• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۲۸۸۱
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۴
آذربایجان شرقی » اقتصادی

هشدار شیلات آذربایجان شرقی در پی موج گرمای مردادماه

در پی پیش‌بینی هواشناسی مبنی بر وقوع موج جدید گرما در مردادماه و افزایش دمای هوا در آذربایجان شرقی شیلات استان به فعالان حوزه پرورش آبزیان هشدار داد.

هشدار شیلات آذربایجان شرقی در پی موج گرمای مردادماه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، جواد گوزلی با تأکید بر اهمیت مدیریت شرایط محیطی در این دوره اظهار کرد: با توجه به افزایش دمای روزانه، تمامی فعالان حوزه شیلات و آبزی‌پروری استان باید اقدامات لازم را برای حفظ سلامت آبزیان، کاهش استرس گرمایی و جلوگیری از تلفات احتمالی در دستور کار قرار دهند.

وی بر رعایت توصیه‌های فنی در موج گرمای مردادماه توسط آبزی‌پروران تاکید کرد و گفت: پایش مستمر کیفیت آب و اطمینان از وجود اکسیژن محلول کافی؛ افزایش تهویه و هوادهی در استخر‌ها با استفاده از دستگاه‌های مکانیکی؛ ایجاد سایه و کاهش تابش مستقیم نور خورشید از طریق سایه‌بان یا پوشش‌های حفاظتی؛ کاهش تغذیه در ساعات اوج گرما برای جلوگیری از کاهش کیفیت آب و تنش تغذیه‌ای؛ بررسی سلامت آبزیان به‌صورت روزانه جهت شناسایی علائم احتمالی استرس یا بیماری مدیریت دمای آب و حفظ جریان در مخازن و استخر‌ها و اقدام برای بیمه محصولات آبزی به‌منظور جبران بخشی از خسارات احتمالی ناشی از گرمای شدید از جمله مسائلی هستند که باید جدی گرفته شوند.

گوزلی با بیان اینکه گرما یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش راندمان تولید و افزایش تلفات در پرورش ماهی و سایر آبزیان است، افزود: همه واحد‌های پرورش ماهی باید آمادگی کامل برای مقابله با نوسانات دمایی و کاهش اکسیژن محلول در آب را داشته باشند. این موضوع در ماه‌های گرم سال بسیار حیاتی است.

وی با اشاره به حساسیت بالای ماهی‌های زینتی به افزایش دما، به دارندگان این ماهی‌ها توصیه کرد که برای جلوگیری از شوک حرارتی و کاهش اکسیژن محلول در آب، دمای آکواریوم‌ها را در حد مناسب (۲۴ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد) نگه دارند.

گوزلی افزود: استفاده از چیلر‌های مخصوص، پمپ هوا و کاهش ساعات روشنایی آکواریوم از مهم‌ترین اقدامات برای حفظ شرایط ایده‌آل در این دوره گرمای شدید است. همچنین باید از تعویض ناگهانی آب با آب سرد خودداری کرده و به جای آن از روش‌های تدریجی مانند قرار دادن بطری یخ در آب استفاده شود تا ماهی‌ها دچار استرس نشوند.

وی اظهار کرد: کاهش تغذیه و پایش روزانه وضعیت سلامت ماهی‌ها، نظیر تنفس سریع یا تغییر رنگ، بسیار اهمیت دارد تا در صورت بروز علائم گرمازدگی، اقدامات سریع انجام شود. همچنین به دارندگان مراکز پرورش ماهی زینتی توصیه کرد که ضمن رعایت اصول فنی، برای پیشگیری از خسارات احتمالی اقدامات لازم را بعمل آورده و در صورت نیاز از مشاوره کارشناسان شیلات بهره‌مند شوند تا سلامت و زیبایی ماهی‌ها در شرایط بحرانی حفظ شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)