• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۴۳۰۳
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۴
اجتماعی » جامعه و شهری
رئیس شورای اسلامی شهر تهران:

انتقال آب سد طالقان به تهران تا پایان شهریور

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: شهرداری تهران بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای انتقال آب به وزارت نیرو کمک کرده و امیدواریم آبفا بتواند تأمین آب را به خوبی انجام دهد.

انتقال آب سد طالقان به تهران تا پایان شهریور
به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما،  مهدی چمران در نشست خبری خود که ظهر امروز برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز خبرنگار، گفت: مسئله فلسطین و غزه توانست در دنیا و بین مردم جای خود را باز کند؛ به گونه‌ای که در تمام کشور‌های دنیا نشست ها، تظاهرات و سخنرانی‌های مختلفی برگزار می‌شود که یکی از دلایل مطرح شدن آن فعالیت رسانه ها است.
 
وی افزود: در دفاع مقدس پیروز ایران نیز یکی از مبانی که دشمن به آن چشم دوخته بود، این بود که با استفاده از رسانه ها، جامعه درونی ما را از هم بگسلد و از آن بهره برداری کند که با انسجام ملی ایجاد شده، نتوانست موفق شود. 
 
چمران با بیان اینکه انتظار ما این است که خبرنگاران واقعیت‌ها را هرچه بهتر و صریح‌تر برای مردم تبیین کنند، گفت: ممکن است برخی از این واقعیات مطلوب و برخی هم نامطلوب باشد. تنها تمجید و تعریف از سوی خبرنگاران اتفاق خوبی نیست. همواره این بحث مطرح بوده که می‌گوییم انتقادها را نیز صریح کنید، اما نحوه بیان آن نیز مهم است. 
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه نگاه‌های سیاسی نباید بر نگاه تخصصی غالب شود، خاطرنشان کرد: نگاه سیاسی باید بعد از نگاه تخصصی قرار بگیرد و باعث نشود مباحث فنی به فراموشی سپرده شود و رنگ عوض کند.
 
چمران درخصوص تفاهم بین دادگستری، دیوان عدالت و شورا، یادآور شد: همکاری فراوانی با قوه قضاییه داریم و متأسفانه برای موضوع باغات، درگیری‌های داریم. در مواردی که رأی باغ می‌دهیم، افراد شکایت می‌کنند؛ چراکه فرق باغ بودن یا نبودن فاصله معناداری دارد. به دلیل همین موضوع ارتباط بسیار زیادی با قوه قضاییه داریم؛ لذا هرچه بتوانیم همکاری صمیمانه‌تر و با برنامه ریزی بیشتر داشته باشیم، سریع‌تر و بهتر به نتیجه می‌رسیم. ما هر روز با دیوان عدالت در ارتباط هستیم تا پرونده‌های مختلف با ارقام بسیار بالا به نتیجه برسد و بتوان فضای سبز را حفظ کرد و اجازه نداد که حتی یک درخت قطع شود.
 
وی با اعلام اینکه در جلسه فردای شورا، مدیرعامل سازمان فضای سبز توضیحات مفصلی در رابطه با مصرف آب در این بخش ارائه خواهد داد، اظهار کرد: اختلاف نظری بین شهرداری و وزارت نیرو در این زمینه وجود داشت که خوشبختانه رفع شد. بخش اعظمی از آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز توسط چاه‌ها تأمین می‌شود نه آب شرب. 
 
چمران افزود: برای تأمین آب شرب، اعلام کردند که چاه‌های آب شرب را در اختیار قرار دهیم که سازمان فضای سبز این چاه‌ها را در اختیار قرار داده است. در همین راستا شهردار تهران و وزیر نیرو تفاهم‌هایی داشتند که بر اساس آن مشخص شد که نحوه استفاده از پساب و آب چگونه باشد. برخی دوستان آنها سخنانی گفته بودند که درست نبود و شهرداری پاسخ‌های لازم را به آنها داد. 
 
وی با بیان اینکه مسئله کمبود آب وجود دارد، تصریح کرد: جمعیت تهران براساس طرح جامع ۱۰ و نیم میلیون نفر است، اما موضوع آب و کمبود آن پیش بینی نشده بود. باید بارندگی داشته باشیم تا بتوان به آب دسترسی داشت و در غیر این صورت با مشکل کم آبی دست به گریبان خواهیم بود که امسال بدترین وضع را در این زمینه شاهد بودیم. 
 
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه هنوز به جمعیتی که پیش بینی می‌شد با آن به کم آبی برسیم، نرسیده‌ایم، اما امروز شاهد کمبود آب هستیم، یادآور شد: تهران به لحاظ جغرافیایی توسعه پیدا نکرده است؛ کمااینکه در طرح تفصیلی به این موضوع توجه کردیم و مساحت را در طرح از ۸۵۰ کیلومتر به ۷۵۰ کیلومتر کاهش دادیم. البته تهران از لحاظ حریم وضعیت نامناسبی دارد و بحث‌های مفصلی در مورد آن داریم که اگر به نتیجه نرسیم، مجبور می‌شویم مسائل آن را صریح و روشن مطرح کنیم. 
 
چمران با تأکید بر اینکه برای رفع مشکل کم آبی موضوع انتقال آب از سد طالقان را در دستور کار قرار دادیم، یادآور شد: براساس آنچه اعلام شده کار جهادی در این زمینه انجام و پیش بینی می‌شود تا پایان شهریورماه آب این سد به تهران برسد.
 
کمک بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی شهرداری به وزارت نیرو برای انتقال آب 
 
وی افزود: شهرداری تهران بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای انتقال آب به وزارت نیرو کمک کرده و امیدواریم آبفا بتواند تأمین آب را به خوبی انجام دهد. تأمین آب وظیفه وزارت نیرو است و به شهرداری ارتباطی ندارد. اگر شهرداری آب بوستان‌ها را توسط چاه‌ها تأمین کرده به واسطه طرح سال‌های گذشته است؛ هرچند شهرداری امروز بیشتر از پساب استفاده می‌کند. 
 
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه آبفا چاه‌های عمیقی را در حریم تهران حفر کرد و چاه‌های ما خشک شدند، یادآور شد: نتیجه چنین اتفاقاتی خشک شدن درختان در بوستان جنگلی چیتگر و سرخه حصار است. درختان شهر نیز وضعیت مناسبی ندارند. سیستم آبیاری تغییر کرده و در مواردی که آبیاری با شلنگ انجام می‌شود، اصرار داریم که روند را اصلاح کنند.
 
چمران با بیان اینکه تهران نزدیک به دو میلیون پلاک دارد و تنها ۵۰ پلاک از آن در جنگ نیاز به نوسازی دارد، تصریح کرد: نمی‌توان این ساختمان‌ها را رها کرد. چه کسی می‌خواهد این خانه‌ها را بسازد؟ شهرداری این امر را داوطلبانه برعهده گرفته و ریسک بزرگی هم هست که امیدواریم با تلاش و همکاری دیگر بخش‌ها موفق شود.
 
تراکم‌فروشی دیگر وجود ندارد
 
وی ادامه داد: تراکم فروشی دیگر وجود ندارد و اگر کسی این کار را انجام داد، به ما گزارش دهید. اگر تراکم اضافی داده شده باشد، از آن جلوگیری می‌کنیم.
 
رئیس شورای شهر تهران در ادامه این جلسه در مورد وضعیت خانه اندیشمندان، اعلام کرد: امروز جلسه‌ای با دوستان داشتیم که فعلاً هیچ کاری انجام ندهند تا از همه گروه‌ها دعوت کنیم و هیئت امنای آن را شکل دهیم تا به فعالیت خود ادامه دهد. این خانه از املاک شهرداری است و درب بخش‌هایی از آن بسته است و خاک می‌خورد. امیدواریم با همکاری شهرداری مشکل رفع شود.
 
چمران در رابطه با خروج اتباع از کشور و وضعیت نظافت در شهر تهران، یادآور شد: تعداد زیادی از پاکبانان اتباع بودند که عده‌ای به دلیل نداشتن مجوز به اجبار کشور را ترک کردند و عده‌ای دیگر نیز داوطلبانه خارج شدند. بخش‌های مختلف تلاش خود را مضاعف کردند و بهتر کار می‌کنند که نظافت شهر آسیب نبیند. این تلاش هم انجام می‌شود که نیرو‌های تازه نفس جایگزین شوند و نظافت شهر به خوبی صورت بگیرد.
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بازسازی خانه‌های آسیب دیده هنوز آغاز نشده است، تصریح کرد: هرجا شیشه، درب و پنجره آسیب دیده بود، شهرداری تعمیر کرده است؛ مگر اینکه کسی در خانه نبوده باشد. اگر جایی باقی مانده باشد، شهروندان می‌توانند به شهرداری مناطق مراجعه کنند و تعمیرات هرچه سریعتر انجام می‌شود. 
 
وی ادامه داد: تعمیرات جزئی نیز آغاز شده و بخشی از آن را شهرداری انجام می‌دهد و بخشی دیگر را مالکین انجام داده و شهرداری هزینه آن را می‌پردازد. نوسازی خانه‌های تخریب شده پس از بررسی‌ها صورت خواهد گرفت. هنوز زمان آغاز آن مشخص نیست. بخشی از آن بستگی به همکاری مردم دارد.
 
 
کمیسیون ماده ۵ مجتمع‌های پرتعداد را ملزم به ساخت پناهگاه عمومی کرده است
 
چمران در مورد ساخت پناهگاه‌ها در تهران با تأکید بر اینکه شهرداری را الزام کردیم که پناهگاه‌های موجود را احصا کرده و به صورت چندعملکردی از آن استفاده شود تا متروکه نشوند، گفت: بحث دیگر نیز به صورت جدی‌تر برای ساخت پناهگاه دنبال می‌شود که لایحه آن به شورا ارائه خواهد شد. 
 
وی ادامه داد: از دوشنبه هفته گذشته کمیسیون ماده پنج، هر ساختمان را که واحد‌های آن از تعداد مشخصی بیشتر است، ملزم کرد که علاوه بر ساخت پناهگاه برای ساختمان خود، پناهگاه عمومی پیش بینی کند و بسازد. پیشنهاد ما این بود که پناهگاه‌ها به عنوان سالن اجتماعات نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شورا از بازسازی خانه‌های آسیب دیده رضایت داشت و در مصوبه‌ای که شهرداری ارائه داده بود، با این موضوع موافقت کرد، یادآور شد: باید هیئت دولت به صورت رسمی و کتبی، این موضوع را به شهرداری و شورا اعلام کند که هنوز انجام نشده است. رئیس جمهور باید این ابلاغ را به صورت قانونی نیز انجام دهد.
 
وی در مورد وضع فعلی ساختمان‌های ناایمن تهران نیز گفت: شهرداری نمی‌تواند ساختمان را مهر و موم کند و برای این اقدام باید دستور قضایی داشته باشد. چند صد نفر از برخی از واحد‌های تجاری ناایمن کسب روزی می‌کنند و این موضوع دوگانه‌ای ایجاد می‌کند که ناچار به مراعات می‌شویم. هرجا حکم قضایی مبنی برمهر و موم  صادر شود، شهرداری آن مکان را مهر و موم می‌کند. 
 
چمران با بیان اینکه ۸۰ واحد نسبت به ایمن سازی و رفع نواقص اقدام کرده‌اند، اما تعداد بیشتر از این موارد است، یادآور شد: اگر استانداری هم همکاری کند، برای ما قابل تقدیر است. به هرشکل هر حکم قضایی صادر شود، شهرداری بلافاصله اقدام می‌کند.
 
اخراج اتباع بر ساختمان‌سازی تاثیر ندارد
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران درخصوص تأثیر اخراج اتباع بر ساختمان سازی گفت: مگر قبل از اینکه اتباع باشند، ساختمان سازی نمی‌کردیم؟ سازندگان باید به فکر این موضوع باشند. کارگران ایرانی هم داریم که می‌توانند کار کنند. همان کارگران هنوز هستند و می‌توانند کار کنند. شاید همین باعث شود که نرخ بیکاری کاهش یابد. ما اصراری بر اینکه از کارگران اتباع استفاده کنیم، نداریم.
 
وی با بیان اینکه مترو برای استفاده از وسیله حمل و نقل عمومی پیش بینی شده است نه پناهگاه، گفت: اصرار ما بر این بود که پناهگاهی برای در امان ماندن از انفجار‌های شیمیایی و هسته‌ای نیز ساخته شود و توصیه کردیم که این پروژه نیمه کاره سریع‌تر به اتمام برسد. در دستورالعمل‌هایی که به شهرداری ابلاغ کردیم، گفتیم که شهرداری ایستگاه‌هایی که قابلیت استفاده به عنوان پناهگاه را دارند را تجهیز کند. 
 
مردم ما دنبال رفتن به پناهگاه نبودند و بیشتر به پشت بام می‌رفتند
 
چمران همچنین تصریح کرد: البته استفاده از تونل‌ها نیز مطرح شد. ایستگاه‌هایی هم به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار گرفت که البته استقبال چندانی از آن نشد. مردم ما دنبال رفتن به پناهگاه نبودند و بیشتر به پشت بام می‌رفتند.
 
رئیس شورای شهر تهران در رابطه با همکاری مدیریت شهری با دولت، خاطرنشان کرد: واگن‌ها در حال ساخت است و امیدواریم در موعد مقرر تحویل داده شود. پرداخت هزینه‌ها نیز در مسیر بانک مرکزی قرار دارد. 
 
وی در مورد احتمال تمدید فعالیت شورا‌ها گفت: با فضایی که در مجلس و عموم مردم وجود دارد، فکر نمی‌کنم تمدید دوره ششم مدیریت شهری عملیاتی شود.
 
چمران با بیان اینکه تعداد پروژه‌هایی که در جنوب شهر اجرا می‌شوند از شمال شهر بیشتر است، خاطرنشان کرد: امتداد بزرگراه یادگار امام  و آزادراه شهید شوشتری پایین خط انقلاب هستند و تلاش این بوده که توجه به جنوب شهر نه تنها کمتر نباشد بلکه بیش از پیش افزایش یابد. در تلاش هستیم که وضعیت مناطق جنوب شهر در بودجه ریزی نیز بهبود یابد.
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با طرح تحقیق و تفحص در مورد واگذاری املاک شهرداری، افزود: با توجه به اینکه مسئولیت تغییر یافت، روال تحقیق و تفحص طی نشد و باعث شد که امور را با یک کمیسیون پیش ببریم. جلسه کمیسیون نیز در ایام جنگ پیش بینی شده بود که گفتند وقت چنین جلساتی نیست. امروز هم روال را دنبال می‌کنیم و براساس آنچه کمیسیون مسئول این موضوع پیش رفت، در خدمت هستیم.
 
وی با بیان اینکه بنده اعلام کردم که باید موارد امنیتی برای پخش آژیر بررسی شود، گفت: در دفاع مقدس هشت ساله پخش آژیر صورت می‌گرفت و هرکسی پناهگاهی را پیدا می‌کرد، پناه می‌گرفت. این موضوع را مطرح کردند که آیا این آژیر‌ها برقرار شود یا خیر؟ در مورد آن باید مسئولان امنیتی تصمیم بگیرند. اینکه شهرداری زمینه آن را فراهم کند، بحث دیگری است. آژیر در مردم استرس ایجاد می‌کند و عده‌ای موافق آن نیستند و می‌توان از تلفن همراه برای اطلاع رسانی استفاده کرد.
 
چمران با اعلام اینکه باید دستورالعمل‌های مختلف در پناهگاه‌ها اجرایی شود و نگهداری آن مهم‌تر است، یادآور شد: در گذشته می‌گفتیم که پناهگاه‌ها در مدارس را به گونه‌ای بسازند که بعد از آن به عنوان نمازخانه مورد استفاده قرار بگیرد و مخروبه نشود.
 
وی با بیان اینکه ما در زمینه باغات تنها هستیم و رسانه‌ها هم با ما همکاری نمی‌کنند، گفت: برخی می‌گویند شما باغات را تخریب می‌کنید. از لایحه جدید هم کسی استقبال نمی‌کند. ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که یک درخت هم قطع نشود و از سویی دیگر افراد متضرر نشوند.
 
چمران گفت: کسی که از این سود می‌برد، شهر نیست؛ چون درختان قطع می‌شود. ما جریمه قطع درخت را میلیاردی اعلام کردیم، اما آن را هم پرداخت می‌کنند و می‌سازند و می‌فروشند، چون برای آنها سود دارد. دلال‌ها و وکلا هم سود می‌برند و برای آنها به صرفه است و تنها بخشی که ضرر می‌کند، شهر است.
 
حریمی برای شهر تهران نمانده است
 
رئیس شورای شهر تهران در رابطه با ساخت و ساز‌های غیرمجاز در حریم، یادآور شد: حریمی برای شهر تهران نمانده است. ما به شدت برخورد می‌کنیم؛ تمام پرونده‌ها موجود است که نیرو‌های ما چاقو می‌خورند و زخمی می‌شوند. بر سر حریم دعواست و عده‌ای زمین خوار و زمین دار و کسانی که می‌خواهند خلاف بسازند و بفروشند از حریم استفاده می‌کنند و شهر‌های دیگر در این زمینه برخورد خاصی ندارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
پرتغال با گلباران ارمنستان به جام جهانی رسید
هواشناسی اصفهان هشدار سطح زرد صادر کرد
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان معینی نجف آبادی
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
افقی روشن برای توسعه ی شمال کشور و همسایگان خزر
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۴ نشان رنگارنگ ایران در روز دوم پیکار‌های تکواندو
بازداشت ۲ کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
طراحی مینی تراکتور در دهگلان
اجلاس استانداران خزر، فرصت طلایی برای توسعه اقتصاد و کریدور شمال–جنوب
بوی یار مهربان در فرسش الیگودرز
تکواندو بازی های همبستگی اسلامی؛ نشان نقره به یلدا رسید
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
تجلیل از بانوی قهرمان آسیا
توسعه مراودات فرهنگی بین ایران و قزاقستان
بدرقه شبانه کاروان اهالی بهشت در اصفهان
نارضایتی اکثر آمریکایی‌ها از عملکرد اداره مهاجرت این کشور
نیاز آموزش و پرورش مهاباد به ساخت ۴۰۳ کلاس درس جدید
الزام یکی از هتل‌های انزلی به ساخت تصفیه‌خانه استاندارد
جریمه یک شرکت تولید فولاد در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
بارش نخستین برف در چهارمحال و بختیاری و لغزندگی جاده‌ها
هوای اصفهان سالم شد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
آغاز فعالیت نخستین شرکت هواپیمایی بومی در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)