• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۵۹۳۵
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۰
علمی و فرهنگی » زنان و خانواده

اعتبارات محدود، دلیل بر زمین ماندن نیمی از قانون جوانی جمعیت

دبیر ستاد ملی جمعیت کشور گفت: نیمی از مواد قانون جوانی جمعیت به دلیل محدودیت اعتبار و نبود مشوق‌های اساسی بر زمین مانده و راهکار آن، اولویت‌بندی تخصیص اعتبارات به مواد موثر و محبوب قانون جوانی جمعیت است.

مرضیه وحید دستجردی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: قانون جوانی جمعیت بسیار وسیع است و مواد قانونی متنوعی دارد، اما اعتبارات مناسب با این گستردگی در نظر گرفته نشده است.

وی افزود: دو راهکار برای اعتبارات پیش رو داریم؛ اعتبارات محدود را بر روی تمام مواد قانونی که نتیجه‌ای نخواهد داشت، توزیع کنیم و یا مواد قانونی را براساس محبوبیت و مقبولیت اولویت بندی کرده و سپس اعتبارات را براساس اولویت بندی توزیع کنیم.

دبیر ستاد ملی جمعیت، راه دوم را عاقلانه خواند و تخصیص زمین (ماده ۳ و ۴ قانون)، مرخصی زایمان (ماده ۱۷ قانون)، بیمه زنان خانه‌دار روستایی و عشایری (ماده ۲۱ قانون) و درمان ناباروری (ماده ۴۰ تا ماده ۴۳) را ازجمله این اولویت‌ها دانست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

این مقام مسئول ادامه داد: از میان ۷۳۰ هزار متقاضی واجد شرایط (خانوار‌های سه فرزندی و بالاتر)، ۳۱۱ هزار خانوار تایید صلاحیت شده‌اند، اما تاکنون تنها ۲۶.۵ درصد (حدود ۸۲ هزار خانوار) زمین دریافت کرده‌اند. برای تخصیص ۳۰۰ هزار زمین باقی‌مانده به افراد پشت نوبتی، وزارت راه و شهرسازی به اعتباری معادل ۷۵ هزار میلیارد تومان برای آماده‌سازی و ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت‌ها نیاز دارد که این منابع در حال حاضر محدود است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دستجردی گفت: با وجود تصویب ۹ ماه مرخصی زایمان با حقوق کامل، در عمل حقوق ۹ ماهه پرداخت نمی‌شود و وزارت رفاه تنها حقوق ۶ ماهه را (دو سوم قانون) تامین می‌کند. برای کامل‌سازی این بخش، وزارت رفاه اعلام نیاز به ۳.۵ هزار میلیارد تومان اعتبار کرده که بخش قابل توجهی از آن تامین نشده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دبیر ستاد ملی جمعیت افزود: هزینه بیمه حدود ۳۸۰ هزار نفر از زنان خانه‌دار روستایی و عشایری در سال جاری معادل ۱.۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که پرداخت کامل آن با چالش مواجه است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی برای درمان ناباروری با ۱۲۰ مرکز قرارداد بسته و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان هزینه کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

این مقام مسئول ادامه داد: سال گذشته، ستاد ملی جمعیت، ۴۷۰ میلیارد تومان به وزارت بهداشت برای پنجاه و یک درصد تکالیف قانونی که به عهده آنها بود پرداخت کردیم، با وجود اعتبار کم، وزارت بهداشت به دلیل اجرای چشمگیر تکالیف قانونی با اعتبارات محدود، به عنوان «دستگاه برتر» معرفی شد. همچنین وزارت علوم در زمینه تامین خوابگاه‌های متاهلی و وزارت رفاه در حد توانمندی‌های خود، خوب عمل کردند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دبیر ستاد ملی جمعیت بر نقش نظارتی این ستاد و همکاری نزدیک با سازمان بازرسی کل کشور برای راستی‌آزمایی اجرای دقیق قانون تاکید کرد و گفت: ما علاوه بر توزیع بودجه، باید بر اجرای برنامه‌ها و نظارت بر حسن اجرای آنها نیز متمرکز شویم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انجام ۷۵ درصد ترانزیت ریلی کشور از مرز سرخس
پیشرفت‌های ایران در حوزه پزشکی پس از انقلاب اسلامی اعجاب برانگیز بوده است
پس لرزه‌های ارتباط پرونده اپستین با ترکیه
وزش باد شدید با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت در استان مرکزی
ارتقای خدمت‌رسانی پزشکی قانونی با افتتاح چندین طرح در کشور
بررسی آخرین وضعیت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید
شتاب‌گیری در اجرای طرح مسکن استیجاری
افتتاح ۱۴ واحد مسکونی و الحاق ۲ شهرک جدید به شهر میامی
ورزشکار زنجانی در اردوی تیم ملی کبدی
بهره برداری از کشتارگاه کویر طیور خوسف
تجدید میثاق کارکنان دارالقرآن الکریم با آرمانهای امام (ره)
طرح توسعه میدان گازی توس در سرخس به بهره برداری رسید
اخبار ۱۲۰ ثانیه؛ چکیده مهم‌ترین‌ها اخبار ایران و جهان ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
فوتبال ایران جزو سه کشور برتر قاره آسیا است
معارفه مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان
آمادگی سامانه‌های حمل ونقل عمومی برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
کمینه و بیشینه دمای بیستم بهمن ماه در سمنان
۳۴ طرح صنعتی در مازندران به ثمر نشست
اعلام اسامی منظم‌ترین شرکت های هواپیمایی کشور
ایران صدایمان را می شنود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)