• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۲۳۳۷
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۳
بین الملل » سیاسی
نجفی:

قطعنامه شورای حکام، تلاشی برای جبران شکست اسنپ‌بک

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، تصویب قطعنامه سیاسی و غیرسازنده شورای حکام علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان را تلاشی بی‌اعتبار از سوی تروئیکای اروپایی و آمریکا برای جبران شکست اسنپ‌بک در نیویورک توصیف کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رضا نجفی روز پنجشنبه طی سخنانی ذیل دستورکار مرتبط با اجرای پادمان در ایران گفت: گزارش اخیر مدیرکل آژانس به‌روشنی نشان می‌دهد که وضعیت فعلی نتیجه مستقیم حملات غیرقانونی و تحریک‌آمیز ایالات متحده و رژیم اسرائیل علیه تأسیسات تحت پادمان ایران است. این گزارش تصریح می‌کند که تعلیق فعالیت‌های راستی‌آزمایی و خروج بازرسان، پیامد‌های اجتناب‌ناپذیر شرایط ایجادشده پس از این حملات بوده و تصمیماتی است که آژانس با توجه به ملاحظات امنیتی اتخاذ کرده است. این نکات، که در گزارش رسمی آژانس منعکس شده، واقعیت‌هایی هستند که برخی طرف‌ها عامدانه نادیده می‌گیرند.

سفیر و نماینده دائم کشورمان همچنین تصریح کرد: آژانس نیز تائید کرده است که به دلیل تبعات امنیتی حملات، اجرای عادی پادمان‌ها تقریباً غیرممکن شده و حتی آژانس مجبور به خروج کامل بازرسان خود شده است. با این حال، ایران با حسن نیت و همکاری سازنده، زمینه از سرگیری فعالیت‌های راستی‌آزمایی را فراهم کرده است. همچنین تمامی درخواست‌های آژانس برای دسترسی به تأسیساتی که تحت تأثیر حملات قرار نگرفته‌اند، مورد تأیید ایران قرار گرفته و بازرسان طبق روال به این اماکن دسترسی کامل یافته‌اند. مدیرکل نیز در گزارش خود ضمن اذعان به الزامات قانونی داخلی ایران، احترام خود را به این چارچوب‌ها اعلام و بر آمادگی آژانس برای در نظر گرفتن نگرانی‌های امنیتی ایران تأکید کرده است.

نماینده دائم کشورمان افزود: ایالات متحده و سه کشور اروپایی تلاش دارند این واقعیت‌ها را نادیده بگیرند و چنین القا کنند که شرایط کاملاً عادی است، گویی هیچ حمله‌ای به تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان که حاوی مواد هسته‌ای بوده‌اند، صورت نگرفته است. وی تصریح کرد که این کشور‌ها همچنان با مواضعی متکبرانه و غیرمسئولانه، خواسته‌های ناموجهی را از ایران مطرح می‌کنند، در حالی که شرایط فعلی به هیچ وجه عادی نیست.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در وین خاطر نشان کرد: ایالات متحده و سه کشور اروپایی، بار دیگر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را ارائه کرده‌اند که آشکارا با هدف اعمال فشار بیش از حد بر ایران و ترویج یک روایت کاملاً نادرست و گمراه‌کننده از وضعیت موجود تنظیم شده است.

وی تأکید کرد: بانیان این قطعنامه عملاً خود را به کری و کوری زده‌اند؛ زیرا نه در جلسات فوق‌العاده شورای حکام اشاره‌ای به حملات صورت‌گرفته علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان آژانس در ایران کرده‌اند و نه محتوای گزارش رسمی آژانس را دیده‌اند که به‌روشنی حملات اسرائیل و ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران در ژوئن ۲۰۲۵ را ثبت کرده است.

وی افزود: این کشور‌ها عامدانه از هرگونه اشاره به اقدامات تجاوزکارانه خود طفره می‌روند، زیرا یکی از طرف‌های متجاوز، خود از حامیان اصلی پیش‌نویس قطعنامه است و تلاش دارد کشور‌های عضو را گمراه و از پذیرش مسئولیت اقدامات غیرقانونی‌اش فرار کند.

سفیر و نماینده دائم ایران گفت: وقتی ایالات متحده و سه کشور اروپایی حاضر نیستند یا به دلیل رویکرد متکبرانه خود قادر نیستند علت اصلی وضعیت کنونی را تشخیص دهند، به‌طور قطع در موقعیتی نیستند که برای حل‌وفصل بحران راه‌حل دیکته کنند.

وی یادآور شد که متن ارائه‌شده چیزی بیش از تکرار مواضع سیاسی این کشورها، تحریف تعهدات پادمانی، و تلاشی بی‌اعتبار برای مطرح کردن موضوع به‌اصطلاح اسنپ‌بک در آژانس نیست. با این قطعنامه آمریکا و سه عضو اروپایی نمی‌توانند شکست اقدام غیرقانونی اسنپ بک خود در نیویورک را جبران کنند.

رضا نجفی با اشاره به اظهارات رسمی رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد که واشنگتن نه‌تنها مسئولیت حملات تجاوزکارانه علیه ایران را آشکارا بر عهده گرفته، بلکه با افتخار از این حملات وحشیانه یاد می‌کند؛ اظهاراتی که نشان می‌دهد ادعا‌های این کشور‌ها درباره دیپلماسی چیزی جز پوششی برای اقدامات غیرقانونی و تنش‌زای آنها نیست.

سفیر و نماینده دائم ایران در پایان تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران همواره ثابت کرده است که در صورت مشاهده حسن نیت، جدیت و رویکرد سازنده از سوی طرف مقابل، برای تعامل معنادار و پیشبرد دیپلماسی آمادگی کامل دارد؛ اما نویسندگان مشترک پیش‌نویس قطعنامه با توهمِ تأثیرگذاری فشار و تهدید، مسیر اشتباهی را برگزیده‌اند و دیپلماسی را به معنای محروم‌سازی ایران از حقوق مسلم خود تفسیر می‌کنند، رویکردی که ملت بزرگ ایران هرگز آن را نپذیرفته و نخواهد پذیرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مشارکت واقعی شهروندان باید در کانون تصمیم‌گیری‌ها باشد
برگزاری جشنواره استعداد‌های خلاق بانوی اصفهان
فعالیت غیر حضوری مدارس ابتدایی و هنرستان‌های کیش در ۲۹ آذر
بازگشایی کلیه محور‌های روستایی دارای سکنه شهرستان رابر
سالن آفرینش فیروزکوه میزبان اجرای تئاتر کمدی گروه فرسیا
امامزاده عباس با معماری ساده و با شکوه در اسلامشهر
مدارس ایرانشهر غیرحضوری شد
گاز ویلا‌ها و سکونتگاه‌های غیر‌دائم مازندران قطع می‌شود  
بسته فرهنگی «کتابخوان» اصفهان با معرفی تازه‌های نشر کتاب
پخت شیرینی‌های محلی یلدایی به رسم دیرینه بانوان فیروزکوهی
تجاوز به افغانستان پاسخ چند برابری به همراه دارد
تخریب سه واحد مسکونی در زواره اردستان
پایان رقابت های والیبال کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان سمنان
اجرای طرح بزرگ نیروگاه خورشیدی در شهرک صنعتی شمس آباد
برگزاری جشن ۸۰ سالگی استقلال
­قهرمانی پارس جنوبی در لیگ آینده سازان جودو پسران
چاه‌کمال شهرستان دلگان پیشتاز در بارش باران پاییزی استان
مادر شهید بزرگی در قائم شهر آسمانی شد
تقدیر از بازاریان و کسبه با انصاف در مهاباد
تاخیر یکساعته فعالیت اداره‌ها و بانک‌های استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
باز شدن دریچه تخلیه رسوب سد استقلال میناب
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
هوای سرد در تهران ماندگار است
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
انحراف اتوبوس در محور رفسنجان–کرمان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
امدادرسانی به مصدومان محور شلمزار به شهرکرد  (۱ نظر)