پخش زنده
امروز: -
دوازدهمین دوره کارآموزی قضایی ویژه روحانیت خوزستان با حضور رئیس کل دادگستری استان و معاونان وی و ۲۲ داوطلب پذیرش شده، آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر علی دهقانی در آیین افتتاحیه این دوره کارآموزی، با گرامیداشت روز دانشآموز و واقعه ۱۳ آبان، بر روان پاک شهدا درود فرستاد و گفت: امروز استکبار جهانی با همراهی رژیم صهیونیستی و با نظارهگر بودن جنایتهای جنگی و کشتار جمعی، نسل کشی و کشتن انسانهای بیگناه را همدستی میکند.
وی افزود: امت اسلامی در جای جای عالم وظیفه و تکلیف دارند که در مقابل استکبار جهانی و مستکبران مقاومت و ایستادگی کنند تا به پیروزی نهایی نائل شوند.
دهقانی با بیان این که قضاوت عرصه مقدسی است و از جایگاه ویژه و منیعی در جامعه برخوردار است، ادامه داد: پاسخگو بودن در این مسئولیت قابل مقایسه با مسئولیت دیگری نیست و این امر نیاز به تهذیب نفس و ارتقای سطح علمی دارد.
وی با تقدیر از داوطلبان جدید برای خدمت در عرصه قضاوت، اضافه کرد: بدون شک با اضافه شدن افراد شایسته و علاقهمندی که صلاحیت ورود به این عرصه خطیر را دارند، مشکل کمبود کادر قضایی در استان مرتفع و شاهد کاهش زمان رسیدگی و افزایش اتقان آرای قضایی خواهیم بود.
رئیس کل دادگستری خوزستان با بیان اینکه قضاوت عرصهای است که نیاز به علم و آداب دارد و دوره کارآموزی بهترین دوران برای علم آموزی و آداب آموزی است، گفت: داوطلب قضاوت باید خود را به آداب القضا مجهز کند و ادب در لغت به معنای علم و فرهنگ، روش معقول و دقت و ظرافت در رفتار، است.
وی با اشاره به اینکه ادب از اخلاق سرچشمه میگیرد، تاکید کرد: رعایت نظم و انضباط و اشراف بر قوانین که بر گرفته از شرع است، ضرورتی اجتنابناپذیر برای قضات است چراکه علاوه بر احقاق حق و اجرای عدالت، الگویی برای افراد جامعه نیز هستند.
دهقانی برگزاری همزمان سه دوره کارآموزی قضایی در استان را اتفاقی خوشایند برشمرد و افزود: در این دورهها مجموعاً ۷۷ داوطلب، دورههای کارآموزی را سپری میکنند که پس از قبولی در پودمانهای مختلف و اختبار، مراسم تحلیف آنان برگزار و به کادر قضایی استان اضافه میشوند.
وی ادامه داد: با پایان یافتن این دورهها بخشی مهمی از کمبود نیروی قضایی استان مرتفع که نتیجه آن کاهش اطاله دادرسی و همچنین افزایش رضایت مندی از دستگاه قضایی میشود.
سرپرست معاونت منابع انسانی و اداره فرهنگی دادگستری خوزستان، گفت: جایگاه علم، دانش و یادگیری برای قضاوت جایگاه مهمی است و باید از این علم و دانش به نحو احسن برای قضاوت بهره گرفت.
حجت الاسلام سید مصطفی طباطبایی همچنین با ارائه گزارشی از روند برگزاری دورههای کارآموزی قضایی، به آیاتی از قرآن کریم در خصوص امر قضا اشاره کرد و این منصب را فرصتی برای خدمت در راه رضای خداوند برشمرد.