• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۳۹۳۴
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۱
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
صالحی امیری؛

تاکید بر ضرورت نگاه نظام‌مند به اقتصاد صنایع‌دستی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، بر ضرورت نگاه نظام‌مند به اقتصاد صنایع‌دستی به‌عنوان یکی از ارکان اقتصاد هویت‌بنیان تاکید کرد.

تاکید بر ضرورت نگاه نظام‌مند به اقتصاد صنایع‌دستی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیدرضا صالحی‌امیری از ظرفیت‌های صنایع‌دستی، مساجد تاریخی و بافت کهن سمنان بازدید کرد و در گفت‌و‌گو با هنرمندان و فعالان محلی، بر ضرورت تقویت پیوند میان میراث تاریخی، اقتصاد فرهنگ و گردشگری شهری تاکید کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور در خانه تاریخی رنجبریان که امروز به‌عنوان یکی از کانون‌های تولید و عرضه صنایع‌دستی و محل استقرار اداره گردشگری شهرداری سمنان فعالیت می‌کند، از نمایشگاه آثار هنرمندان بازدید کرد و در نشستی صمیمی با فعالان این حوزه، به بررسی دغدغه‌ها، مطالبات و ظرفیت‌های توسعه‌ای صنایع‌دستی استان پرداخت.

وی در این بازدید، حمایت هدفمند از تولیدکنندگان، توسعه بازار‌های فروش، تسهیل دسترسی به شبکه‌های توزیع و تقویت زنجیره ارزش صنایع‌دستی را از الزامات سیاست‌گذاری در این حوزه دانست و بر ضرورت نگاه نظام‌مند به اقتصاد صنایع‌دستی به‌عنوان یکی از ارکان اقتصاد هویت‌بنیان تاکید کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی همچنین با حضور در مسجد سلطانی (مسجد امام) سمنان، از این بنای شاخص دوره فتحعلی‌شاه قاجار بازدید کرد. این مسجد که به‌صورت مسجد ـ مدرسه طراحی شده است و در زمره مساجد چهارایوانی ایران قرار دارد، یکی از پنج مسجد سلطانی کشور محسوب می‌شود و در فهرست گزینه‌های پیشنهادی ثبت‌جهانی جای گرفته است.

صالحی‌امیری در جریان این بازدید، بر اهمیت صیانت، مرمت اصولی و معرفی بین‌المللی این اثر فاخر تاکید کرد.

وی سپس با حضور در مسجد جامع سمنان، از بخش‌های مختلف این مجموعه تاریخی بازدید کرد. این مسجد که بر بقایای آتشکده‌ای متعلق به دوره ساسانی بنا شده است، نمونه‌ای کم‌نظیر از تداوم و تحول معماری مذهبی ایران از دوره سلجوقی تا قاجار به‌شمار می‌رود و مناره هزارساله آن همچنان استوار و پابرجاست. مسجد جامع سمنان نیز در شمار نامزدهای ثبت‌جهانی مساجد تاریخی ایران قرار دارد و از منظر لایه‌های معماری، واجد ارزش‌های ممتاز تاریخی و هنری است.

بازدید از بازار تاریخی و بافت کهن شهر سمنان بخش پایانی این برنامه بود. بافت تاریخی سمنان با مساحتی حدود یک‌هزار و ۲۰۰ هکتار، مشتمل بر محدوده کالبدی تاریخی، باغات پیوسته و هسته مرکزی شهر است و مجموعه‌ای از عناصر ارزشمند همچون مسجد جامع، مسجد سلطانی، میدان شریعتی، راسته‌بازار، بازار شیخ علاءالدوله، تکیه‌های ناسار و پهنه، امامزاده یحیی (ع)، تیمچه‌ها، حمام‌ها و دیگر فضا‌های تاریخی را در بر می‌گیرد. تاکنون ۵۵ هکتار از این محدوده به ثبت ملی رسیده است.

وزیر میراث‌فرهنگی در حاشیه این بازدیدها، سمنان را یکی از کانون‌های مهم میراث تاریخی و فرهنگی کشور توصیف کرد و گفت: پیوند راهبردی میان صنایع‌دستی، بافت تاریخی و گردشگری شهری، می‌تواند به خلق ارزش افزوده پایدار، تقویت اقتصاد محلی، ارتقای هویت شهری و افزایش ماندگاری گردشگران در استان منجر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قرعه کشی ۶۸۳ قطعه زمین طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در فارسان چهارمحال و بختیاری
اجرای ۱۲ طرح آماده‌سازی معابر مسکن ملی استان اردبیل
محکومیت استقلال خوزستان، هوادار و نود ارومیه در کمیته وضعیت
اصلاح سبک زندگی؛ مهم‌ترین راهکار پیشگیری از فراموشی و آلزایمر
فردا ۲۴ بهمن، آغاز نام نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا در بخش کیش
پخش جزخوانی قرآن دانش‌آموزی از قاب شبکه خاوران و شبکه های سراسری
آغاز نام نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های روستا‌ها از فردا در همدان
امروز؛ برگزاری آزمون بسندگی زبان فارسی ویژه دانشجویان بین‌الملل
اطلاعیه مراسم تشییع پیکر شهید سروان مرتضی کشاورز راد
ملت ایران ؛ آینه تمام قد اتحاد برای آبادی وطن
۱۰ هزار رأس دام و طیور عشایری در اردبیل واکسینه شدند
تاکید بر صیانت هوشمندانه از میراث تمدنی دامغان
تنفس هوای قالب قبول در تهران
انتشار فصلنامه «شیراز» با پرونده ویژه جنگ ۱۲ روزه
ارزش سهام سایپا ۳۳۶ همت؛ عرضه در بورس به‌زودی
معلم کهگیلویه و بویراحمدی با اهدای عضو جاودانه شد
تعریض پل بیستون یک اولویت مهم برای روان سازی ترافیک بزرگراه کربلا است
برگزاری رویداد خط و خبر در خراسان جنوبی
پنج قضاوت رضانژاد در لیگ والیبال بانوان آسیای مرکزی
دستیار هوشمند میراث فرهنگی با دقت ۹۰٪ هدف‌گذاری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)