• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۰۲۰۰
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۴
اقتصادی » آب و انرژی

عبور از اوج مصرف برق به معنای پایان ناترازی نیست

ناظر ویژه شرکت‌های توزیع برق کشور با اشاره به ثبت اوج بار مصرف برق کشور در مرداد گفت: عبور از روز پیک مصرف به معنای پایان مشکلات ناترازی برق نیست و با کاهش ظرفیت تولید برق‌آبی در هفته‌های پیش‌رو، استمرار همراهی مردم در مصرف بهینه، تنها راه حفظ پایداری شبکه خواهد بود.

عبور از اوج مصرف برق به معنای پایان ناترازی نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید سعید میرشریفی گفت: وزارت نیرو در دولت چهاردهم برای جبران ناترازی موجود در صنعت برق دو راهکار اصلی را در پیش گرفته است. نخست، افزایش ظرفیت تولید برق از مسیر‌های مختلف ممکن و دوم، مدیریت میزان مصرف در بخش‌های گوناگون از طریق اصلاح تعرفه‌ها و اقدامات بهینه‌سازی مصرف.

وی در همین رابطه ادامه داد: این دو رویکرد همزمان باعث شده است تا تأثیر ناترازی بر تأمین نیاز مصرفی برق کشور به حداقل برسد.

میرشریفی افزود: بر اساس محاسبات دقیق و پیش‌بینی‌های انجام‌شده، کشورمان از روز اوج نیاز مصرف برق عبور کرده است. این اوج بار در روز هفتم مردادماه سال جاری با رقمی حدود ۷۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات ثبت شد که نسبت به سال گذشته سه درصد کاهش نشان می‌دهد.

به گفته وی، این دستاورد حاصل اقدامات گسترده وزارت نیرو در زمینه بهینه‌سازی و مدیریت مصرف بوده که ضمن کاهش اوج بار، موجب توزیع متعادل‌تر مصرف در ساعات غیر اوج نیز شده است.

میرشریفی تصریح کرد: کاهش اوج بار به معنای کاهش کلی مصرف نیست. آمار‌ها نشان می‌دهد که انرژی مصرفی کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴.۵ درصد افزایش یافته است. باید توجه داشت که حدود ۴۵ درصد بار تحمیلی به شبکه برق کشور ناشی از فعالیت دستگاه های سرمایشی است، بنابراین دما و رطوبت هوا به طور مستقیم بر پایداری شبکه اثرگذارند. بر اساس پیش‌بینی‌ها، متوسط دمای کشور در هفته جاری و هفته آینده حدود ۲ درجه سانتی‌گراد کمتر از هفته پیش خواهد بود و این موضوع می‌تواند به کاهش فشار بر شبکه برق کمک کند.

وی گفت: با این حال، پاسخ به پرسش اصلی که آیا مشکل ناترازی برق پایان یافته است، چندان ساده نیست. هرچند کاهش دما و عبور از اوج بار، نویدبخش کاهش فشار بر شبکه است، نباید از سایر عوامل مؤثر غافل شد.

ناظر ویژه شرکت‌های توزیع برق کشور افزود: در سال آبی جاری، به دلیل کاهش شدید نزولات جوی، ذخایر آبی کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است. این موضوع سبب شده ظرفیت تولید برق‌آبی به حداکثر حدود ۷ هزار مگاوات محدود شود و این ظرفیت نیز تنها در مدت کوتاهی قابل استفاده باشد.

میرشریفی تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و شرایط موجود، از ۱۲ مردادماه یعنی پنج روز پس از ثبت پیک بار، تا ۱۱ شهریورماه، ظرفیت تولید برق‌آبی کشور حدود ۷۰ درصد دیگر نیز کاهش خواهد یافت. به این ترتیب، در عمل سهم قابل توجهی از تولید برق‌آبی از مدار خارج می‌شود. این وضعیت، حتی با وجود کاهش نسبی دما، ناترازی بین تولید و مصرف را از بین نخواهد برد و چه بسا شرایط حفظ پایداری شبکه در این بازه زمانی سخت‌تر هم بشود.

وی گفت: بنابراین، ادامه همراهی مردم در مصرف بهینه برق، شرط اصلی عبور موفق از این مقطع حساس است. کاهش استفاده غیرضروری از وسایل پرمصرف، تنظیم دمای کولر‌ها بر روی حد بهینه و جابه‌جایی مصرف به ساعات غیر اوج، از جمله اقداماتی است که می‌تواند کمک شایانی به پایداری شبکه کند.

ناظر ویژه شرکت‌های توزیع برق کشور تصریح کرد: صنعت برق کشور در حال حاضر با مدیریت دقیق منابع و ظرفیت‌های تولید و توزیع در تلاش است تا ناترازی را به حداقل برساند، اما نقش مردم در این فرآیند بی‌بدیل است. همکاری عمومی می‌تواند ضامن تداوم تأمین برق مطمئن و پایدار برای همه مشترکان در روز‌های باقی‌مانده از تابستان باشد.

عبور از اوج مصرف برق به معنای پایان ناترازی نیست

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)