• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۳۱۱۰۳
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۸:۰۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

برخورد با قاچاق دارو باید بازدارنده و شفاف باشد

وزیر بهداشت گفت: ضرورت دارد مشخص شود اقدامات انجام‌شده در زمینه تأمین دارو، جبران کمبودها، مقابله با قاچاق و نظارت بر بازار چه اثری بر کاهش مشکلات مردم داشته است.

برخورد با قاچاق دارو باید بازدارنده و شفاف باشد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر محمدرضا ظفرقندی، امروز شنبه ۳۰ خرداد در نهمین جلسه پایش دارو با اشاره به ضرورت ارزیابی عملکرد حوزه دارو بر مبنای خروجی‌های واقعی، اظهار کرد: ضروری است نتیجه و اثر ارزیابی عملکرد بر مبنای خروجی‌های واقعی اندازه‌گیری شود تا بدانیم خروجی اقدامات ما در بازدارندگی از قاچاق، تأمین دارو و جبران کمبود‌ها چه بوده است.
 
وی افزود: انتظار این است که پس از برگزاری جلسات متعدد با هلدینگ‌ها، سازمان برنامه، بانک مرکزی و سایر دستگاه‌های مرتبط، مشخص شود کمبود‌های دارویی در شرکت‌ها و هلدینگ‌های اصلی چه تغییری کرده و اقدامات انجام‌شده چه اثری بر تولید و تأمین دارو گذاشته است.
 
وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت پیگیری وضعیت هلدینگ‌های بزرگ تأمین‌کننده دارو تصریح کرد: اگر قرار است نقدینگی به هلدینگ‌ها پرداخت شود، باید روشن باشد این منابع به چه نتیجه‌ای منجر شده است. صرف تأمین مالی، بدون بررسی اثر آن بر کاهش کمبودها، ما را به هدف اصلی که تأمین داروی مورد نیاز مردم است، نمی‌رساند.
 
دکتر ظفرقندی با تأکید بر اهمیت موضوع کمبود دارو برای مردم گفت: همه ما در خانواده‌های خود با نیاز به دارو مواجه هستیم و می‌دانیم نبود دارو برای بیماران و خانواده‌ها چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؛ بنابراین هدف همه اقدامات باید کاهش کمبود‌ها و رفع مشکلات مردم باشد.
 
وی همچنین با اشاره به موضوع قیمت‌گذاری برخی اقلام دارویی از جمله سرم، گفت: درباره قیمت‌گذاری حرف و نقد جدی وجود دارد و لازم است بررسی شود و حتماً امکان بازنگری و اصلاح آن نیز وجود دارد.
 
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به گزارش‌های ارائه‌شده درباره بازرسی‌ها اظهار کرد: بازرسی اقدام خوبی است، اما حجم زیاد بازرسی نباید موجب آشفتگی و برهم خوردن آرامش بازار شده و موازی‌کاری شکل بگیرد. بازرسی‌ها لازم است خروجی مشخص داشته باشند تا بتوان از بازرسی‌های موردی به سمت نظارت‌های سیستمی حرکت کرد.
 
به گفته وی برخورد با تخلفات باید قانونی و بازدارنده باشد، بدون آنکه موجب تشویش در جامعه شود. مردم و فعالان حوزه دارو در این صورت می‌دانند که نظارت وجود دارد و تخلفات بدون پاسخ نمی‌ماند.
 
وزیر بهداشت نقش روابط عمومی در اطلاع‌رسانی هدفمند و مؤثر را بسیار مهم دانست و گفت: انعکاس اقدامات ارائه شده به‌گونه‌ای باشد که هم آرامش جامعه حفظ شود و هم اثر بازدارنده داشته باشد.
 
دکتر ظفرقندی به دارو‌های گران‌قیمت و خاص اشاره کرد و گفت: دارو‌هایی مانند دارو‌های بیماران هموفیلی، دارو‌های شیمی‌درمانی و سایر دارو‌های گران‌قیمت نباید مانند کالای سهمیه‌ای عادی توزیع شوند. در بسیاری از کشور‌ها این دارو‌ها در محل تزریق یا مرکز درمانی تحویل و مصرف می‌شوند تا کد دارو در همان فرآیند مصرف ثبت شود.
 
پوی با تأکید بر لزوم اصلاح زنجیره توزیع دارو‌های خاص، افزود: وقتی دارویی با قیمت‌های بالا در اختیار بیمار قرار می‌گیرد، ضرورت دارد اطمینان حاصل شود که دارو واقعاً برای همان بیمار و در همان اندیکاسیون مصرف می‌شود. این موضوع برای کنترل هزینه‌ها و جلوگیری از قاچاق، اهمیت ویژه‌ای دارد.
 
وزیر بهداشت با اشاره به گزارش‌هایی درباره قاچاق دارو به کشور‌های همسایه، گفت: وقتی داده‌ها نشان می‌دهد دارو به برخی کشور‌ها قاچاق می‌شود، صرف ارائه دیتا کافی نیست بلکه بایستی مشخص شود واکنش اجرایی ما چیست و چه اقدام بازدارنده‌ای انجام شده است.
 
دکتر ظفرقندی تصریح کرد: همچنین لازم است شرکت‌های مرتبط با اقلام دارای کمبود به جلسات دعوت شوند، مشکلات آنها بررسی شود و برای رفع موانع تولید و تأمین، تصمیمات مشخص و قابل پیگیری اتخاذ شود.
 
وزیر بهداشت با تأکید بر ضرورت مکتوب شدن خروجی جلسات و بازرسی‌ها، گفت: گزارش اقدامات باید به‌صورت مکتوب و با ذکر نتایج ارائه شود تا بتوانیم آن را به مسئولان بالادستی، مجلس و مهم‌تر از همه به مردم گزارش کنیم.
 
گفتنی است؛ در نهمین جلسه پایش دارو که به صورت هفتگی برگزار می‌شود، گزارش‌هایی از کمبود‌های دارویی و اقدامات صورت گرفته برای رفع این کمبودها، تماس‌های مردمی با سامانه ۱۹۰، بازرسی‌ها از زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین بیمه‌ها ارائه شد. در این نشست دکتر خسرو صادق‌نیت، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی، جمعی از مدیران وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سازمان‌های بیمه‌گر حضور داشتند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام فرمول جدید محاسبه قیمت گوشت و میوه در اصفهان
جام جهانی ۲۰۲۶؛ تیری هانری: ایران دفاع منسجمی داشت
خادمان موکب‌های مردمی در یزد تجلیل شدند
تاکید مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران بر نقش زنان در پیشبرد انقلاب اسلامی
آغاز ثبت درخواست پذیرش متقاضیان بین‌المللی تحصیل در دانشگاه علم و صنعت
روش‌های اعتراض به قطع‌شدن کالابرگ‌
فصل تابستان بهترین فرصت ارتقاء تجربه زندگی با کتابخوانی
کاهش پرونده‌های ورودی به دادگستری خراسان شمالی
بررسی وضعیت دستگاه‌های اجرایی آذربایجان‌غربی در حوزه پدافند غیرعامل
راهیابی مستند «نچیر» به جشنواره ترکیه
اهدای پرچم گنبد حرم مطهر حسینی، برای تکریم و بدرقه پیکر مطهر امام خامنه‌ای
دیدار معاون سازمان پدافند غیرعامل کشور با استاندار آذربایجان‌غربی
ماندگارترین میراث علما، تربیت نسل‌های آینده است
تردد بیش از ۸۰ هزار نفر در ایام محرم از مرز مهران
آغاز کشت برنج در ۳۰۰ هکتار از شالیزار‌های شهرستان مارگون
زمینه اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی در کشور فراهم است
دانش‌بنیان شدن تولید؛ ضرورت اجتناب‌ناپذیر اقتصاد کشور
روایت عاشقی مردم چهارمحال و بختیاری در اجتماع شبانه همدلی
پیمان وفاداری و ایستادگی مردم قرچک به قرار صد و سیزدهم رسید
آغاز فرایند تهیه سطح اول گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مذاکرات چهارجانبه ایران، آمریکا، قطر و پاکستان
ونس: پیشرفت بزرگی در رابطه با ایران انجام شده است
واریز حقوق بازنشستگان تا پایان امروز تکمیل می‌شود
قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز برگزار می‌شود
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵
تساوی ارزشمند فوتبال ایران مقابل بلژیک
مودیان نگران نباشند؛ مهلت ارایه اظهارنامه‌های مالیاتی تمدید خواهد شد
نشست وزیران خارجه مصر، ترکیه، عربستان و پاکستان در قاهره
رسانه عبری: اسرائیل بار دیگر تسلیم شروط ایران شد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ به افق قم
علت حادثه مسمومیت غذایی تعدادی از شهروندان در شهرستان رامیان استان گلستان
امشب؛ تقابل یوز‌های ایران با بلژیک
۸ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
انتشار گسترده اطلاعیه ایران درباره بسته شدن تنگه هرمز در رسانه‌های انگلیس
خودکفایی ۸۵ درصدی در تامین امنیت غذایی کشور
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۲۷ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱۶ نظر)
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد  (۶ نظر)
پرواز پراید بر فراز بام یک منزل مسکونی  (۴ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۳ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
کاهش اندک قیمت ۳ محصول ایران‌خودرو با اصلاحات وزارت صمت  (۲ نظر)
واریز حقوق خرداد بازنشستگان کشوری آغاز شد  (۲ نظر)
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه  (۱ نظر)
مذاکرات آینده به معنای پذیرش نظر دشمن نخواهد بود  (۱ نظر)
مراسم شیرخوارگان حسینی (ع) ماه محرم ۱۴۰۵ _ استان‌ها ۳  (۱ نظر)
ابوترابی‌فرد: هیئت حاکمه آمریکا به هیچ‌وجه قابل اعتماد نیست  (۱ نظر)
ترخیص مواد اولیه تولید داروی دیابتی با ورود دادستانی تهران  (۱ نظر)
عمارت کلاه‌فرنگی باغشمال میعادگاه فرهنگی مردم تبریز می‌شود  (۱ نظر)
ورود هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس  (۱ نظر)