تماشا کنند.
وی افزود: در مجموعههای نمایشی، بیشتر قصههایی که در تهران و فضای آپارتمانی میگذرد را شاهد بودیم، اما باید بیش از این وارد عمق زندگی اقوام ایرانی با لهجههای متنوع و داستانهای بومی شویم، درباره همین گیلان میتوان سوژههای بسیاری را پیشنهاد داد، شخصیتهایی همچون سیده ملک خاتون (همسر فخرالدوله دیلمی که در دورهای ابنسینا را تحت حمایت خود میگیرد)، گوهرشاد خانم بنت کیارستم، شهید ناصر پیروی، شهید رشید غفاری (جنگلبان)، غلامرضا حیدری (محیط بان)، روزبه فقیهکیا (نجاتغریق)، محمود نامجو، دکتر معین، سیروس قایقران و... قابلیت تبدیل شدن به مجموعههای نمایشی را دارند.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی این استان و محصولاتی نظیر زیتون، صیفیجات، برنج، مرکبات و... به کار ارزشمند یک جوان تالشی اشاره کرد که توانسته است، بازار کرفس کشور همسایه را از سیطره رژیم صهیونیستی دربیاورد.
رئیس رسانه ملی در ادامه با معرفی کتاب «رقص روی یک پا» که درباره اسماعیل یکتایی لنگرودی و شهید غلامرضا سعیدی و رزمندگان لنگرودی دفاع مقدس است، این کتاب را هم اثری درخور برای تبدیل شدن به یک مجموعه فاخر نمایشی عنوان کرد.