تلاش ایران و فرانسه برای صلح در عراق، سوریه و یمن
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه فرانسه و ایران به تمامیت ارضی سوریه، عراق و یمن معتقدند، گفت: این دو کشور برای رفع تنش و جنگ داخلی و ایجاد صلح در عراق، سوریه و یمن می توانند با هم هماهنگ شوند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر ولایتی در دیدار با ژان پیر شونمان رئیس موسسه استراتژیک فرانسوی وابسته به کاخ الیزه افزود: قرار شد گفتگوها و تبادل نظرهای ایران و فرانسه در مورد سوریه ، عراق و یمن ادامه داشته باشد.
وی اظهار داشت: در این دیدار تاکید شد مشکلات کشورهای یادشده راه حل نظامی ندارد بلکه باید توسط خود مردم و بدون دخالت کشورهای خارجی حل شود.
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به جمع بندی مذاکرات هسته ای وین اشاره کرد و گفت: ما منتظریم تا مراجع قانونی آن را تایید کنند و اگر تایید شود باب جدیدی در روابط ایران و کشورهای غربی از جمله فرانسه خواهد بود.
وی ادامه داد: در این دیدار هر دو معتقد بودیم که فرانسه سیاست نسبتاً مستقلی را دنبال می کند.
ولایتی گفت: با توجه به روابط ایران و فرانسه و اینکه مردم دو کشور خاطرات خوبی دارند زمینه برای گسترش روابط مناسب است.
وی افزود: مردم ایران از فرانسه ذهنیت خوبی دارند چرا که این کشور پیش از انقلاب اسلامی میزان بنیانگذار انقلاب حضرت امام خمینی (ره) بوده است.
وزیر اسبق امور خارجه کشورمان با بیان اینکه دیدگاه آزادمنشی فرانسه در خاطره تاریخی مردم ایران باقی مانده است گفت: با روسای جمهور پیشین فرانسه یعنی ژاک شیراک، فرانسوا میتران و سارکوزی دیدار داشتم و با دیدگاه های روسای جمهور فرانسه از احزاب مختلف آگاه هستم.
وی در مورد دیدار اخیر مقامات ایرانی و فرانسوی نیز گفت: وقتی مقامات دو کشور در سطوح مختلف با هم دیدار می کنند به نتیجه خوبی خواهند رسید.
در ادامه آقای ژان پیر شونمان گفت: فرصت خوبی پیش آمد تا دیدگاه های خود را با آقای ولایتی مطرح کنم .
وی در ادامه به سفر یک هیات اقتصادی فرانسوی به ایران اشاره کرد و گفت: یک هیات فرانسوی با حضور دو وزیر در روزهای آینده از ایران دیدن خواهند کرد و ریاست این هیات بر عهده وزیر کشاورزی فرانسه است.
وزیر و سناتور سابق فرانسه در مورد توافق هسته ای اخیر ایران نیز گفت: از مقامات ایران و مقامات غربی به ویژه رئیس جمهور امریکا و کشورهایی که در این موضوع نقش داشتند تقدیر می کنیم.
وی ادامه داد: توافق ایران و فرانسه برای توسعه روابط می تواند موقعیت بهتری برای دو کشور در پی داشته باشد.
این مقام فرانسوی تصریح کرد: دیدار بنده با آقای ولایتی در مورد موضوعات سیاسی بود و همچنین در مورد سوریه، عراق ، لبنان یمن و برخی کشورهای آفریقایی صبحت کردیم .
وی با بیان اینکه فرانسوی ها ایرانی ها را تحسین می کنند گفت: ایران و فرانسه دو کشور قدیمی با تاریخ هزاران ساله هستند.
وی تاکید کرد: همانگونه که اقای ولایتی گفتند فرانسه نسبت به ایالات متحده احساس استقلال می کند .
آقای ژان پیر شونمان اظهارداشت: توسعه روابط با کشورهای اسلامی و عربی از اولویت های سیاست خارجی فرانسه بوده و همچنان این سیاست وجود دارد.
وی اظهار داشت: فرانسه سیاست خاصی در مورد کشورهای اسلامی و عربی دارد و این سیاست علیه ایران نیست.
شونمان ابراز امیدواری کرد برای رفع مشکلات عراق و سوریه راه حل مناسبی پیدا شود.
این مقام فرانسوی در پایان برای جمهوری اسلامی ایران آرزوی بهروزی و سعادت کرد.