پخش زنده
امروز: -
منابع خبری نوشتند عربستان به دلیل کسری بودجه مجبور شد حدود ۷۰ میلیارد دلار از سرمایه گذاری های کشور را در مناطق مختلف جهان،پس بگیرد و به داخل بازگرداند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سمای فلسطین، خبرگزاری بلومبرگ آمریکا خبر داد عربستان 50 تا 70 میلیارد دلار از سرمایه گذاری های خود در جهان را در طول شش ماه گذشته پس گرفت تا بتواند کسری بودجه را در داخل جبران کند.
کارشناسان اقتصادی معتقدند تداوم قیمت پایین نفت، کشوری چون عربستان را که حدود 90 درصد از درآمدهایش از طریق فروش نفت است به دردسر انداخته است تا این کشور نگاهش را به اموالی معطوف کند که در خارج از کشور سرمایه گذاری کرده است. مبلغ چشمگیری که این کشور با خروج آن از سرمایه گذاری ها به کشور بازگردانده است نشان می دهد ریاض به دلیل کاهش قیمت نفت و هم زمان ضرورت تامین بودجه حمله نظامی به یمن با کسری قابل توجه بودجه مواجه است.
صندوق ذخیره ارزی عربستان در اوت سال 2014 شاهد بالاترین میزان ذخیره بود که مبلع 737 میلیارد دلار اعلام شده بود اما از آن زمان به بعد این میزان، رو به کاهش نهاد. قیمت نفت از ژوئن 2014 روند نزولی به خود گرفت تا نفت در بازار جهانی 60 درصد از قیمت خود را از دست بدهد.
صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد عربستان در سال 2015 با کسری بودجه قابل توجه مواجه می شود، این صندوق میزان کسری بودجه عربستان را 20 درصد کل تولید ناخالص داخلی این کشور دانست.