• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۶۴۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۲
بین الملل » اروپا

بیانیه مشترک حمایت از ایران در شورای حکام

نماینده ونزوئلا بیانیه مشترک چند کشور در حمایت از ایران را در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرائت کرد.

بیانیه مشترک حمایت از ایران در شورای حکام

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین، در بیانیه مشترک جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری کوبا، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه و جمهوری بولیواری ونزوئلا آمده است:

ما تعهد دیرینه ایران به عدم اشاعه هسته‌ای به عنوان عضو پیمان منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) را یادآوری می‌کنیم، در حالی که سایر اعضا باید به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به عنوان عضو NPT کاملاً احترام بگذارند.

بنابراین، ما از سفر مدیرکل گروسی به تهران در ۱۶ آوریل ۲۰۲۵ استقبال می‌کنیم و همکاری و تعامل مستمر بین ایران و دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به رسمیت می‌شناسیم.

ما از بیانیه مشترک نشست پکن بین چین، روسیه و ایران که در ۱۴ مارس ۲۰۲۵ صادر شد، استقبال می‌کنیم. در این بیانیه، سه کشور مجدداً تأکید کردند که تعامل و گفتگوی سیاسی و دیپلماتیک مبتنی بر اصل احترام متقابل تنها گزینه عملی و قابل اجرا است و بر لزوم خودداری همه کشور‌ها از هرگونه اقدامی که کار فنی، عینی و بی‌طرفانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تضعیف می‌کند، تأکید کردند.

 در خصوص گزارش مدیرکل با عنوان (GOV/۲۰۲۵/۲۵) تأکید بر این نکته ضروری است که به اصطلاح «ارزیابی جامع و به‌روز شده» مندرج در آن، به ابتکار مدیرکل تهیه نشده، بلکه توسط قطعنامه با انگیزه‌های سیاسی و غیراجماعی جلسه نوامبر شورای حکام به او تحمیل شده است.

ما خاطرنشان می‌سازیم که این گزارش بیان می‌کند که آژانس تلاش گسترده‌ای برای راستی‌آزمایی در ایران متناسب با چرخه سوخت هسته‌ای و فعالیت‌های ایران انجام می‌دهد و ایران همچنان به همکاری با آژانس ادامه می‌دهد. از این گزارش مشخص است که تمام مسائل پادمانی باقی‌مانده مربوط به گذشته قبل از سال ۲۰۰۳ است. در این زمینه، شایان ذکر است که در قطعنامه دسامبر ۲۰۱۵ (GOV/۲۰۱۵/۷۲) شورا تصمیم به بستن تمام مسائل باقیمانده گذشته و حال گرفت.

ما همچنین خاطرنشان می‌کنیم که ایران و دبیرخانه هر دو تلاش‌هایی را برای روشن شدن مسائل باقیمانده انجام داده‌اند. ما امیدواریم که این تعامل و همکاری بر اساس حرفه‌ای‌گری، بی‌طرفی و بدون فشار سیاسی و دخالت طرف‌های ثالث ادامه یابد. دبیرخانه باید شواهد و استدلال‌های ارائه شده توسط ایران را با هدف یافتن راه‌حل، در نظر گرفته و تجزیه و تحلیل کند. در این زمینه، توجه شما را به یادداشت توضیحی ارائه شده توسط ایران که به عنوان سند INFCIRC/۱۲۹۷ منتشر شده است، جلب می‌کنیم که شایسته بررسی دقیق و توجه کافی دبیرخانه و همه کشور‌های عضو است.

در مورد پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا، مایلیم تأکید کنیم که گزارش مدیرکل بیان نمی‌کند که ایران به تعهدات خود تحت توافقنامه جامع پادمان پایبند نیست. همچنین ادعا نمی‌کند که آژانس قادر به تأیید عدم انحراف مواد هسته‌ای نیست. همچنین گفتنی است که مدیرکل هیچ اقدامی از سوی شورای حکام را درخواست نمی‌کند. بنابراین، ادعا‌های موجود در پیش‌نویس قطعنامه در مورد عدم پایبندی ادعایی ایران و همچنین نتیجه‌گیری در مورد ناتوانی آژانس، فاقد مبنای واقعی و حقوقی است.

ما توجه داریم که اگر نتیجه‌گیری ادعا‌های نادرست فوق توسط شورای حکام اتخاذ شود، خطر حل و فصل موضوع خارج از چارچوب آژانس را به همراه خواهد داشت. بنابراین، تأکید می‌کنیم که در شرایط فعلی، هرگونه مداخله عجولانه شورای امنیت سازمان ملل متحد به ایجاد اعتماد یا رفع اختلافات بین طرف‌های ذیربط کمکی نخواهد کرد.

با توجه به موارد فوق، از همه کشور‌های عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌خواهیم که نقشی سازنده ایفا کنند و در برابر هرگونه تلاش برای سیاسی کردن مسائل پادمانی مقاومت کنند. در این راستا، از همه کشور‌های عضو مسئول می‌خواهیم که از پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی حمایت نکنند.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که در سال ۲۰۱۵ مورد توافق قرار گرفت و توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شد، بیش از یک دهه تلاش دیپلماتیک توسط همه طرف‌های مربوطه را در بر می‌گیرد. خروج یکجانبه ایالات متحده از برجام، علت اصلی وضعیت فعلی است. ما قویاً معتقدیم که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان معتبر است و باید توسط همه کشور‌ها اجرا شود. با نزدیک شدن به روز اختتام برجام، تمام تلاش‌ها باید در راستای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام شود تا اطمینان حاصل شود که آنچه جامعه بین‌المللی چندین سال سرمایه‌گذاری کرده است، به سادگی نادیده گرفته نمی‌شود. ما از سه کشور اروپایی/ اتحادیه اروپا و ایالات متحده می‌خواهیم که تمام مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، از جمله زمان‌بندی مندرج در آن را به طور کامل اجرا کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)