معاون صنایع عمومی وزارت صمت: بسته حمایتی ویژه برای صنایع کشور تدوین شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزی؛ معاون صنایع عمومی وزارت صمت در سفر به استان مرکزی گفت: بسته حمایتی ویژه برای صنایع کشور پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تدوین شده است.
ابراهیم شیخ در بازدید از چند واحد تولیدی در شهر صنعتی کاوه افزود: این بسته شامل تأمین انرژی، نقدینگی، ارز و تسهیلات گمرکی است و با هدف تقویت تولید، بهویژه در صنایع استراتژیک مانند مواد غذایی و بهداشتی، طراحی شده است.
او گفت: این بسته با هدف رفع چالشهای اصلی صنایع، شامل تأمین انرژی برای واحدهای استراتژیک، تسهیل تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش، تخصیص ارز با اولویت صنایع تولیدکننده کالاهای اساسی و ارائه تسهیلات گمرکی برای واردات مواد اولیه است. این بسته بهگونهای طراحی شده که تمامی ابعاد مشکلات صنعت را پوشش دهد.
شیخ افزود: بر اساس این بسته، سقف اعتباری تسهیلات بانکی برای صنایع تا ۵۰ درصد افزایش یافته است، که به واحدهای صنعتی امکان دریافت وامهای بیشتر را میدهد. همچنین، توافقنامهای بین وزارت صمت و بانک مرکزی امضا شده که بر اساس آن، هفتهای یک میلیارد دلار ارز به صنایع تخصیص مییابد. اولویت تخصیص ارز با صنایعی است که نیازهای اساسی مردم را تأمین میکنند، مانند تولید کالاهای استراتژیک و بسته حمایتی شامل تسهیلات گمرکی برای واردات کالاها و مواد اولیه موردنیاز صنایع است.
شیخ از سازمانها و دستگاههای اجرایی خواست تا با توجه به ابلاغیه دولت، حمایتهای لازم را از تولیدکنندگان به عمل آورند و صنعتگران را به بهرهگیری از این ظرفیتها تشویق کرد و گفت: منابع مالی قابلتوجهی برای اجرای این بسته پیشبینی شده است.
معاون وزیر صمت با اشاره به محدودیتهای ارزی کشور افزود: تخصیص ارز با اولویتبندی انجام میشود و صنایعی که از ارز حاصل از صادرات خود استفاده کنند، در اولویت قرار دارند. این رویکرد به تقویت خودکفایی و کاهش وابستگی به منابع ارزی خارجی کمک میکند.
او ابراز داشت: این بسته حمایتی بهعنوان گامی مهم برای احیای صنعت کشور در شرایط دشوار اقتصادی و پساجنگ تلقی میشود و انتظار میرود تأثیر مثبتی بر تولید و اشتغال داشته باشد.