• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۶۳۵۰
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۱
بین الملل » غرب آسیا
گزارش برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد از شدت ویرانی غزه

بازسازی غزه ۷۰ میلیارد دلار نیاز دارد

یک نهاد سازمان ملل متحد با اشاره به ویرانی‌های گسترده‌ای که طی ۲ سال جنگ در نوار غزه به وجود آمده است اعلام کرد که بازسازی این منطقه حدود ۷۰ میلیارد دلار نیاز دارد.

بازسازی غزه ۷۰ میلیارد دلار نیاز دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از خبرگزاری شهاب، برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد اعلام کرد که هزینه بازسازی نوار غزه حدود ۷۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

این نهاد بین المللی افزود: برای بازسازی خرابی‌های غزه تنها در ۲ سال آینده حدود ۲۰ میلیارد دلار نیاز است. جنگ غزه حدود ۵۰ میلیون تن آوار برجای گذاشت. در این مدت ۴۲۵ هزار واحد مسکونی آسیب دید و یا به طور کامل ویران شد.

برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد با اشاره به اینکه طی عملیات آوار برداری انتظار می‌رود که اجساد زیادی یافت شود، خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت نوار غزه یک روند طولانی مدت و پیچیده است و به زمان زیادی نیاز دارد. ۸۴ درصد ساختمان‌های غزه در دوران جنگ آسیب دیدند.

فرحان عزیز حق معاون سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: «دبیرکل سازمان ملل از اجرای مداوم آتش‌بس در غزه، بر اساس پیشنهاد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده، از جمله آزادی گروگان‌های اسرائیلی و بازداشت‌شدگان فلسطینی استقبال می‌کند.

وی افزود: دبیرکل از دولت‌های قطر، مصر، ایالات متحده و ترکیه به خاطر تلاش‌های مداوم میانجیگری آنها قدردانی و نقش ضروری کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) را در تضمین انجام شدن ایمن و انسانی همه آزادی‌ها تصدیق می‌کند.»

معاون سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: با اجرای آتش‌بس، مردم غزه و اسرائیل پس از ماه‌ها ویرانی، اکنون روزنه‌ای از امید به آرامش را پس از ماه‌ها ویرانی احساس می‌کنند. سازمان ملل و شرکای بشردوستانه آن نیز به‌سرعت در حال گسترش عملیات امداد در سراسر غزه هستند.

فرحان عزیز حق افزود: آژانس‌های سازمان ملل متحد در حال دسترسی به مناطقی هستند که ماه‌ها ارتباط با آنها قطع شده بود و کمک‌های حیاتی را به مردم ارائه می‌دهند. این تلاش‌ها نشان‌دهنده اولین گام اساسی در تثبیت شرایط و احیای کرامت انسانی اولیه است، اما نیاز‌ها همچنان گسترده است و دسترسی پایدار به بودجه ضروری است. دبیرکل از همه طرفین می‌خواهد که آتش‌بس را تثبیت و آن را به صلح پایدار تبدیل کنند.

این سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: دبیرکل سازمان ملل ««از بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی می‌خواهد تا از این فرصت استفاده کنند و یک فرآیند سیاسی معتبر را از سر بگیرند که می‌تواند به ایجاد دو کشور مستقل، دارای حاکمیت و دموکراتیک، اسرائیل و فلسطین، منجر شود که در کنار هم در صلح و امنیت در مرز‌های امن و شناخته شده خود بر اساس خطوط مرزی پیش از ۱۹۶۷، با اورشلیم (بیت المقدس) به عنوان پایتخت هر دو کشور - مطابق با قوانین بین‌المللی، قطعنامه‌های سازمان ملل و سایر توافقات مربوطه - زندگی کنند.»

مذاکرات غیر مستقیم بین جنبش مقاومت اسلامی حماس و رژیم اسرائیل برای برقراری آتش بس در غزه از دوشنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۴ در شهر ساحلی شرم الشیخ مصر آغاز شد. این نشست با میانجیگری مصر، قطر و ترکیه و برای دستیابی به توافق آتش بس پیشنهادی ترامپ برگزار و در روز نخست فضای آن مثبت ارزیابی و اعلام شد و احتمالا توافق تا روز پنجشنبه یا جمعه (۱۷ و۱۸ مهر) نهایی می‌شود.

با ادامه گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم طرفین، جنبش حماس بامداد پنجشنبه ۱۷ مهر با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی دستیابی به توافق پایان جنگ در نوار غزه و تبادل اسرا را اعلام کرد. پس از آن اعلام شد دو طرف در مورد فهرست تبادل اسیران در حال رایزنی غیرمستقیم هستند و نهایتا طبق توافق، عملیات تبادل اسیران صبح روز دوشنبه ۲۱ مهر آغاز شد. در پی این تحولات، توافق موسوم به صلح غزه دوشنبه ۲۱ مهر در شرم الشیخ مصر با حضور سران بیش از ۲۰ کشور جهان امضا شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب ۱۵ کنتور حجمی هوشمند بر روی چاه‌های مجاز اردستان
تاثیرات محیط کاری بر بیماری دیابت
کشف یک کیلوگرم تریاک بلعیده‌ شده در بردسکن
تولید پراکنده در مناطق شهری موجب پایداری شبکه برق می‌شود
لیموچی: از عملکرد بچه‌ها راضی هستم
پیشنهاد ایران برای ایجاد شبکه نوآوری گردشگری مبتنی بر هوش‌مصنوعی
جریمه روزانه ۲ هزار و ۸۰۰ خودروی فاقد معاینه فنی و آلاینده در استان کرمانشاه
تاکید بر لزوم استقلال استان‌ها در خرید و توزیع کالا‌های اساسی
طرح ساماندهی گلزار شهدای شادگان با جدیت در حال اجراست
ممنوعیت دریافت کپی مدارک هویتی با راه‌اندازی سامانه هدی
وزارت اقتصاد مامور تدوین الگوی ملی هماهنگی گمرکات شد
راه اندازی و ساماندهی ۲۰۰ پایگاه قرآنی در کانون‌های مساجد استان تهران
کاهش سقف استفاده از کارت‌های آزاد بنزین در جایگاه‌های سوخت
هشدار نارنجی هواشناسی خوزستان برای کاهش دید در محور‌های جنوبی و ساحلی
گسترش همکاری‌های دوجانبه پاکستان و عربستان در حوزه دفاعی و آموزشی
فرماندار جوانرود معرفی شد
بهره‌مندی ۴۷۵ خانوار عشایری از آب شرب سالم با اتمام پروژه آبرسانی قشلاق گوگرد علیا در خوی
آشنایی با شهید قربانعلی موری بازفتی از شهدای لالی
حضور ورزشکاران اردبیلی‌ در کاروان المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵
چهارمحال و بختیاری میزبان جشنواره ملی مشاعره رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)