• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۲۰۱۱
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۸
خوزستان » اجتماعی

ضرورت مشارکت برای افزایش کیفیت زنجیره تولید نان از مزرعه تا سفره

عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بر اهمیت نان در فرهنگ غذای ایرانی تاکید کرد و گفت: ارتقای کیفیت نان در تمام مراحل تولید تا مصرف نیازمند مشارکت همه جانبه است.

ضرورت مشارکت برای افزایش کیفیت زنجیره تولید نان از مزرعه تا سفره

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سید رضا فلسفی به مناسبت روز ملی گندم و نان، نان را پرمصرف‌ترین و مهم‌ترین ماده غذایی در سبد تغذیه‌ای خانوار‌های ایرانی دانست و گفت: نان نه‌تنها غذای غالب، بلکه بخشی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ، معیشت و امنیت غذایی کشور است.

وی افزود: نگاهی دقیق به زنجیره تولید نان، از کیفیت گندم و آرد گرفته تا فرایند تهیه خمیر، تخمیر، پخت و حتی نحوه نگهداری در منازل، نشان می‌دهد که برای بهبود کیفیت نان باید همه این حلقه‌ها به دقت مورد توجه قرار گیرند.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد به نقش آرد در کیفیت نان افزود: بیش از ۸۵ درصد یک قرص نان را آرد تشکیل می‌دهد، بنابراین توجه به کیفیت گندم مصرفی و نحوه آسیاب آن از گام‌های نخست و کلیدی در تولید نان باکیفیت است.

فلسفی با اشاره به شرایط خاص اقلیمی استان خوزستان بیان کرد: در فصل گرما، نگهداری نامناسب آرد در نانوایی‌ها، به‌ویژه قرار گرفتن کیسه‌های آرد در مجاورت فر، باعث کاهش کیفیت آن می‌شود؛ لازم است محل نگهداری آرد از محیط پخت جدا و دمای آن بین ۱۵ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد کنترل شود.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد، به اهمیت فرمولاسیون خمیر و مدت زمان تخمیر نیز اشاره کرد و گفت: خمیر نان، در صورت تهیه صحیح حتی از آرد‌های ضعیف یا قوی، می‌تواند نانی با بافت و طعم مطلوب تولید کند؛ همچنین تخمیر کافی موجب کاهش اسید فیتیک" ماده‌ای ضد تغذیه‌ای در نان" می‌شود که در صورت باقی ماندن، ارزش تغذیه‌ای آن را کاهش می‌دهد.

وی افزود: افزایش سرعت پخت در نانوایی‌ها به دلیل شلوغی، موجب بالا رفتن دمای تنور و ناپختگی نان می‌شود و این موضوع بر شکل، بافت و حتی ماندگاری آن تأثیر منفی دارد.

فلسفی تأکید کرد: اگر نانی که با کیفیت عالی تولید شده، به‌درستی نگهداری نشود، تبدیل به ضایعات می‌شود؛ آموزش‌های ساده در زمینه خرید، بسته‌بندی و نگهداری نان می‌تواند از اتلاف این نعمت ارزشمند جلوگیری کند.

وی با تأکید بر اینکه ارتقای کیفیت نان نیازمند مشارکت همه‌جانبه است گفت: نان به عنوان یک میراث ارزشمند، از کشاورز گرفته تا نانوا، از پژوهشگر تا مسوول، و از نهاد‌های آموزشی تا مصرف‌کننده نیازمند توجه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش هفت درصدی تماس‌ها با سامانه ۱۴۱ در مهر
مبارزه با استکبار بخشی از هویت اسلام است
پایان عملیات بتن‌ریزی پل کلیدی در جاده تراب
توقیف کامیون سنگین بار در محور ایلام – اسلام‌آباد
گمرک صنم بلاغی پلدشت، شاهراه ارتباط تجاری با همسایگان
قطع گاز برخی مشترکان فردا در شیراز
واریز بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال به حساب اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان
برخورد خسارت بار جرثقیل با ۳ خودرو در مشهد
پزشکیان خواستار برنامه‌ریزی پایدار برای اجرای طرح پزشک خانواده شد
توقیف لندکروز میلیاردی قاچاق در نی ریز
گامی نو در مسیر درمان سرطان
مسیر‌های ترافیکی در خیابان‌های حافظ و نفت شیراز تغییر کرد
حمایت از تجاری‌سازی و صادرات صنایع خلاق فرهنگی
توقف تیم ملی فوتسال ایران در گام نخست بازی‌های همبستگی
آغاز جشنواره بازی‌های بومی‌محلی در مراکز سیار کانون سراسر کشور
تاکید بر اجرایی شدن مصوبات قبلی شورای هماهنگی ترافیک استان
آشنایی با تبدیل ایده‌های بزرگ از مرحله‌ی ذهنی به عمل در چهارمحال و بختیاری
برپایی نمایشگاه سوگواره فاطمی در وامین
۲ طرح ورزشی در فریمان، معطل تامین اعتبار
بافق با شکست استقلال صدرنشین شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)