• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۷۷۱۰
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۲
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی،گردشگری ،صنایع دستی

تقویت جایگاه لرستان در صنعت گردشگری

نشست رسانه‌ای ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد با تاکید بر اهمیت حفاظت از آثار تاریخی و توسعه زیرساخت‌های گردشگری، گامی مهم در راستای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی ایران به جهانیان و تقویت جایگاه لرستان در صنعت گردشگری بود.

 

***/ تقویت جایگاه لرستان در صنعت گردشگری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، نشست رسانه‌ای ثبت جهانی محوطه‌های پیش‌ از تاریخ دره خرم‌آباد، امروز با حضور استاندار لرستان، مقامات و مدیران وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد. این رویداد، گامی بزرگ در معرفی تاریخ و فرهنگ ایران به جهانیان و توسعه گردشگری پایدار در استان لرستان به‌شمار می‌رود.

مدیر پایگاه‌های میراث جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در این نشست گفت : ثبت جهانی دره خرم‌آباد، فرایندی پیچیده و فنی بود که در شرایط کنونی، اقدامی بی‌نظیر در حوزه ژئوپلیتیک کشور محسوب می‌شود. این دستاورد نشان‌دهنده توانایی ایران در تأثیرگذاری بر مناسبات جهانی است. 

فرهاد عزیزی افزود: امیدواریم با همکاری مدیران استانی، پایگاه میراث جهانی دره خرم‌آباد تقویت شود تا حفاظت از آثار تاریخی غرب آسیا و ساماندهی قلعه فلک‌الافلاک به بهترین شکل انجام شود . قلعه فلک‌الافلاک به‌عنوان پایگاهی در تراز ملی، با اقدامات مؤثر در حوزه ساماندهی و روایتگری، نقش مهمی در معرفی تاریخ منطقه ایفا کرده است.

سفیر ایران در یونسکو نیز در ارتباط تصویری زنده ضمن تبریک این موفقیت گفت: ثبت جهانی دره خرم‌آباد نتیجه ترکیبی از کار تخصصی باستان‌شناسی و دیپلماسی فرهنگی است. ایران از نظر توان کارشناسی در حوزه میراث فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی در جایگاه مطلوبی قرار دارد.

احمد پاکتچی افزود: محوطه‌های تاریخی دره خرم‌آباد با قدمتی ۶۰ هزار ساله، پیوستگی فرهنگی خود را حفظ کرده‌اند. سیاست توزیع آثار ثبت‌شده در سراسر کشور، وجهه بین‌المللی ایران را تقویت کرده و دره خرم‌آباد به‌عنوان فضایی برای همزیستی گونه‌های مختلف انسانی، زمینه‌ساز درک بهتر تاریخ بشریت است.

استاندار لرستان نیز در این نشست ضمن تبریک به مردم ایران و به‌ویژه ساکنان دره تاریخی خرم‌آباد، گفت: ثبت جهانی این دره، افتخاری بزرگ برای ایران است که به دلیل پیشینه تاریخی بی‌نظیر و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد آن به‌دست آمده است. قدمت این محوطه و جایگاه آن به‌عنوان یکی از نخستین زیستگاه‌های بشر هوشمند، توجه یونسکو را جلب کرده است.

سید سعید شاهرخی، با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی لرستان افزود: «استان لرستان بیش از ۵ هزار اثر تاریخی و طبیعی ارزشمند دارد که ۲۶۰۰ مورد آن ثبت ملی شده و ۱۴ اثر فاخر در دره خرم‌آباد قرار دارد. ثبت جهانی این دره، بیست‌ونهمین اثر ایران در فهرست یونسکو است.

وی با تأکید بر مسئولیت سنگین ناشی از ثبت جهانی، گفت : این دستاورد فرصت‌هایی برای ارتقای جایگاه علمی، اقتصادی و اجتماعی لرستان فراهم می‌کند. 

استاندار لرستان افزود : از ابتدای دولت چهاردهم، برنامه‌ریزی راهبردی برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری آغاز شده است. بازسازی فرودگاه خرم‌آباد که از سال ۱۳۰۷ فعال بوده و در جنگ جهانی دوم نیز نقش داشته، با هزینه‌ای بیش از هزار میلیارد تومان انجام شده و اکنون به‌عنوان فرودگاهی بین‌المللی آماده خدمت‌رسانی است. همچنین، پروژه آزادراه بندر امام به اهواز و کمربندی غربی خرم‌آباد در حال اجرا هستند.

شاهرخی گفت : برای توسعه گردشگری، تسهیلاتی برای تکمیل هتل‌های نیمه‌تمام اختصاص یافته است و برنامه‌هایی مانند برگزاری همایش‌ها و آموزش عمومی به شهروندان در دستور کار قرار دارد. همچنین، با جابه‌جایی پادگان موجود در منطقه، تپه فلک‌الافلاک متحول خواهد شد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان نیز در این نشست با اشاره به اهمیت این ثبت جهانی گفت : ثبت دره خرم‌آباد به‌عنوان نخستین پرونده پارینه‌سنگی ایران در یونسکو، راه را برای توسعه گردشگری پایدار، جذب سرمایه‌گذاری، رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی هموار می‌کند. عطا حسن‌پور افزود : این محوطه با ۴۰۰ هکتار عرصه و ۷۰۰۰ هکتار حریم، شامل ۵ غار کلدر، قمری، گیلوران، یافته و کنجی و پناهگاه صخره‌ای گرارجنه، شواهدی از حضور انسان در بیش از ۶۳ هزار سال پیش را نشان می‌دهد.

وی گفت : دره خرم‌آباد یکی از مهم‌ترین نمونه‌های حیات انسانی در فلات ایران است و به‌عنوان حلقه اتصال سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا در مسیر مهاجرت انسان‌های اولیه شناخته می‌شود. کشف دندان نیش گوزنی با قدمت بیش از ۴۰ هزار سال در کاوش‌های سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹، که به‌عنوان گردنبند استفاده می‌شد، از نخستین شواهد استفاده بشر از زیورآلات است.
 حسن‌پور افزود : پرونده ثبت جهانی این دره از سال ۲۰۰۷ در فهرست موقت یونسکو قرار داشت و پس از ارسال به یونسکو در شهریور ۱۴۰۲ و بازدید میدانی در شهریور ۱۴۰۳، با رأی مثبت ایکوموس در خرداد ۱۴۰۴، سرانجام در ۲۰ تیر ۱۴۰۴ به ثبت جهانی رسید.

علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت و حریم آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، نیز  گفت : پروسه ثبت جهانی آثار، فرایندی علمی، اما تحت تأثیر سیاست است. اثبات حقانیت ایران در این مسیر چالش‌برانگیز بود، اما ویژگی‌های برجسته دره خرم‌آباد و قلعه فلک‌الافلاک مورد پذیرش ایکوموس قرار گرفت.

علیرضا ایزدی افزود: پرونده‌های جهانی ابتدا در فهرست موقت قرار می‌گیرند و دره خرم‌آباد از سال ۲۰۰۷ در این فهرست بود. اولویت‌های بعدی ما شامل ثبت مساجد ایرانی، قلعه الموت، آسبادها، محوطه استخر و دیوار گرگان است.

این نشست رسانه‌ای با تأکید بر اهمیت حفاظت از آثار تاریخی و توسعه زیرساخت‌های گردشگری، گامی مهم در راستای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی ایران به جهانیان و تقویت جایگاه لرستان در صنعت گردشگری بود.

دره خرم‌آباد با قدمتی بیش از ۶۰ هزار سال، به‌عنوان بیست‌ونهمین اثر جهانی ایران در فهرست یونسکو ثبت شد. این دستاورد بزرگ ، نه‌تنها افتخاری ملی است، بلکه راه را برای توسعه گردشگری پایدار و معرفی فرهنگ و تاریخ ایران در سطح جهانی هموار می‌کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
لغو اعزام کاروان ایران به یونیورسیاد ۲۰۲۵
قضاوت و نظارت نمایندگان داوری ایران در رقابت‌های جام آسیا بانوان
تقویم و اوقات شرعی سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
ژسوس سرمربی النصر شد
ثبات بازار سرمایه اولویت دولت است
استقلال امروز به مصاف قهرمان اردن می‌رود
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۲۴ تیر ۱۴۰۴
آتش‌سوزی بیش از ۲۵ هکتار از اراضی مرتعی اهر
برگزاری مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آذربایجان شرقی در تبریز
شهرکرد به لیگ برتر فوتسال آمد
علی یحیی‌زاده به ملوان پیوست
رونمایی از حریفان جدید شاگردان صادقیانی
تندروان: کادر فنی تلاش زیادی برای بلوغ تکنیکی و تاکتیکی بازیکنان دارد
تداوم وزش باد شدید در سمنان
امارات ثبت‌نام کرد، بُرد و کنار گذاشته شد!
مسعود زائر کاظمینی به تراکتور پیوست
افزایش ۸۵ درصدی کشت ذرت در شهرستان رستم
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای فراجا در فارس
ثبت محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد در فهرست میراث جهانی
مظفری‌زاده؛ مدیرعامل تراکتور در فصل «۱۴۰۵ - ۱۴۰۴»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش وزیر خارجه به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونی
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار
بازگشت قیمت‌ها به قبل از دفاع مقدس ۱۲ روزه لازم‌الاجرا است
در پیگیری مواضع و حقوق کشورمان مصمم‌تر هستیم
ادامه روند واگذاری سایپا
اعلام زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های اجرایی
فوتبالیست چلسی با ترامپ دست نداد
انفجار در یکی از مجتمع‌های مسکونی در پردیسان قم
کاهش ۴۵ درصدی بارش‌های سالانه تهران
دست بر ماشه برای مقابله با هرگونه ماجراجویی مجدد هستیم
ترامپ مسئول افزایش تنش‌ها با ایران است
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت سالروز حماسه ۲۳ تیر
قدردانی وزیر کشور از موضع عراق در قبال حمله رژیم صهیونی به ایران
وزیر کشور عراق برای شرکت در نشست سه‌جانبه وارد تهران شد
آلمان موشک‌های تاروس را به اوکراین ارسال نمی‌کند
شرایط پیش‌فروش خودرو‌های کوئیک و ساینا S اعلام شد  (۵ نظر)
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان  (۵ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۳ نظر)
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت  (۳ نظر)
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود  (۲ نظر)
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است  (۲ نظر)
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است  (۲ نظر)
همکاری با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
بقایی: «مذاکره» ابزار احقاق حق است  (۲ نظر)
ترامپ: از پوتین بسیار ناامید شده‌ام  (۲ نظر)
خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون  (۱ نظر)
اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران جدا شود  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام  (۱ نظر)
انتشار فراخوانی بین المللی برای بازطراحی ساختمان شیشه‌ای  (۱ نظر)