• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۰۹۸۵۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۸
سیاسی » عمومی

دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث مقاومت حداکثری مردم شد

وزیر کشور گفت: تهاجم و تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی و تحمیل جنگ ۱۲ روزه به کشور ایران باعث انسجام ملی و مقاومت حداکثری مردم و نیروهای مسلح شد.

دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث مقاومت حداکثری مردم شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اسکندر مومنی، وزیر کشور در چهارمین نشست وزیران کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو تاکید کرد: تهاجم و تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی و تحمیل جنگ ۱۲ روزه به کشور ایران باعث انسجام ملی و مقاومت حداکثری مردم و نیرو‌های مسلح شد و نهایتا دشمن بدون هرگونه دستاوردی مجبور به توقف جنگ شد.

وزیر کشور با بیان اینکه دولت و ملت ایران هیچ‌گاه آغازگر جنگ نبوده و نیست، گفت: ولی مردم در برابر تجاوز دشمنان با اتحاد، انسجام و تمام توان مقاومت و مبارزه خواهند کرد.

مومنی گفت: دنیا شاهد جنایات بیشمار رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه بوده است و با وجود تجاوز، جنایات و کشتار ۲ ساله و نقض مکرر آتش بس، این رژیم هیچگونه دستاوردی نداشته‌است.

وی اضافه کرد: جهانیان یکپارچه جنایت این رژیم را محکوم کرده و خواستار محاکمه سران آن شده‌اند. این تهاجم نشان داد که اعضای اکو امروز بیش از هر زمان دیگری به همگرایی و همدلی بیشتر نیازمندند.

وزیر کشور گفت: بدون شک، پیگیری مناسبات و همکاری‌های چندجانبه و جمعی در چارچوب سازمان‌های منطقه‌ای همچون اکو به‌عنوان یک بدیل مناسب، ضمن اینکه ما را در مقابله با چالش‌های متعدد امنیتی و سیاسی و اقتصادی کمک می‌کند، دستیابی به همبستگی منطقه‌ای، توسعه پایدار، اهداف، منافع و مصالح ملی کشور‌ها را نیز تسهیل می‌بخشد. یقین داریم حضور بازیگران فرامنطقه‌ای در این منطقه به ضرر منافع ملی همسایگان خواهد بود.

مومنی تأکید کرد: وجود معضلات امنیتی عدیده‌ای همچون فعالیت‌های تروریستی، جرائم سازمان یافته فراملی، جرائم سایبری، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و مهاجرت‌های غیرقانونی، قاچاق اسلحه و پولشویی ضمن تهدید امنیت و ثبات منطقه، هزینه‌های سنگینی را بر کشور‌های منطقه و دول عضو اکو تحمیل کرده‌است، بنابراین تأمین امنیت همگانی صرفاً در سایه تلاش‌های دوجانبه دولت‌ها کافی نبوده و گسترش همکاری‌های جمعی و چندجانبه کشور‌های منطقه را بیش از پیش ضروری می‌کند. بر همین اساس توافق بر ایجاد یک سند همکاری توسط کشور‌های عضو اکو می‌تواند دستاورد بسیار موثرتری در تقویت و تحقق امنیت پایدار منطقه‌ای فراهم کند.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزبانی جمهوری اسلامی ایران از اتباع و پناهندگان خارجی گفت: همانطورکه میدانید بیش از ۴۵ سال است که ایران میزبان طولاترین اوضاع پناهندگی بوده و در حال حاضر هم میزبان بزرگترین جمعیت آواره در سطح جهان است و با وجودهمه مشکلات که در نتیجه تحریم‌های یک جانبه آمریکا با آن مواجه بوده‌ایم با مبنا قرار دادن ارزش‌های انسان‌محور ملی و تعالیم اسلامی، کوشیده‌ایم شرایط زندگی مناسب، امکانات بهداشتی، پزشکی و آموزشی همانند ایرانیان را برای پناهندگان و اتباع افغانستانی که در ایران حضور دارند، فراهم کنیم.

وزیر کشور همچنین دیپلماسی شهری و همکاری شهرداری‌ها در عرصه‌های همکاری‌های بین المللی، تبادل فرهنگی، اقتصادی، محیط زیستی، اطلاع‌رسانی شهری، حمل و نقل درون شهری، برنامه‌ریزی و مدیریت شهری بر پایه به کارگیری هوش مصنوعی برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان را از الزامات غیرقابل اجتناب و ضروری همکاری اعضاء دانست.

مومنی اضافه کرد: بر همین اساس پیشنهاد ما ایجاد طرح های مشترک بین کلان شهر‌های در حوزه اکو تحت عنوان شهر هوشمند"ECO -smart cities" به‌عنوان راهبردی نوین است که نتایج عملی و قابل توجهی را برای مردم و دولت‌های عضو اکو دارد و بسیار موثر و مثمرثمر خواهد بود.

مومنی به حجم بالای تردد و ترانزیت بین‌المللی در مرز‌های مشترک کشور‌های عضو اکو اشاره کرد و گفت: افزایش روزافزون سفر‌های تجاری، زیارتی، گردشگری، درمانی و تحصیلی نیازمند ساماندهی و تسهیل‌گری سفر‌های خارجی اتباع کشور‌های عضو اکو، با تمهید سازو کار‌های مناسب است. در این راستا پیشنهاد می‌دهیم؛ لغو روادید در حوزه اکو تحت عنوان اکوویزا "ECO Visa" صورت گیرد و گواهینامه‌های رانندگی صادرشده کشور‌های عضو اکو در منطقه اکو با عنوان"ECO DP" مورد شناسایی متقابل قرار گیرد.

وزیر کشور هچنین تاکید کرد: هم‌افزایی به‌منظور ترانزیت قانونی کالا و تردد، پیشگیری از تردد‌های غیرقانونی مرزی و مهاجرت‌های غیرقانونی، تأمین امنیت در مرزها، مقابله با قاچاق انسان، کالا، مواد مخدر و اسلحه؛ امری ضروری است که تحقق آن به نوبه خود در رونق اقتصادی و توسعه پایدار تاثیر چشم‌گیری خواهد داشت. در این راستا اتخاذ تمهیدات لازم و ایجاد ساز و کار‌های مشترک دولت‌های عضو، به‌منظور کنترل دقیق مرز‌ها با استفاده از تجهیزات پیشرفته نظیر سامانه‌های اپتیکی، الکترونیکی و تبادل اطلاعات لحظه‌ای برای مدیریت مشترک مرزها؛ مانع جدی در مسیر فعالیت گروه‌های تروریستی وقاچاقچیان ایجاد می‌کند و هماهنگی و همکاری فعال اعضاء را در این زمینه می‌طلبد.

مومنی گفت: مبارزه موثر با تروریسم و جرایم سازمان یافته فراملی، نیازمند به کارگیری مطلوب ظرفیت‌ها و مهارت‌های پلیسی، تبادل بموقع و سریع اطلاعات و تجربیات بین دول عضو، ارتقاء سطح همکاری‌های پلیس بین‌الملل و آموزش نیرو‌های متخصص در چارچوب تفاهم‌نامه‌های جمعی و چندجانبه است.

وی افزود: با توجه به تمهیدات ساختاری پیش‌بینی شده و ظرفیت‌های مشترک موجود در حوزه اکو، شکل‌گیری و راه‌اندازی پلیس اکو"ECO Pol" امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.

وزیر کشور، حوادث و بلایای طبیعی را از جمله چالش‌های موجود در حوزه اکو دانست که تاکنون باعث مرگ و میر و بی‌خانمانی و آوارگی هزاران نفر در این منطقه شده است.

مومنی در پایان گفت: کاهش مخاطرات بلایای طبیعی همچون زلزله، سیل، خشکسالی و نظایر آن نیازمند بسیج امکانات و همکاری همه‌جانبه و جمعی دولت‌ها و دستگاه‌های داخلی و بین‌المللی در مدیریت چالش‌های ناشی از این بحران‌ها، در مراحل مختلف قبل، بعد و همچنین در حین وقوع بحران است. با توجه به ظرفیت‌های موجود از قبیل مرکز مقابله با بلایای طبیعی اکو و مدیریت اطلاعات بلایای طبیعی آسیا-پاسیفیک-آپدیم، همکاری دولت‌های عضو اکو در زمینه کاهش خطرپذیری، یکی از محور‌های ضروری برای همکاری است.

وی افزود: در این راستا، می‌توانیم در چارچوب تفاهم‌نامه‌های چندجانبه در زمینه‌های تبادل اطلاعات و تجربیات میان دولت‌های عضو اکو درخصوص به کارگیری فناوری‌های پیشرفته، آموزش نیرو‌های متخصص و امدادگر در تمام مراحل مدیریت بحران همکاری کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پدر شهید محمودی در جونقان
بی ثباتی قیمت برنج
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۰
نگاتیو‌های دست شیطان
دورهمی دانش آموزان سمنان در بوستان های محله
تجلیل از برگزیدگان گیلانی مسابقات قرآنی اوقاف امروز در رشت
قطع آب ادارات پر مصرف، قانون برای همه یکسان است
صلح و سازش دو طایفه در شهرستان کوهرنگ
برگزاری رزمایش ارزیابی آمادگی مولد‌های برق اضطراری در مراکز حیاتی گیلان
گامی بلند برای درمان سرطان در جنوب کشور
برگزاری جشنواره غذاها و شیوه های زندگی بومی محلی در چرام
توزیع گوشت گرم بین عزتمندان در کهگیلویه و بویراحمد
دیدار چهره به چهره استاندار با مردم
اعلام آمادگی مردم برای شرکت در راهپیایی سیزده ابان
ادامه نهضت بهسازی و اسفالت راههای روستایی در کهگیلویه
ساماندهی صنوف استان در دستور کار
بازگشت ۱۸ میلیارد ریال وجوه به حساب مالباختگان فضای مجازی
نشست مشترک وزارت امور خارجه با فوتبالی‌ها
وداع با شکوه نیروی هوایی ارتش با خلبان محمد طیبی
اختصاص 116هککتار از اراضی ملی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
موفقیت متخصصان کشور در تولید داربست نخاعی
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)