• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۱۹۲۳۰
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۱
اجتماعی » انتظامی و حوادث

برخورد قانونی با متخلفان کشت غیرمجاز خشخاش

ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد: کشت غیرمجاز خشخاش جرم است و علاوه بر عاملان کشت، مسئولانی که در برخورد با این تخلف کوتاهی کنند نیز تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

برخورد قاطع با کشت غیرمجاز خشخاش؛ از زارعان تا مسئولان متخلف
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد ترحمی، مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به ممنوعیت کشت خشخاش، اظهار کرد: جرم در ادبیات حقوقی ایران به هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل گفته می‌شود که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد لذا با هدف حفظ بهداشت عمومی، اخلاق حسنه و حفظ حرث و نسل بشری از خطر انحطاط ناشی از بروز و شیوع بلیه خانمان‌سوز اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان برابر مواد یک و دو قانون مبارزه با مواد مخدر کشت خشخاش مطلقاً ممنوع است و جرم محسوب می‌شود و برابر قانون مرتکبین این جرم به مجازات جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد.
 
مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: علاوه بر عوامل اجتماعی در ضرر بروز و شیوع اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان که به آن اشاره شد، برابر قاعده فقهی و حقوقی لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام و قواعدی همچون اصالت احتیاط و دفع و رفع خطر تولید، مصرف و قاچاق مواد مخدر از جنبه شرع مبین اسلام به دلیل بروز ضرر و لزوم رفع و دفع خطر برابر اصول عقلی و برابر بیان جمهور فقها حرام بوده یا جایز شناخته نمی‌شود.
 
وی تصریح کرد: بنابر موارد فوق، اهمیت داشته با تولید مواد مخدر و روان‌گردان که جرمی مستقل و شروعی برای جرائم بعدی است با جدیت برخورد کرده که در این راستا قانون مبارزه با مواد مخدر علاوه بر تعقیب و مجازات مرتکب جرم کشت گیاهان مخدر پایه به تعیین وظایف برای متولیان نظم عمومی و ایجاد ضمانت اجرایی در ترک فعل مسئولان مربوطه نیز پرداخته است.
 
ترحمی یادآور شد: در ماده ۲۴ قانون مبارزه با مواد مخدر وظایف اعضای شورای اسلامی روستا، دهیار، ضابطین قضایی، قوه قضائیه، بخشداران و مأموران شهرداری‌ها در حوزه مقابله با کشت غیر مجاز مشخص شده است و در صورت ترک فعل برابر ماده ۲۵ همان قانون، عوامل مربوطه به مجازات قانونی انفصال از خدمات عمومی محکوم می‌شوند. یعنی علاوه بر مرتکب جرم در صورت احراز ترک فعل، مسئولان مربوطه در برخورد با این جرم نیز مجرم شناخته می‌شوند و به مجازات قانونی محکوم خواهند شد.
 
مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: برابر هماهنگی قضائی و انتظامی انجام شده توسط دبیرخانه ستاد، با جرم کشت غیر مجاز خشخاش با جدیت برخورد می‌شود و برای انسجام در اجرای وظایف دستگاه‌های متولی، طرح مقابله با کشت غیر مجاز گیاهان مخدر پایه توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر با تعیین شرح وظایف هر یک از دستگاه‌های ذیربط ابلاغ و بر نحوه اقدام نظارت قاطع اعمال می‌شود.
 
وی خاطرنشان کرد: اظهارات برخی از افراد در خصوص افزایش کشت گیاهان مخدر پایه با توجه به فقدان اطلاعات لازم از میزان برخورد انتظامی و قضائی با مرتکبین، نحوه امحاء کشت‌های انجام شده و اقدامات اجرایی برای پیشگیری از وقوع جرم دقیق نبوده و به همین دلیل قابل اتکاء نیست، لیکن بر اساس آسیب‌شناسی از روند بروز این جرم وضعیت با بهبود نتیجه عملکرد همراه بوده و مقابله با کشت غیر مجاز جزو فعالیت‌های موثر دستگاه‌های مقابله‌ای و قضائی در مبارزه با مواد مخدر محسوب می‌شود.
 
ترحمی متذکر شد: نقشه راه و سیاست‌های ستاد در این رابطه آموزش زارعین نسبت به عواقب ارتکاب جرم متناسب با زیست بوم منطقه، اطلاع‌رسانی مفاد وظایف دستگاه‌ها در برخورد قاطع با جرم کشت گیاهان مخدرپایه و انجام اقدامات وضعی و اجتماعی در پیشگیری از بروز و شیوع این جرم است که البته پیشگیری کیفرمدار با مجازات قاطع مرتکبین جرم و اقدامات تأمینی، تربیتی و مراقبتی اعمال شده توسط مراجع محترم قضائی و امحاء کشت، دستگیری و تعقیب مرتکبین جرم کشت گیاهان مخدر پایه توسط ضابطین محترم دادگستری و اجرای دقیق وظایف دستگاه‌های متولی مانند نظارت وزارت جهاد کشاورزی بر زارعین برابر الگوی کشت، مسئولین منابع طبیعی، اعضای شورای اسلامی روستا، دهیاران و … همگی جزو یک کل به هم پیوسته در مبارزه همه‌جانبه با بلیه شوم اعتیاد و جرائم قانون مبارزه با مواد مخدر است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استقبال گروه اروپایی «ئی۵» از تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
جزئیاتی از شروط تفاهم نامه ایران و آمریکا
تداوم وزش باد شدید در سمنان
تداوم نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی؛ 2 لبنانی شهید شدند
سوگواری و عزاداری خوزستانی‌ها در تاسوعای حسینی، ۳ تیرماه ۱۴۰۵+تصاویر
خبر‌های کوتاه از سایر نقاط چهارمحال و بختیاری
نخستین سالگرد سرگرد شهید مصطفی سلیمانی در خرم آباد
سمنان ؛ سوگوار در شب عاشورای حسینی
اجتماع ساکنان کیش در شب عاشورا به میزبانی حسینیه خیابان میدان ساحل
نگاهی به آیین‌های سنتی عزاداری در اشترینان بروجرد
حضور ملت ایران در میدان، عامل نا امیدی دشمنان بی‌رحم
عملیات پد خندق نماد مقاومت رزمندگان کهگیلویه و بویراحمدی برای دفاع از وطن
برپایی موکب‌های حسینی در خیابان‌های وردنجان
مقررات دست‌وپاگیر ارزی و تجاری اصلاح شود
مراسم خطبه خوانی شب عاشورا در حرم مطهر رضوی
ای ایران بخوان
تالاب قره قشلاق چهاربرج بعد از ۱۵ سال احیا شد
برگزاری مراسم شب تاسوعای حسینی در روستای اصلانشاه سلسله
اوج گرمای عشق به حسین، حال و هوای وصف نشدنی این روز‌های مرز مهران
عیادت استاندار لرستان از مداح اهل‌بیت «علیرضا قهرمانی»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیام سردار سیدمجید موسوی به خانوادۀ شهید ماکان نصیری
سفر رئیس جمهور به مشهد مقدس برای زیارت امام رضا(ع)
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی ایران برطرف شد
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
۲۵ سال نذری بریان با طعم معرفت حسینی
اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد
دست دوستی به سوی کشور‌های اسلامی دراز می‌کنیم
دعوت وزنه‌بردار چهارمحال و بختیاری به اردوی آماده‌سازی تیم ملی
عبور دمای چند شهر خوزستان از ۵۰ درجه؛ بستان با ۵۱.۱ درجه گرم‌ترین نقطه خوزستان
ویروسی به نام نتانیاهو مسیر مذاکرات را تخریب می‌کند
تاکید بر ضرورت حمایت از فلسطین در محافل بین المللی
عمان از ایجاد یک مسیر دریایی موقت در تنگه هرمز خبر داد
مذاکره حرام نیست، اما اعتماد به آمریکایی ها ساده لوحی است
روز تاسوعا در کربلا چه گذشت؟
یادداشت تفاهم اسلام‌آباد تبدیل به اعلامیه شکست آمریکا شد
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۵ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود  (۱ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
نتایج مرحله نخست آزمون حفظ تخصصی قرآن اعلام شد  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
قطع برق خودکار ۲۴۴ مشترک در استان به علت عبور از سقف مجاز مصرف  (۱ نظر)