• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۵۲۸۸
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۲۹
اردبیل » اجتماعی

حفاظت از هفت گونه شاخص حیات وحش در اردبیل

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: برای گونه‌هایی همچون خرس قهوه‌ای، پلنگ ایرانی، آهو، بالابان، غاز پیشانی‌سفید کوچک، سمندر ایرانی و ماهی قزل‌آلای خال‌قرمز برنامه‌های تخصصی حفاظت و پایش در حال اجرا است.

حفاظت از هفت گونه شاخص حیات وحش در اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اردبیل کیومرث سفیدی با تشریح مهم‌ترین چالش‌ها، دستاورد‌ها و برنامه‌های پیش‌روی این اداره کل، اظهار کرد: تغییر کاربری اراضی طبیعی، مدیریت پسماند‌های شهری و صنعتی، وضعیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری و ساماندهی محل‌های دفن پسماند از مهم‌ترین چالش‌های حوزه محیط زیست انسانی در استان اردبیل به شمار می‌رود.

وی افزود: همچنین تعارض میان انسان و گونه‌های حیات وحش، به‌ویژه خرس قهوه‌ای سبلان، تخریب زیستگاه‌ها و کاهش امنیت آنها در نتیجه برخی طرح‌های عمرانی از دیگر چالش‌های جدی محسوب می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از اجرای طرح پایش برخط در صنایع مهم استان خبر داد و گفت: پایش آنلاین در نیروگاه سیکل ترکیبی کارخانه سیمان و برخی دیگر از صنایع مهم استان اجرا شده و این اقدام امکان کنترل و نظارت دقیق‌تر بر میزان آلاینده‌ها را فراهم کرده است.

سفیدی با اشاره به فعالیت‌های حقوقی این اداره کل افزود: بیش از ۲۰۰ پرونده مربوط به کشت زیر نایلونی و بیش از ۵۵۰ پرونده حقوقی دیگر در سال گذشته با موفقیت در مراجع قضایی پیگیری شد تا از آسیب‌های احتمالی به اکوسیستم منطقه جلوگیری شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل همچنین با اشاره به اجرای برنامه جامع حمایت از گونه‌های حیات وحش کشور اظهار کرد: راه‌اندازی سایت تکثیر حیات وحش در بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد و برنامه‌های حفاظتی برای تقویت جمعیت آهو در دشت مغان و گوزن زرد در منطقه فندقلو نیز در حال اجرا است.

حفاظت از هفت گونه شاخص حیات وحش در اردبیل

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: برای گونه‌هایی همچون خرس قهوه‌ای، پلنگ ایرانی، آهو، بالابان، غاز پیشانی‌سفید کوچک، سمندر ایرانی و ماهی قزل‌آلای خال‌قرمز برنامه‌های تخصصی حفاظت و پایش در حال اجرا است.

وی با اشاره به وجود پنج منطقه حفاظت‌شده و سه اثر طبیعی ملی در استان اظهار کرد: بیش از ۷۰ محیط‌بان در قالب ۱۳ پاسگاه محیط‌بانی مسئولیت حفاظت از زیستگاه‌ها و مقابله با تهدیداتی همچون شکار غیرمجاز، تخریب زیستگاه‌ها و تصرف اراضی را بر عهده دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، تغییرات اقلیمی، کاهش منابع آبی، تخریب زیستگاه‌ها و کمبود امکانات حفاظتی را از مهم‌ترین تهدید‌های تنوع زیستی استان عنوان کرد و خواستار تقویت زیرساخت‌های حفاظتی، تجهیز یگان حفاظت و افزایش اعتبارات این حوزه شد.

وی از بهره‌برداری پاسگاه محیط‌بانی فیروزآباد در هفته محیط زیست خبر داد و گفت: ارتقای منطقه شکار ممنوع موران گرمی، افزایش وسعت منطقه حفاظت‌شده مشکول و توسعه سایت تکثیر گوزن زرد از جمله طرح‌های مهم در دست اجرا است.

سفیدی همچنین از تلاش برای ثبت تالاب‌های استان در فهرست کنوانسیون رامسر خبر داد و افزود: با توجه به اهمیت تالاب نئور، گشت ویژه حفاظت از این تالاب نیز راه‌اندازی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به نیاز‌های زیرساختی این مجموعه گفت: در حال حاضر دستگاه سنجش آلودگی هوا در مرکز شهر اردبیل وجود ندارد که با حمایت شهرداری و شورای اسلامی شهر، مقدمات خرید و نصب آن در آینده نزدیک فراهم شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جشن صعود برزیل و مغرب با برتری در روز پایانی دور گروهی
اعتراف دوباره مارک روته به حمایت ناتو از تجاوز آمریکا به ایران
بقایی: ناتو باید به خاطر همدستی در جنایات آمریکا - اسرائیل علیه ایران پاسخگو باشد
زمین‌لرزه شدید در شمال ژاپن
زلزله‌ شدید پایتخت ونزوئلا را لرزاند
بریزارد: ایران یکی از کشور‌های مطرح والیبال جهان است
مزاحمت دوباره برای طارمی و الهویی در فرودگاه و معطلی تیم ملی
ترامپ حدود ۹۰ میلیارد دلار دیگر از کنگره خواست
اسامی تیم ملی بسکتبال ایران در انتخابی جام جهانی ۲۰۲۷
جیانی: تیم ایران هویت مشخص و محکمی دارد
برگزاری آیین شمع پایلاما در تبریز
کلونو: پیاتزا مربی فوق العاده‌ای است؛ ایرانی‌ها با تمام وجود جنگیدند
پیاتزا: باید یاد بگیریم که چگونه والیبال هوشمندانه بازی کنیم
ولی‌زاده: مقابل قهرمان دو دوره المپیک نمایش خوبی داشتیم
رژیم صهیونیستی برای ازسرگیری جنگ در یمن آماده می شود
والیبال لیگ ملت‌ها ۲۰۲۶؛ نتایج روز نخست هفته دوم، برنامه دومین روز
عاشورا مکتب صبر، استقامت و معرفت و ایستادگی پای حق است
خانزاده امتیازآورترین بازیکن ایران در دیدار مقابل فرانسه
تظاهرات و درگیری دوباره حریدی‌ها با پلیس رژیم صهیونیستی
موساد قصد ترور عاصم منیر را در سوئیس داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیام سردار سیدمجید موسوی به خانوادۀ شهید ماکان نصیری
سفر رئیس جمهور به مشهد مقدس برای زیارت امام رضا(ع)
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی ایران برطرف شد
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
۲۵ سال نذری بریان با طعم معرفت حسینی
دعوت وزنه‌بردار چهارمحال و بختیاری به اردوی آماده‌سازی تیم ملی
اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد
عبور دمای چند شهر خوزستان از ۵۰ درجه؛ بستان با ۵۱.۱ درجه گرم‌ترین نقطه خوزستان
دست دوستی به سوی کشور‌های اسلامی دراز می‌کنیم
ویروسی به نام نتانیاهو مسیر مذاکرات را تخریب می‌کند
تاکید بر ضرورت حمایت از فلسطین در محافل بین المللی
روز تاسوعا در کربلا چه گذشت؟
عمان از ایجاد یک مسیر دریایی موقت در تنگه هرمز خبر داد
مراسم عزاداری روز تاسوعای حسینی ۱۴۰۵ در تهران
مذاکره حرام نیست، اما اعتماد به آمریکایی ها ساده لوحی است
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۵ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود  (۱ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
نتایج مرحله نخست آزمون حفظ تخصصی قرآن اعلام شد  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
قطع برق خودکار ۲۴۴ مشترک در استان به علت عبور از سقف مجاز مصرف  (۱ نظر)