• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۳۲۰۴۲
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۲۹
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

فرهنگ عاشورا عامل همگرایی در لبنان است

رایزن فرهنگی کشورمان در لبنان با اشاره به اهمیت عناصر هویتی و فرهنگی در منطقه، گفت: تبیین ظرفیت‌های فرهنگی جهان تشیع و گسترش فرهنگ عاشورا و کربلا می‌تواند نقش مهمی در تقویت همگرایی فرهنگی و اجتماعی در لبنان آینده ایفا کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوسعید الخنسا، مسئول بخش ارتباط با مسیحیان لبنان حزب‌الله با حضور در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با سیدمحمدرضا مرتضوی، رایزن فرهنگی کشورمان دیدار و راهکار‌های فعال‌سازی و پویایی روابط با جامعه مسیحی لبنان در دوران پس از جنگ را بررسی کردند.

ابوسعید الخنسا بر نقش نسل جوان در ادامه مسیر مقاومت و ضرورت انتقال تجربه نیرو‌های پیشکسوت به نسل جدید تأکید کرد و خواستار تدوین برنامۀ جامع انسانی، تربیتی و روانی برای خانواده‌های شهدا شد؛ برنامه‌ای که فراتر از چارچوب‌های سنتی و مبتنی بر رویکرد‌های فرهنگی، تفریحی و آموزشی برای ترسیم آینده فرزندان شهدا باشد.

مسئول بخش ارتباط با مسیحیان لبنان در حزب‌الله با اشاره به اهمیت تداوم همکاری‌های فرهنگی و فکری با جمهوری اسلامی ایران، خواستار گسترش گفت‌و‌گو‌های نخبگانی برای ترسیم افق مرحله آینده شد.

آقای مرتضوی، رایزن فرهنگی کشورمان در لبنان نیز با تأکید بر ضرورت گسترش تعاملات فرهنگی با اقشار مختلف جامعه لبنان اظهار کرد: جبهه مقاومت از ظرفیت‌های متنوعی برای تقویت پیوند‌های اجتماعی و مذهبی در این کشور برخوردار است و یکی از مهم‌ترین این ظرفیت‌ها، گفت‌و‌گو و تعامل سازنده با طوایف مختلف از جمله جامعه مسیحی است.

وی ادامه داد: لازم است زمینه‌های حضور و نقش‌آفرینی نخبگان و جریان‌های فکری جدید در این فرآیند فراهم شود.

آقای مرتضوی همچنین با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از ابزار‌های نوین دیپلماسی فرهنگی، پیشنهاد برگزاری همایشی تخصصی با عنوان «ایران پس از جنگ» را مطرح کرد و گفت: این همایش می‌تواند بستری برای گفت‌وگوی هدفمند با جامعه مسیحی لبنان و تبیین ابعاد تحولات منطقه‌ای و نقش فرهنگی ایران در مرحله پس از جنگ باشد.

وی بر ضرورت گشودن پنجره‌های ارتباطی پایدار و مستحکم با نسل‌ها و اقشار جدید جامعه لبنان تأکید کرد و افزود: تقویت این ارتباطات می‌تواند به شکل‌گیری اعتماد متقابل و توسعه همکاری‌های بلندمدت فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و جامعه لبنانی کمک کند.

رایزن فرهنگی کشورمان در لبنان با اشاره به اهمیت عناصر هویتی و فرهنگی در منطقه تصریح کرد: تبیین ظرفیت‌های فرهنگی جهان تشیع و گسترش فرهنگ عاشورا و کربلا می‌تواند نقش مهمی در تقویت همگرایی فرهنگی و اجتماعی در لبنان آینده ایفا کند.

در این نشست پیشنهاد شد ارتباط رایزنی فرهنگی با شخصیت‌های مذهبی میانه رو در لبنان تقویت شود.

همچنین برگزاری همایشی با موضوع «ایران پس از جنگ» با مشارکت جامعه مسیحی و با محوریت دانشگاه «سیده اللویزه» مورد توافق اولیه قرار گرفت.

الخنسا همچنین متعهد شد فهرستی از شخصیت‌های برجسته مسیحی برای ایجاد کانال‌های ارتباطی فرهنگی در اختیار رایزنی فرهنگی قرار دهد.

دو طرف بر این نکته تأکید کردند که مرحله پس از جنگ نیازمند ابزار‌ها و ابتکارات نوین در حوزه دیپلماسی فرهنگی و عمومی است.

تثبیت موازنه قدرت به نفع محور مقاومت، فرصت مناسبی برای بازتعریف روابط با جامعه مسیحی لبنان بر پایه منافع مشترک فراهم کرده است.

توافق شد با برگزاری نشست‌های نخبگانی، ایجاد حلقه‌های ارتباطی پایدار و بازنگری در برنامه‌های فرهنگی، زمینه گسترش گفت‌و‌گو و اعتمادسازی میان جمهوری اسلامی ایران و جامعه مسیحی لبنان تقویت شود. این رویکرد می‌تواند در نهایت به تحکیم همگرایی ملی و ثبات پایدار در لبنان کمک کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اوقات شرعی اهواز، ۲ تیرماه ۱۴۰۵
با راه اندازی واحد فراوری بافت، کل نیاز کشور تأمین می شود
هیئتی به وسعت دنیای کوچک بچه‌ها در شهرستان بدره
جمع استان‌های کولبر، جمع شد/ ایلام هم آمد
سقوط بالگرد آمریکایی در آلاسکا
رایزنی هیئت عالی رتبه ایرانی با مقامات عمان در مسقط
تأکید معاون امور استان‌های رسانه ملی بر بازتاب فرهنگ عاشورایی زنجان در کشور
دوم تیرماه ۱۴۰۵؛ قطع جریان گاز در کوی مهدیس اهواز
بررسی موانع پیش روی ثبت جهانی دره شیرز کوهدشت
طنین نوای یا حسین(ع) در شب هشتم محرم در آبادان
استمرار گرمای هوا و وزش باد در سمنان
مردم جنوب غرب خوزستان؛ یکصدا در حمایت از آرمان‌های انقلاب اسلامی
تعیین دبیرکل جدید اتحادیه عرب
سربازان بیدار شب‌های خیابان، بیشتر از تنگه هرمز، عرصه را بر ترامپ تنگ کرده‌اند
صدو چهاردهمین شب از حماسه خیابان کیش با طنین فرمانده بده فرمان، حکم آنچه تو فرمایی
صدور ۹۷ درصد ابلاغیه‌ها در دادگستری گچساران به صورت الکترونیک
شهرکرد خنک‌ترین مرکز استان کشور
بیشتر آمریکایی‌ها معتقدند جنگ علیه ایران مشکلاتشان را زیاد کرد
تیم دانشکده ملی مهارت شهید مهاجر اصفهان قهرمان مسابقات امنیت سایبری بریکس ۲۰۲۶ شد
سردار ابن‌الرضا: در طول مذاکره آرایش نظامی را حفظ می‌کنیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عراقچی: برخی دارایی‌های مسدودشده ایران آزاد شدند
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد
نشست قرارگاه امنیتی و دفاعی استان مرکزی به ریاست فرمانده سپاه حضرت روح‌الله
بیانیه مشترک قطر و پاکستان درباره مذاکرات سوئیس
مورینیو: بیرانوند باید در تیم‌های بزرگ اروپایی باشد
جام جهانی ۲۰۲۶، تمجید بوفون از عملکرد بیرانوند
به نقض تفاهم‌نامه واکنش سنگین خواهیم داشت
تمجید کورتوا از بیرانوند
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲
بازتاب درخشش بیرانوند مقابل بلژیک در رسانه‌های خارجی
سرلشکر رضایی: آمریکا را پاسخگو می‌کنیم
هشدار ترکیه درباره خرابکاری رژیم صهیونی در مذاکرات ایران وآمریکا
بدبینی به مذاکرات به علت بدعهدی آمریکاهمچنان وجود دارد
نشست مدیریت انرژی؛ افزایش جایگاه‌های سوخت ثابت و سیار در هرمزگان
۳ کشته و یک زخمی بر اثر تصادف ۲ سواری پژو پارس در محور طبس _ یزد
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۲۸ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱۸ نظر)
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد  (۷ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۳ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱ نظر)
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه  (۱ نظر)
ترخیص مواد اولیه تولید داروی دیابتی با ورود دادستانی تهران  (۱ نظر)
ورود هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
آسمانی شدن مادر شهید والامقام اشتیاقی در مِشکان شهرستان نی ریز  (۱ نظر)
آغاز عملیات عمرانی شهر گوزلدره با اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی  (۱ نظر)