پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی استقرار نیافتن گمرک ایران در دروازههای منطقه آزاد اروند را در نشستی بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، نشست رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در فرمانداری آبادان با حضور نمایندگان آبادان و خرمشهر و استاندار خوزستان در خصوص بررسی مستقر نشدن گمرک جمهوری اسلامی ایران در دروازههای ورودی و خروجی منطقه آزاد اروند و مشکلات گمرکی تجار و بازرگانان برگزار شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: منطقه آزاد اروند به رقم همهی ظرفیت هایش آنطور که باید و شاید منجر به توسعه عمرانی و اقتصادی نشده است.
سید شمسالدین حسینی افزود: منطقه آزاد اروند طی سالهای اخیر نشان داده که ضریب آن در رشد منطقه، ضریب موثر و مفیدی نبوده است.
او با اشاره به مصوبات این نشست افزود: قرار شد مصوبه وزارت اقتصاد و دارایی براساس تفاهم گمرک و منطقه آزاد اروند مبنی بر ایجاد زیرساختهای لازم به طور کامل انجام شود و در بحث شیوهی استقرار گمرک در ورودیها رسیدگی لازم انجام گیرد و همچنین کمیتهای از سوی ما با شرکت همه متولیان امر تشکیل خواهد شد تا نقشهی راهی در راستای توسعه منطقه ازاد اروند تهیه و اجرایی شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه به اقتصاد دریا محور در دو شهر آبادان و خرمشهر اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم پیشرفت همانطور که بر سواحل مکران تاکید شده به اهمیت ساحل اروند رود نیز پرداخته شده است و تلاش میکنیم در برنامه بودجه سنواتی به طور مشخص در بودجه ۱۴۰۴ منابعی که پیش بینی شده امکان بهره مندی را برای سواحل جنوبی کشور فراهم کنیم.
حسینی در ادامه به موضوع لایروبی اروند اشاره کرد و گفت:این موضوع را از وزارت امور خارجه پیگیری خواهم کرد، اما اصل عملیات لایروبی و تامین اعتبارات آن هست که مورد بحث قرار خواهد گرفت.
رئیس کل گمرک ایران هم گفت:خرمشهر به فهرست شهرهای وارد کننده کالای ملوانی اضافه میشود.
فرود عسگری افزود: هم اکنون تعداد کالاهای ملوانی ۹۷ قلم هست که حدود ۴.۶ میلیارد دلار قرار است برای سال اول با ۵ درصد مالیات بر ارزش افزوده این تسهیلات به ملوانان داده شود.
او ادامه داد:استان خوزستان هم اکنون در رتبه سوم صادرات کالا در کشور قرار دارد که افزون بر ۱۹ میلیون تن کالا به ارزش ۶.۲ میلیارد دلار با رشد ۴۰ درصدی صادرات ۱۰ ماهه از استان خوزستان بوده است.
سعدون زاده نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: روند ترخیص کالاها از گمرک بسیار آرام انجام میشود که انگیزه بازرگانان را برای تجارت از آنها گرفته و زیرساخت مناسب برای تجارت وجود ندارد.
او افزود: مستقر نشدن گمرک در دروازهها باعث شده تا نظارتی بر خروج کالا از منطقه آزاد اروند جود نداشته باشد.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نبود بازارهای صادراتی مثل بازار تخصصی صادرات ماهی و خرما یک حلقه مفقوده محسوب میشود که حضور در نمایشگاههای بین المللی میتواند الهام بخش باشد.
او افزود: استفاده نشدن از ظرفیتهای منطقه آزاد از سال ۸۸ تا به امروز باعث شده تا مردم در این منطقه طعم زندگی در منطقه آزاد را نچشند و بروکراسیهای اداری مانع از تمایل بازرگانان به فعالیت میشود.
این نکاتی ست که باید برای حل آنها راهکار یافت.
مختار دیگر نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: ما به دنبال فعال شده دروازههای ورودی و خروجی منطقه آزاد اروند هستیم، ایجاد انبار، بارانداز، راههای خروجی، سیستم سرمایشی و گرمایشی، نصب دوربینهای حفاظتی، اتصال فیبر نوری، نصب باسکول، نصب ایکس ری کامیونی، تامین آب و برق تنها بخشی از مواردی ست که در جلسات پیشین مصوب شده و به آنها اعتبار اختصاص یافته، اما عملیاتی نشدهاند.
او افزود: مردم آبادان و خرمشهر در انتظار فعال شدن دروازهها در مبادی ورودی و خروجی هستند چرا که ارتباط مستقیم با معیشت آنان دارد، کالاهای اساسی که حق مردم آبادان و خرمشهر است قاچاق میشوند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت:خواستار آن هستیم تا کمیسیون اقتصادی هرچه سریعتر به این موضوع رسیدگی کند.
مولوی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: گرد هم آمدهایم تا یک نتیجه گیری کامل انجام شود و مشکل دروازهها برای همیشه حل شود.
او افزود: شاهد آن هستیم که قانون رعایت نمیشود، مطالبه ما این است که مناطق چوئبده و اروندکنار به منطقه ازاد اروند الحاق شود، چرا که در این نقاط نخیلات، حوضچههای پرورش ماهی و میگو، سایت صنعتی و بازارچهی مرزی واقع شده است.
مولوی ادامه داد: در ارتباط با بندر واصلیه در منطقه سیبه عراق، زیرساختها فراهم شده و تنها ۷ دقیقه با آبادان فاصله دارد که یک معبر تازه برای رونق تجارت و گردشگری ماست همه چیز مهیاست تا کار شروع شود تنها باید از طریق وزارت امور خارجه با عراق رایزنیها انجام گیرد.
او گفت: دهانه اروند رود نیاز به لایروبی دارد، مغروقهها در مقابل بندر خرمشهر رونق را از آن گرفته، سالهای زیادی گذشته و باید هرچه سریعتر کار لایروبی سرعت بگیرد.