• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۵۲۳۷
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵
خوزستان » اجتماعی

تهدید جوانی جمعیت خوزستان با تدوام افزایش آلودگی هوا

معاون درمان علوم پزشکی اهواز با تاکید بر شرایط نامطلوب زیست محیطی گفت:آلودگی هوا جوانی جمعیت را تهدید می‌کند.

تهدید جوانی جمعیت خوزستان با تدوام افزایش آلودگی هوا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، وضعیت هوای پاک در خوزستان به یکی از چالش‌های جدی زیست محیطی و بهداشتی این استان تبدیل شده است.

وجود صد‌ها کانون ریزگرد داخلی و خارجی، فعالیت مستمر صنایع نفت، گاز و پتروشیمی فلر‌های روشن نفتی و همچنین تردد بالای خودرو‌های فرسوده و آتش سوزی بقایای گیاهی و برداشت سیاه نیشکر در کنار پدیده گرد و غبار، آسمان بسیاری از شهر‌های استان را در ماه‌های متوالی سال در وضعیت ناسالم و خطرناک قرار می‌دهد.

در کنار معضل زیست‌محیطی، مقوله باروری و جوانی جمعیت به عنوان یکی از ارکان اصلی امنیت و قدرت ملی، در خوزستان نیز با چالش‌های جدی مواجه است.

آن گونه که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز هشدار می‌دهند، آلاینده‌های محیطی، سموم کشاورزی و سبک زندگی ناسالم ناشی از فشار‌های اقتصادی، مستقیماً بر توان باروری زوجین تأثیر منفی می‌گذارد.

این مسئله اهمیت توجه به سیاست‌های جوانی جمعیت را دوچندان می‌کند، چراکه اگر زیرساخت سلامت باروری جامعه به دلیل مخاطرات محیطی آسیب ببیند، صرفاً مشوق‌های جمعیتی برای افزایش فرزندآوری پاسخگو نخواهد بود و باید همزمان با پاکسازی محیط زیست، برای درمان ناباروری و رفع موانع اقتصادی و اجتماعی ازدواج و تشکیل خانواده برنامه‌ریزی اساسی کرد.

فرهاد سلطانی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با تاکید بر شرایط نامطلوب زیست‌محیطی خوزستان، اظهارکرد: آلودگی هوا و گرد و غبار فراوان، همراه با مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی، محصولات آرایشی و بهداشتی، سموم کشاورزی و آلودگی‌های محیط کار، سلامت عمومی و باروری مردم را تهدید می‌کند.

وی افزود: این عوامل می‌توانند در مردان باعث کاهش تعداد و کیفیت اسپرم و در زنان منجر به کاهش باروری، سقط‌های مکرر و اختلالات قاعدگی شوند. پیامد‌های ناباروری شامل سقط خودبه‌خودی، مرگ جنین، کاهش وزن جنین و ناهنجاری‌های مادرزادی است که حتی بر ضریب هوشی کودک تاثیر می‌گذارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، گفت: بیکاری، مشکلات اقتصادی، تغذیه نامناسب و تأخیر در ازدواج، بر کاهش جمعیت تأثیرگذار هستند و می‌توانند بر سلامت باروری اثر منفی بگذارند.

سلطانی با اشاره به مراکز درمان ناباروری فعال در بخش دولتی و خصوصی، بیان کرد: میزان موفقیت در بیمارستان امام خمینی (ره) حدود ۲۰ ٪، در سه مرکز خصوصی بین ۳۰ تا ۳۲ ٪ و در مراکز جهاد دانشگاهی حدود ۳۱ ٪ است که نسبت به استاندارد‌های معمول، موفقیت قابل توجهی محسوب می‌شود.

وی تأکید کرد: تأثیر عوامل محیطی و ژنتیکی بر ناباروری نیازمند تحقیقات بیشتر است و گسترش مراکز درمان ناباروری می‌تواند به کاهش مشکلات کمک کند.

آنچه در خوزستان می‌گذرد، زنگ خطری برای پیوند ناگسستنی «محیط زیست» و «جمعیت» است. غبارآلودگی هوا و انباشت آلاینده‌های صنعتی دیگر فقط یک معضل روزمره شهری نیست، بلکه به تهدیدی برای آینده زیستی و جمعیتی استان تبدیل شده است.

مسئولان کشوری و استانی باید با نگاهی فرابخشی، تامین اعتبار برای مقابله با آلاینده‌ها، نظارت جدی بر صنایع آلاینده و حمایت همه‌جانبه از مراکز درمان ناباروری را در اولویت فوری قرار دهند.

حفظ سلامت نسل امروز و تضمین جوانی جمعیت فردا، نیازمند تصمیم‌هایی شجاعانه و اقداماتی فراتر از شعار و بخشنامه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
افتتاح طرح اشتغالزای پرورش ماهی قزل‌آلا در ماهان کرمان
برگزاری آخرین آزمون کسب پروانه تخصصی مشاوران املاک و خودرو در خوزستان
طرح جامع ترافیک خراسان شمالی تا پایان سال تعیین تکلیف می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)