• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۹۴۸۸۳
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۶
البرز » علمی فرهنگی
درآستانه روز جهانی موزه ومیراث فرهنگی

گشت و گذار در موزه‌های البرز از کاخ سلیمانیه تا گیاهان دارویی

استان البرز ۱۱ موزه فعال دارد که در طول سالیان متمادی بخشی از فرهنگ مردمان این سامان را در خود حفاظت کرده است.

گشت و گذار در موزه های البرز از موزه نقاشی کاخ سلیمانیه تا موزه گیاهان دارویی

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری صداوسیما مرکز البرز، گفت: اکنون استان البرز ۱۱ موزه دارد که در سه بخش دولتی، خصوصی ومشارکتی فعال است که دربخش دولتی موزه نقاشی کاخ سلیمانیه متعلق به دوره قاجار جزء نخستین بنا‌هایی در ایران است که روی پایه (پایلوت) ساخته شده است و فضای داخلی بنا با تزئینات گچبری و نقاشی دیواری از سلاطین قاجار آراسته شده و به کاخ موزه دوره قاجار تبدیل شده است. 
شهبازمحمودی کوهی موزه مردم شناسی آسیاب مهدی آباد و سایت موزه ازبکی که هردو درنظرآباد واقع شده است را از دیگر موزه‌های بخش دولتی استان البرز برشمرد و افزود: سایت موزه تاریخی ازبکی با وسعت۵۷۶ کیلومترمربع محوطه‌ای باستانی است که از چندین تپه تاریخی شامل تپه ازبکی، مارال تپه، یان تپه، جیران تپه و دوشان تپه تشکیل شده و گفته می‌شود قدمتی ۹ هزار ساله دارد که نخستین خشت دست‌ساز بشر توسط رئیس دولت اصلاحات به نشانه گفت‌وگوی تمدن‌ها از این منطقه باستانی به سازمان ملل هدیه شده است.
او افزود: دربخش خصوصی هم اکنون چهارموزه دراستان فعال است که شامل: موزه گاز سوز به عنوان نخستین موزه آشپزخانه صنعتی کشور؛ موزه یکتا اولین و بزرگترین موزه خصوصی تخصصی تمبر و اوراق بهادار ایران؛ موزه الف بامداد خانه احمد شاملوشاعر معاصر و موزه اتوبوس سیار کودکان ما با محوریت آموزشی برای قشر کودک و نوجوان می‌شود. 
محمودی کوهی با اشاره به موزه تمبریکتا گفت: این موزه میراثی بجامانده از خانواده سیدخندان بزرگ است که از چهار نسل دست به دست شده و بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اثر در زمینه تمبر، سکه و اوراق بهادار ایران و جهان درآن نگهداری می‌شود.
او درخصوص موزه‌های مشارکتی استان هم به چهار موزه فعال اشاره کرد وگفت: دربخش مشارکتی بزرگ‌ترین باغ موزه تخصصی گیاهان دارویی کشور در شهرک دارویی برکت راه اندازی شده است که در این موزه تلاش شده تا زنجیره کامل شناخت، تولید و مصرف گیاهان دارویی به نمایش گذاشته شود؛ موزه تاریخ طبیعی واقع در پارک چمران کرج یکی دیگر از موزه‌های مشارکتی البرز است که مجموعه‌ای از سنگ‌ها، گیاهان، کانی‌ها و جانوران را در فضایی ۱۰۰۰ مترمربعی نمایش می‌دهد در این موزه انواع پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان، ماهی ها، گیاهان، حشرات، سنگ ها، کانی ها، اسکلت‌های جانوری، جمجمه وسردیس گونه‌های مختلف جانوری نگهداری می‌شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: موزه‌های جانورشناسی استاد افشارو ماشین آلات کشاورزی محمدشهر دو موزه دیگر مشارکتی است که درمجموعه دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران و سازمان جهادکشاورزی استان دایراست.
به گفته محمودی موزه جانورشناسی استاد افشار شامل بیش از پنجاه هزارنمونه حشره و بیش از پنج هزار نمونه کنه است که برای مطالعات رده‌بندی حشرات و کنه‌ها مورد استفاده استادان و پژوهشگران قرار می‌گیرد همچنین شامل انواع جانوران بومی وغیربومی از بسیاری از رده‌های جانوری بوده که توضیحاتی در زمینه زیست‌شناسی آنها ارائه شده است دراین موزه نمونه‌هایی از آفات کشاورزی هم وجود دارد که روش‌های مبارزه با آن به نمایش گذاشته شده است.
او همچنین ازروند ساخت موزه صنعت قند کرج و موزه روستایی شهرستان طالقان خبرداد وافزود: این دو موزه تاپایان امسال درکرج و طالقان راه اندازی خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کارزار نروژ برای تعلیق رژیم صهیونیستی از فیفا
قطعی سراسری دوباره برق در کوبا
هشدار روسیه: نیروهای ائتلاف غربی در اوکراین را می زنیم
بازدید استاندار خوزستان از بیمارستان‌های شهید دکتر مجید بقایی یک و ۲ اهواز پس از حمله موشکی
بازتاب حمله آمریکا به بیمارستان در اهواز در رسانه انگلیسی
بیمارستان شهید بقایی ۲ اهواز موقتا از چرخه خدمت خارج شد
اولویت ما باید مدیریت مصرف باشد و نه افزایش تولید
وقوع چند انفجار در هرمزگان، ۲۵ تیر ۱۴۰۵
تخلیه بیمارستان شهید بقایی اهواز پس از حملات هوایی دشمن آمریکایی، انتقال ۲۱۱ بیمار به بیمارستان‌های گلستان و‌ شفا
بررسی گزینه‌های نظامی علیه کوبا در پنتاگون
حملات شدید به پایگاه تروریست‌های آمریکا در بحرین
تعطیلی کلاس‌ها و امتحانات حضوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز ، آزمون‌های کشوری برگزار می‌شوند
حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری
پیام انقلاب اسلامی خواسته همه مردم دنیاست
تنگه هرمز نماد اقتدار ایران اسلامی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ تیر ۱۴۰۵
کاهش ذخایر نفتی و موجودی بنزین آمریکا
پیرصالحی: حمایت از تولید داخلی به نفع بیماران و امنیت دارویی کشور است
مردم آذربایجان غربی درکنار مرزداران جنوب ایران
تداوم پیمان وفاداری در اسلامشهر؛ شب ۱۳۶ تجمعات مردمی در سوگ رهبر شهید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خاک عراق پایگاه ناامن سازی کشور‌های همسایه نمی‌شود
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست
تجاوز آمریکا به پادگانی در ایرانشهر؛ تدابیر ایران کمترین شهدا را بر جا گذاشت
شهادت ۷ نفر از کارکنان پایور و وظیفه ارتش در بمپور سیستان و بلوچستان
فردا؛ آغاز آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ تاکنون ۴۸۰ هزار نفر کارت گرفتند
حمله ارتش تروریستی آمریکا به چند نقطه در سیستان و بلوچستان
عزم ایرانیان برای مجازات عاملان مصمم‌تر شد
برنامه قطعی برق در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد ۲۴ تیر ۱۴۰۵
شارژ کالابرگ تیر کد‌های ملی ۷، ۸ و ۹ از فردا
حمله به سامانه‌های پاتریوت و هیمارس در کویت
حمله به آشیانه جنگنده‌های اف ۱۵، ۱۶ و ۳۵ در اردن
پایگاه‌های آمریکا در منطقه آماج هدف حملات پهپادی ارتش
سقوط پل هوایی در سراوان رشت بر اثر باز شدن اتاق یک تریلی کمپرسی
ایران: آمریکا متجاوز است، نه قربانی
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش  (۳ نظر)
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران  (۲ نظر)
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست  (۲ نظر)
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد  (۲ نظر)
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور  (۲ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد  (۱ نظر)
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
پیش‌ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه هفتم به صورت غیرحضوری است  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
فعال شدن اهرم‌های قدرت مقاومت بخاطر خطای محاسباتی امریکا    (۱ نظر)
مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی آمریکا در بحرین ویران شد  (۱ نظر)
ادامه حملات ارتش به پایگاه‌های آمریکا با پهپاد‌های انهدامی  (۱ نظر)