پخش زنده
امروز: -
بیش از ۵۴۰ میلیارد تومان از محصولات هنرمندان در ۱۲ هزار غرفه بازارچه های صنایع دستی ایام نوروز در خراسان رضوی به فروش رفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گفت: میزان فروش محصولات صنایع دستی در بازارچه های نوروزی و نمایشگاهها براساس خوداظهاری هنرمندان به کارشناسان میراث فرهنگی اعلام و آنها میزان فروش را در سامانه هایی که در وزارت میراث ایجاد شده است ثبت کردند.
فرزاد اوجانی افزود: بر همین اساس بیش از ۵۴۰ میلیارد تومان از محصولات هنرمندان در ایام نوروز در ۱۲ هزار غرفه در بازارچه های صنایع دستی به فروش رفت.
وی گفت: استان های خرسان رضوی و گیلان هر کدام با توجه به تعدد شهرستانی و اماکن میراث فرهنگی بیش از هزار غرفه صنایع دستی در بازارچه های نوروز برپا کردند و در صدر برتر رتبه بندی استان ها براساس تعداد غرفه های دایر شده قرار گرفتند.
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی معاونت صنایع دستی گفت: نوع صنایع دستی به رشته های بومی هر استان مرتبط است و بازاچه های نوروزی در استانها با نمایش و معرفی آثار صنایع دستی رایج هر استان دایر می شود و حجم و میزان آثار به فروش رفته هر استان در زمینه آثار بومی است.
اوجانی افزود:صنایع دستی هر استان با استفاده از مواد اولیه طبیعی و بومی هر منطقه ساخته می شود، به همین علت محصولات هر منطقه متفاوت است مثلا در استان زنجان بیشتر رشته های بومی و رایج چاقوسازی و ملیله دوزی، استان آذرباریجان شرقی بیشتر سرامیک سازی و زیر انداز، ایلام سرامیک سازی و حصیر، اصفهان خاتم و قلمزنی، چهارمحال و بختیاری نمدبافی، قالیبافی و معرق رایج است.
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی معاونت صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که در ایام نوروز تا چه حد بر قیمت محصولات صنایع دستی نظارت شده است، گفت: کارشناسان صنایع دستی وزارت میراث در هر شهرستان در خصوص قیمت گذاری های عادلانه محصولات صنایع دستی دقت نظر را به عمل آوردند تا قیمتها در محدوده قیمت بازار باشد در مواردی هم که عرضه محصولات توسط تولیدکنندگان بود قیمت برخی از محصولات صنایع دستی در برخی از بازارچه ها از قیمتهای بازار کمتر بود.
اوجانی افزود: تلاش می کنیم از همه ظرفیتها و اماکن تحت اختیار میراث فرهنگی برای برپایی غرفه های صنایع دستی به صورت دائمی و مناسبتی استفاده بشود تا بازدید کنندگان بعد از دیدن اماکن تاریخی از صنایع دستی آن منطقه به عنوان سوغات خریداری بکنند.