• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۹۵۳۸
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۰۱:۲۶
آذربایجان شرقی » اجتماعی

گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر

با حضور جمعی از مسئولان و روسای کشوری و استانی اولین همایش ملی گرامیداشت یکصدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر و رونمایی از کتاب سده دانایی و تجلیل از شاعران و نویسندگان برگزار شد.

گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی،پروین اشراقی مدیر کل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی در همایش ملی گرامیداشت یکصدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر با اشاره به قدمت تاریخی این شهرستان در حوزه فرهنگی و ادبی گفت:باید از همه پتانسیل‌های علمی، فرهنگی و هنری این شهرستان در دانشگاه ها و مراکز علمی استفاده شود. 
 
 اشراقی افزود: قدمت صدساله و تاریخی کتابخانه اهر نشان از غنای تفکر کتاب و کتابخوانی این شهرستان در دوران گذشته دارد و احداث این کتابخانه نیز نشان از تمدن و فرهنگ بالای اهر و منطقه ارسباران است که باید درود بفرستیم به شیرزنان و مردان این دیار که نسل در نسل برای ارتقای فرهنگ و ادب این منطقه تلاش کردند. 
 
وی در ادامه توسعه و پیشرفت همه جانبه را در گرو توسعه فرهنگ برشمرد و گفت: اگر فرهنگ نباشد هیچ توسعه و پیشرفتی در جامعه اتفاق نخواهد افتاد و همه پیشرفت‌ها و نظام‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیازمند ارتقای فرهنگ است. 
 
وی همچنین ایران را کشوری ثروتمند در همه زمینه‌ها برشمرد و افزود:برای حل ناترازی‌های موجود در کشور و استفاده بهینه از ثروت‌ها نیازمند ارتقای فرهنگیم.
 
اشراقی در ادامه از ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی و ادبی مختلف در شهرستان اهر برای آینده نزدیک نیز خبر داد. 
 
بیت‌الله عبداللهی نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تقدیر از برگزار کنندگان همایش ملی یکصدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی اهر گفت: برای توسعه و پیشرفت شهرستان اهر نیازمند حضور و تلاش همگانی مسئولان و مردم در همه حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و صنعتی می‌باشد. 
 
عبداللهی ادامه داد: در بحث توسعه همه جانبه باید توسعه متوازن در همه زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و خصوصاً فرهنگی داشته باشیم، چرا که خلقت انسان‌ها نیز برپایه توازن می‌باشد و برای توسعه و پیشرفت باید به طور جدی پیگیر امور باشیم. 
 
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور گفت: ایران با برخورداری از منابع به عنوان کشور قدرتمند منطقه می‌تواند به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کند و لازمه رسیدن به این موفقیت نیز کار و تلاش مضاعف است. 
 
عبداللهی در ادامه به پیگیری جدی تاسیس کتابخانه سوم شهرستان اهر نیز اشاره کرد و افزود: با وجود مشکلات اقتصادی و کمبود بودجه و اعتبار به طور جدی این موضوع را پیگیری می‌کنیم و باید مسئولان شهرستانی نیز پیگیری کنند چرا که با توجه به قدمت صدساله کتابخانه شیخ شهاب الدین اهری و پیشینه علمی اهر، احداث کتابخانه سوم حق مردم این شهرستان است و به صورت جدی پیگیر خواهیم بود تا به زودی کلنگ افتتاح این کتابخانه به زمین زده شود. 
 
حجت الاسلام جلیل جلیلی امام جمعه اهر نیز در این مراسم گفت: با توجه به عقبه فرهنگی و ادبی این شهرستان، کتابخانه‌های کنونی جوابگوی پذیرش دانش‌آموزان، دانشجویان و علاقمندان کتاب و کتابخوانی نیست و انتظار می‌رود مسئولان استانی و شهرستانی در تاسیس کتابخانه سوم اقدامات اساسی انجام دهند. 
 
حجت الاسلام جلیلی در ادامه کتاب را از معجزات ماندگار و جاودانه خداوند به انسان‌ها دانست و بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه تاکید کرد.
 
وی تاسیس کتابخانه عمومی شهرستان را اهر افتخاری برای فرهنگ و ادب این شهرستان برشمرد و گفت: وجود کتابخانه عمومی شیخ شهاب‌الدین اهری که میراث رجال علمی و فرهنگی گذشته است، افتخار بزرگی است و امروز باید در حفظ و توسعه فرهنگی و ادبی این دیار بیشتر تلاش کنیم. 
 
امام جمعه اهر افزود: با توجه به افزایش فعالیت جوانان و نوجوانان در فضای مجازی لازم است در خصوص ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین نسل جوان جامعه بیشتر تلاش کنیم. 
 
آزاده نظر بلند دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این مراسم گفت: کتابخانه شیخ شهاب الدین اهری نمادی از تلاش اندیشمندان و بزرگان گذشته شهرستان اهر و منطقه ارسباران است که با وجود محدودیت دسترسی مردم آن زمان به کتاب و منابع اطلاعاتی مسیر دسترسی عمومی به دانش را هموار کرده بودند. 
 
وی گفت: تاسیس کتابخانه شیخ شهاب الدین اهری نتیجه دو عامل مهم است اولی اندیشه و اهتمام بزرگانی که بیش از یک قرن پیش چراغ علم و کتاب را روشن نمودند و دوم پشتکار و علاقه مردم کتابدوست این منطقه که همواره توانستند این چراغ را روشن نگه دارند. 
 
وی ضمن تاکید بر ایجاد کتابخانه سوم در شهرستان اهر افزود: وظیفه ما تنها بزرگداشت گذشته علمی و فرهنگی نیست بلکه باید نسل جدید کتابخانه‌ها را به مراکز فرهنگی پویا تبدیل کنیم تا در خدمت علم، فرهنگ و مردم کشور باشد. 
 
گفتنی است نخستین کتابخانه عمومی اهر با عنوان کتابخانه و قرائتخانه ملی به ضمیمه‌ مدرسه همت توسط جمعی از شخصیت‌های علمی در سال ۱۳۰۳ تاسیس شد و این کتابخانه در سال ۱۳۴۶ به نام شیخ شهاب‌الدین اهری نامگذاری شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشکیل کارگروه تدوین شیوه‌نامه امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌های اجرایی
کشف ۴۰۰ قلم اشیاء تاریخی در سنندج
بسیج، یادآور روحیه‌ای استوار از ایمان، همدلی و خدمت صادقانه است
پایان مسابقات قهرمانی نوجوانان بیسبال در مشهد
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان
راه اندازی سامانه فرود اتوماتیک در فرودگاه آبادان
غبار روبی مزارش شهدا در جغتای
آزادکاران نوجوان تهران در راه بغداد
قطعنامه ضدایرانی آژانس بررسی شد
صدور مجوز جدید توسعه در غرب کارون در گرو رفع مشکلات زیست‌محیطی نفت
شب شعر فاطمی در برخوار
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت هفته بسیج
برگزاری مسابقات جام قهرمانی شهدای اقتدار در البرز
صادرات بیش از صد تن گوجه فرنگیِ مُهر به کشورهای آسیایی
تجدید میثاق بسیجیان ساوجبلاغ با آرمان‌های انقلاب
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان
ایران جان مدرسه را رسانه ایی می کند؛ امضای تفاهم نامه همکاری شبکه آموزش با آموزش و پرورش
نبرد آلومینیوم، ملوان در جام حذفی
موفقیت فنی کم‌سابقه در صنعت گاز ایران
هشدار استاندار آذربایجان‌غربی نسبت به بحران پسماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)