• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۳۳۹۱
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۶
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
دکتر منتظری:

جهاددانشگاهی در پی ایجاد آزمایشگاه ملی حل مسائل کشور است

رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه این نهاد به دنبال ایجاد آزمایشگاه ملی حل مسائل کشور است، گفت: این آزمایشگاه به‌زودی تأسیس خواهد شد و می‌توان گفت که به نوعی، یک رویان علوم انسانی خواهد بود که مأموریت آن، حل مسائل کشور با رویکرد علمی و مبتنی بر داده‌های واقعی است.

جهاددانشگاهی در پی ایجاد آزمایشگاه ملی حل مسائل کشور است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی منتظری صبح امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه «گزیده‌ای از دستاورد‌های علمی و فناورانه دستاورد‌های جهاددانشگاهی» در جمع خبرنگاران گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه، آشنایی مدیران سازمان برنامه و بودجه با دستاورد‌های علمی، فرهنگی و آموزشی جهاددانشگاهی است تا بتوانیم با همکاری مدیران متناظر در دستگاه‌های اجرایی و سازمان برنامه و بودجه، یک مثلث همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک برای اجرای پروژه‌های مورد نیاز کشور ایجاد کنیم.
وی با اشاره به ویژگی‌های جهاددانشگاهی تصریح کرد: جهاددانشگاهی یکی از نهاد‌های کم‌هزینه و پربازده کشور است که در طول سالیان گذشته، تربیت دانشمندان مؤمن و انقلابی از دستاورد‌های بزرگ آن به شمار می‌رود.
رئیس جهاددانشگاهی ادامه داد: امروز نیز جهاددانشگاهی در زمینه‌های جدیدی، چون هوش مصنوعی و کوانتوم اتمی ورود کرده و محققان جوان ما در حال برنامه‌ریزی و سازماندهی در این دو حوزه بسیار مهم و آینده‌ساز هستند.
منتظری افزود: علاوه بر این، چند برنامه میان‌مدت و کوتاه‌مدت نیز در دستور کار داریم که یکی از مهم‌ترین آنها تأسیس اندیشکده‌های استانی است. این اندیشکده‌ها با هدف ایجاد ارتباط میان جامعه نخبگانی و مسئولان اجرایی شکل می‌گیرند تا بتوانند در تصمیم‌سازی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها به مدیران کشور کمک کنند و در کنار آنان حضور علمی و مشورتی داشته باشند.
 
وی افزود: کار مهم دیگری که در دستور کار جهاددانشگاهی قرار دارد، ایجاد آزمایشگاه ملی حل مسائل کشور بر اساس دانش و شواهد علمی است. این آزمایشگاه به‌زودی تأسیس خواهد شد و می‌توان گفت که به نوعی، یک رویان علوم انسانی خواهد بود که مأموریت آن، حل مسائل کشور با رویکرد علمی و مبتنی بر داده‌های واقعی است. با توجه به ظرفیت گسترده جهاددانشگاهی در سراسر کشور، امیدواریم در روز‌های آینده اخبار خوبی از این طرح ملی اعلام شود.
 
منتظری در پاسخ به پرسشی درباره بخش‌های حاضر در نمایشگاه، گفت: در این نمایشگاه، دستاورد‌های جهاد دانشگاهی در حوزه‌های فنی و مهندسی، پزشکی، علوم انسانی، علوم کشاورزی و علوم پایه به نمایش گذاشته شده است.
وی ادامه داد: همان‌طور که اشاره کردم، محققان ما در حوزه‌های فنی، مهندسی و کشاورزی فعالیت‌های گسترده‌ای دارند و بخشی از این دستاورد‌ها در همین نمایشگاه ارائه شده است.
رئیس جهاددانشگاهی درباره برنامه‌های جذب هیئت علمی نیز اظهار کرد: در حال حاضر، اقدام خاصی در زمینه جذب جدید اعضای هیئت علمی انجام نداده‌ایم، چراکه فرآیند جذب در جهاددانشگاهی تابع ضوابط و مقررات هیئت عالی جذب است.
 
وی افزود: البته ما در داخل جهاددانشگاهی، مسیر‌های میانبری را در این زمینه طراحی کرده‌ایم؛ از جمله ارتقای جایگاه بخشی از اعضای فعلی جهاد که دارای قابلیت‌های علمی بالا و فعالیت‌های پژوهشی مؤثر هستند، اما از عنوان رسمی هیئت علمی برخوردار نیستند. این افراد را به‌عنوان پژوهشگر یا فناور رسمی در ساختار سازمانی جهاددانشگاهی به رسمیت خواهیم شناخت.
منتظری تصریح کرد: همچنین تلاش داریم بخشی از محققان و پژوهشگرانی را که الزاماً دارای مدرک دکتری نیستند، اما از دانش و توان پژوهشی کافی برخوردارند، به‌عنوان مربی پژوهشی یا پژوهشیار در ساختار علمی جهاددانشگاهی وارد کنیم تا بتوانند در قالب یگان علمی جهاد فعالیت داشته باشند.
 
وی اظهار کرد: البته در این مسیر با برخی مشکلات اداری و ساختاری مواجه هستیم، اما امیدواریم با تعامل مؤثر با هیئت عالی جذب، بتوانیم بخش قابل توجهی از این موانع را برطرف کنیم.
منتظری در پایان تأکید کرد: جهاددانشگاهی به پشتوانه توان علمی، تجربه‌های موفق گذشته و حضور نیروی انسانی مؤمن و خلاق، آماده است تا در مسیر توسعه علمی و فناورانه کشور گام‌های جدی‌تری بردارد و با حمایت دولت و سازمان برنامه و بودجه، پروژه‌های ملی در حوزه‌های نوین علم و فناوری را به نتیجه برساند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دست متصدی متخلف واحد تشخیص رنگ خودرو در رشت رو شد
نشان ملی گردشگری سلامت ایران رونمایی می‌شود
تعلیق خدمات سازمان ملل به مهاجران افغان در مرز اسلام قلعه هرات
نشست رئیس جمهور و فعالان اقتصاد دیجیتال
تاکید رئیس جمهور بر به روز شدن تجهیزات آموزشی و بهبود مدیریت مدارس
قهرمانی کشور آب‌های آرام بانوان؛ برترین‌های ۵۰۰ متر معرفی شدند
رونمایی از ۴ کتاب در همدان
جنگ ۱۲ روزه یک طرح آمریکایی -صهیونیستی بود
دعوت مربی کردستانی به اردوی تیم ملی ژیمناستیک هنری جوانان
برگزاری دوره تربیت ممتحن حفظ عمومی قرآن در شهرکرد
برگزاری انتخابات الکترونیکی شورا‌ها در خوزستان
اعطای زمین به متقاضیان مسکن در اولویت کمیسیون اصل ۹۰
افتتاح دو طرح فرهنگی و آموزشی در کاشان
جهاد تببین با هدف تربیت نسلی مومن و تمدن ساز 
دعوت هندبالیست کردستانی به اردوی تیم ملی بزرگسالان
آئین سنتی دهه اول فاطمیه در روستای مرزیِ گِرمی
اعلام روندبرنامه ثبت جهانی دیوار تاریخی جرجان
عطر رب یاقوت سرخ در کوچه‌های درجزین
توزیع هشت هزار جلد کتاب میان دانش آموزان
حرکت دولت چهاردهم به سوی اقتصاد چرخشی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)