• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۵۵۸۴
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵
اقتصادی » بازاروتجارت

اوضاع و احوال این روزهای شیر

چند ماهی است قیمت شیر خام در سال جدید بلاتکلیف مانده است، صدای ناله دامداران از افزایش قیمت علوفه و ثابت ماندن نرخ خرید شیر هم در آمده است، اینطور که دامداران می گویند کارد به استخوانشان رسیده است.

به گزارش خبرگزای صداو سیما ؛ برنامه پیک بامدادی رادیو ایران، یک دامدار می گوید: دامدار یک چندروزی مقاومت می کند اما دامهایش دامهای دیگه رو می خورن یعنی می شوند گوشت خوار به این معنا که دامدار 4 - 5 تا از دام ها را سر می برد تا با پول آن برای دیگر دامها علوفه تهیه کند و این روند را همینطور ادامه می دهد بخاطر اینکه فعالیتی را انجام می دهد که قابلیت تغییر کاربری ندارد ، ما نزدیک به دو سال است که متولی نداریم و برای دامدار هم دیگر توانی برای ادامه کار باقی نمانده است . 
اما راه کار سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای سر و سامان دادن اوضاع ، تصمیم خام افزایش قیمت خرید شیر خام است، تصمیمی که سال پیش هم گرفته شد اما روی کاغذ ماند، امسال هم که صنایع لبنی مکلف شدن قیمت خرید شیر خام را از 1250 تومان به 1400 تومان افزایش دهند از همین اول آب پاکی را ریختن رو دست سازمان حمایت که مصوبه رنگ و بوی اجرا به خودش نمی گیرد.
دبیر انجمن صنایع فراورده های لبنی ایران در این باره می گوید: هر کیلو شیر خام اکنون حدود 1200 تا 1250 تومان خریداری می شود که اگر این عدد به 1440 تومان افزایش یابد مثل این است که دولت از صنایع لبنی بخواهد سالانه 1200 میلیارد تومان به دامداران یارانه بدهند که اصلا چنین چیزی امکانپذیر نیست.
رضا باکری می گوید: دولت در سال 92 - 93 فقط توانست 300 میلیارد تومان یارانه به دامداران پرداخت کند با این اوصاف صنعت و باتوجه به اینکه برایش امکان افزایش قیمت فراورده های لبنی وجود ندارد از کجا می تواند 1200 میلیارد تومان تفاوت بدهد ، من فکر نمی کنم چنین تکلیفی سرانجام خوبی داشته باشد. 
"دام افزایش قیمت شیر برای دامداران" ، این رو سلطانی رئیس اتحادیه دامداران می گوید و معتقد است این مصوبه مانند سال گذشته بر زمین می ماند، چون نه بازار کشش افزایش قیمت محصولات لبنی رو دارد ، نه سازمان حمایت زورش به صنایع لبنی می چربد.
رئیس اتحادیه دامداران می گوید: بین شعار تا عمل فاصله از زمین تا اسمان است ، سال گذشته هم گفته بودند به این قیمت بخرند اما کارخانجات نخریدند.
سلطانی چنین ادامه می دهد: حالا به فرض که این کار را هم کردند و فشار اوردند که کارخانجات شیر را به قیمت 1440 تومان بخرند ، اگر قیمت محصولاتشان را متناسب با این افزایش قیمت بالا بردند و مردم توان خرید نداشتند و محصولات عرضه شده را پس زدند ، کارخانه دار به دامدار می گوید مثلا شما از این پس 30 درصد قیمت شیر را کاهش بده چون 30 درصد از محصولات من از بازار برگشت خورده است.  
از اواخر سال پیش دولت درمان موقتی برای بیماری بازار شیر در پیش گرفت،تحت عنوان خرید تضمینی،یعنی برای تنظیم عرضه وتقاضا شیر مازاد تولید را سازمان تعاون روستایی خریداری کرد.
رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی می گوید: سازمان تعاون روستایی با هدف کمک به دامداران و تولیدکنندگان این امادگی را دارد که ، شیر مازاد بر نیاز صنایع تبدیلی را به قیمت مصوب خریداری کند .              
اما اینطور که دامداران می گویند این طرح هم نتوانست در عمل کمک زیادی به بهبود بازار شیر کند.
رئیس اتحادیه دامداران کشور می گوید: قرار بود این طرح در 10 استان انجام شود اما متاسفانه فقط در 7 استان انجام شد و استانهای فارس ، گلستان و خراسان جنوبی هرچند ظرفیت بالایی هم نبود، کارخانجات همراهی نکردند.
سلطانی معتقد است اگر 10 تا 15 درصد از شیر را از بازار خارج می کردیم و به شیرخشک و پنیر که ماندگاری بالاتری دارد تبدیل و به خارج صادر می کردیم بازار کشش لازم را پیدا می کرد ضمن اینکه تعادلی که در عرضه و تقاضا ایجاد می شد انگیزه ای هم برای افزایش تولید درتولیدکنندگان بوجود می آمد. 
تو این اوضاع و احوالی که قراره یارانه نان با آزادپز شدن تعدادی از نانواها کمتر و کمتر بشه ، درخواست یارانه برای شیر نمی دونم چقدر به صلاحه، اما پر واضحه که زمینه دامداری در کشور برای تامین نیاز داخل و سیراب کردن بازارهای تشنه همسایه فراهم است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح سالن ورزشی شهید آیت الله رئیسی در لنده
رنکینگ جهانی وزنه‌برداری؛ نصیری چهارمین وزنه بردار با سنگین‌ترین مهار
نکوداشت پیشکسوت شعر زهرا سیاوش در رشت
حقوق معادن یکی از حلقه‌های اساسی توسعه پایدار و عدالت اقتصادی در خوزستان
بهره‌برداری از گلخانه پرورش جلبک اسپیرولینا در ارومیه
معتکفان در مساجد مرودشت گرد هم می‌آیند
آسمان ابری با باد شدید و بارش پراکنده
بازگشت تقاضا به بورس
رفع موانع اجرای ۱۰ پروژه گردشگری اردبیل
گردشگری، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی استان همدان
گشایش نمایشگاه عرضه محصولات مواد غذایی در کاشان
صدور دستور رسیدگی به وسایل نقلیه رها شده در پارکینگ‌های امیدیه
فیلم‌های شبکه نمایش به مناسبت میلاد حضرت علی (ع)
برگزاری موفق تمرین کامل طرح اضطراری در فرودگاه اصفهان
شکل‌گیری ۱۴ شورای راهبری امور بانوان در مازندران
دوره‌ای برای توانمندسازی نیرو‌های کلیدی مدیریت پارک‌های علم و نوآوری
هشدار نارنجی تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی
تجلیل از فعالان عرصه نماز در سومین همایش نماز قرارگاه حمزه سیدالشهدا
صدور بیش از ۷۷ هزار گواهی حمل بهداشتی قرنطینه‌ای دامپزشکی در خوزستان
روایت هویت عرفانی در نمایشگاه نقاشی رستاخیز آمل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
امتحانات نهایی دانش‌آموزان و داوطلبان آزاد چهارشنبه ۱۰ دی‌ برگزار می‌شود
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)