• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۴۷۹۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۵ - ۱۵:۴۰
مازندران » اجتماعی

تلف شدن یک قلاده خرس در آمل

خرس قهوه‌ای آسیب‌دیده بر اثر شدت جراحات ناشی از اصابت گلوله و عوارض گسترده آسیب نخاعی در آمل تلف شد.

تلف شدن یک قلاده خرس در آمل

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران از تلف شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای آسیب‌دیده بر اثر شدت جراحات ناشی از اصابت گلوله و عوارض گسترده آسیب نخاعی در آمل خبر داد.

علیرضا ابراهیمی افزود: خرس قهوه‌ای آسیب‌دیده‌ای که پس از زنده‌گیری و انتقال به مرکز درمان، تیمار و بازتوانی حیات‌وحش سمسکنده، تحت مراقبت‌های شبانه‌روزی و درمان‌های تخصصی قرار داشت تلف شد.

وی تصریح کرد: از زمان انتقال این خرس به مرکز درمان، تیمار و بازتوانی حیات‌وحش سمسکنده، تمامی اقدامات درمانی و مراقبت‌های تخصصی با بهره‌گیری از توان کارشناسی اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران و با حضور و مشارکت مستقیم دامپزشکان سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد، اما متأسفانه شدت جراحات وارده و عوارض ناشی از آن، امکان نجات این حیوان را از بین برد.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: در بررسی‌ها و ارزیابی‌های تخصصی انجام‌شده با حضور دکتر مهیار مرعشی و دکتر بابک باستانی دامپزشکان سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر اسماعیلی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، دکتر بهرنگ اکرامی دامپزشک معتمد اداره‌کل و کارشناسان اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش، مشخص شد این خرس نر که حدود ۱۸ تا ۲۰ سال سن داشت، بر اثر اصابت گلوله دچار آسیب شدید در ناحیه ستون مهره‌ها و نخاع شده و به همین دلیل توانایی استفاده از هر دو اندام حرکتی عقب خود را به‌طور کامل از دست داده بود.

همچنین به علت بی‌حرکتی طولانی‌مدت، زخم‌های مزمن و عفونی گسترده، نکروز بافتی، اختلال شدید در خون‌رسانی اندام‌های خلفی و جدا شدن بخشی از انگشتان هر دو پای عقب، شرایط عمومی حیوان را به مرحله بحرانی رسانده بود.

ابراهیمی ادامه داد: نتایج آزمایش‌های تخصصی خون، ارزیابی‌های بیوشیمیایی و تصویربرداری رادیولوژی نیز وجود حدود ۲۰ ساچمه در بخش‌های مختلف بدن را نشان داد. همچنین اصابت دو ساچمه به ناحیه مهره‌های کمری (L۲-L۳ و L۵-L۶) موجب آسیب شدید نخاعی و فلج اندام‌های حرکتی عقب شده بود. مجموعه یافته‌های تخصصی نشان می‌داد که با وجود انجام تمامی اقدامات درمانی، احتمال بازگشت عملکرد طبیعی اندام‌های حرکتی از همان ابتدا بسیار ضعیف بوده است.

در ادامه این رویداد، تیم تخصصی دامپزشکی سازمان حفاظت محیط زیست و کارشناسان اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران تا آخرین لحظات، مراقبت‌های حمایتی شامل کنترل درد، درمان زخم‌ها، پیشگیری از عفونت‌های ثانویه، پایش مستمر وضعیت عمومی، تغذیه و سایر اقدامات تخصصی را ادامه دادند، اما شدت آسیب‌های اولیه ناشی از اصابت گلوله و عوارض گسترده ناشی از آسیب نخاعی، سرانجام منجر به تلف شدن این خرس قهوه‌ای شد.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: مرگ این خرس قهوه‌ای، نتیجه مستقیم یک اقدام غیرقانونی علیه حیات‌وحش و خسارتی جبران‌ناپذیر به سرمایه‌های طبیعی کشور است. اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های تخصصی خود و با حمایت دامپزشکان سازمان حفاظت محیط زیست، تمام تلاش خود را برای نجات این حیوان به کار گرفت، اما شدت جراحات وارده فرصت بازگشت به حیات را از این گونه ارزشمند سلب کرد. پیگیری شناسایی و برخورد قانونی با عامل یا عاملان این تیراندازی غیرمجاز همچنان با جدیت در دستور کار قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بلداجی دومین روز متوای خنک ترین نقطه جهارمحال و بختیاری
عطر خاطره آقای شهید ایران در شب شعر لارستان پیچید
کرمانیان مقاوم ادامه‌دهنده راه رهبر شهیدمان
دو مصدوم در حادثه انفجار نشت گاز شهری در منطقه حصیرآباد اهواز
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه درباره وداع آخر مردم ایران با «آقای شهید» ایران
جلوه هایی از خروش حماسی مردم در بدرقه آقای شهید امت در مشهد
امدادرسانی نجاتگران هلال‌احمر به مصدوم عقرب‌گزیدگی در روستای چبد کوهرنگ
یادی از دیدار خانواده شهید مدافع حرم آباده با رهبر شهید انقلاب
تمهیدات گرمسار برای میزبانی از زائران مراسم امام شهید
آیین‌های بزرگداشت رهبر شهید انقلاب اسلامی در کرمان
 مشهد الرضا آخرین وداع با آقای شهید ایران
دستگیری ۱۳ محکوم متواری در شهرستان بندر انزلی
افزایش شدید دما در راه است
خدمت رسانی موکب‌ها برای خیل عاشقان و دلدادگان پدر مهربان امت
برنامه‌های بزرگداشت قائد شهید امت در استان‌ قزوین
پیام تقدیر از خادمان موکب‌ها و حضور حماسی مردم دارالعباده در تشییع رهبر شهید انقلاب 
از تهران تا آغوش آفتاب
راه آقای شهید ایران ادامه دارد
خروش ایران در مشهد، بدرقه آقای شهید ایران
اسکردو در شمالی‌ترین منطقه پاکستان میزبان آیین وداع با رهبر شهید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم
برجسته‌ترین ویژگی رهبر شهید، اخلاص خاص ایشان در درگاه خداوند بود
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه
رییس جمهور وارد تهران شد
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از هموطنان به علت تغییر ساعت مراسم تشییع در مشهد
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان
پاسخ خرد کننده به تجاوز اخیر آمریکا خواهیم داد
شهادت هشت نفر از دلاورمردان ارتش در حملات آمریکا
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۷ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا  (۱ نظر)
مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران در تهران _ ۵  (۱ نظر)
شهادت هشت نفر از دلاورمردان ارتش در حملات آمریکا  (۱ نظر)
پایش شبانه مصرف واحدهای تجاری در اهواز در طرح ۱۰۰ شب، ۱۰۰ بازدید  (۱ نظر)
مجازی شدن امتحانات دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد خوزستان  (۱ نظر)
افزایش بازدهی توربین‌های بادی با طراحی جدید پره‌ها  (۱ نظر)