• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۹۵۴۱
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۲:۴۱
بین الملل » سیاسی

مکرون خواستار خروج رژیم اسرائیل از لبنان شد

رئیس جمهور فرانسه با انتقاد از سیاست‌های نتانیاهو در غزه، کرانه باختری و جنوب لبنان گفت: مفاد توافق شامل آتش‌بس و خروج نیرو‌های (رژیم) اسرائیل از خاک لبنان است و واشنگتن باید برای اجرای این بخش بر تل‌آویو فشار وارد کند.

مکرون خواستار خروج رژیم اسرائیل از لبنان شد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ امانوئل مکرون پنجشنبه شب (به وقت محلی) در گفت‌و‌گو با شبکه فرانس ۲ گفت: «ایالات متحده تصمیم گرفت جنگ علیه ایران را آغاز کند، زیرا از مذاکرات راضی نبود. ما در آن زمان گفتیم که در این جنگ مشارکت نخواهیم کرد. با اهداف آن موافق نبودیم، زیرا این اهداف روشن به نظر نمی‌رسیدند.»

او افزود که فرانسه طی هفته‌های گذشته خواستار پایان درگیری‌ها و شکل‌گیری چارچوبی برای مذاکرات آینده بوده و به همین دلیل از توافق اخیر میان ایران و آمریکا حمایت کرده است.

رئیس‌جمهور فرانسه گفت: «در هر حال، داشتن توافق همیشه بهتر از جنگ است، به‌ویژه زمانی که خطر تشدید تنش وجود دارد و در این مورد چنین خطری وجود داشت.»

مکرون ادامه داد که توافق امضاشده زمینه برقراری آتش‌بس، توقف درگیری‌ها در لبنان و آغاز دوره‌ای ۶۰ روزه برای مذاکرات را فراهم می‌کند و در صورت نهایی‌نشدن همه مفاد در این مدت، امکان تمدید روند وجود دارد.

او اظهار داشت: «ما وارد مرحله‌ای تازه می‌شویم که مرحله همکاری و گفت‌و‌گو است. این مرحله از جنگ بهتر و برای همه ما مؤثرتر است.»

مکرون در پاسخ به این ارزیابی که توافق اخیر نشانه عقب‌نشینی آمریکا در برابر ایران است، گفت: پیش از هر چیز باید روشن شود واشنگتن با آغاز جنگ چه هدفی را دنبال می‌کرد و آیا توانست به آن دست یابد.

او افزود که آمریکا با وجود حملات گسترده، هیچ‌گاه اعلام نکرد که به اهداف خود رسیده و جنگ را با موفقیت به پایان برده است رئیس‌جمهور فرانسه تأکید کرد: «از طریق بمباران نمی‌توان به تغییر حکومت دست یافت. چنین چیزی ممکن نیست.»

مکرون در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به این نتیجه رسیده است، گفت که نمی‌تواند به جای او سخن بگوید، اما افرادی در فضای سیاسی داخل آمریکا و همچنین در منطقه، ترامپ را برای انجام اقدامات شدیدتر و گسترده‌تر تحت فشار قرار می‌دادند.

رئیس‌جمهور فرانسه با اشاره به تجربه شکست‌خورده لشکرکشی غرب به افغانستان پرسید: «آیا پس از بیش از ۱۰ سال، تغییر حکومت در افغانستان موفقیت‌آمیز بود؟ نه؛ بنابراین باید بسیار متواضع و واقع‌بین باشیم.»

مکرون همچنین اذعان کرد که حملات خارجی برخلاف محاسبات حامیان تغییر نظام، موجب تقویت همبستگی ملی در ایران شده است. 

رئیس‌جمهور فرانسه در بخش دیگری از این مصاحبه بار دیگر برخی ادعا‌های سیاسی غرب درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و توان دفاعی ایران را تکرار کرد، اما پذیرفت که توسل به زور نتوانست اهداف اعلام‌شده واشنگتن را به‌طور کامل محقق کند.

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعا‌های غرب درباره اهداف نظامی برنامه هسته‌ای کشور را رد کرده و تأکید دارد که توان موشکی و دفاعی ایران برای بازدارندگی و دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی کشور ایجاد شده است.

مکرون درباره نحوه نهایی‌شدن توافق ایران و آمریکا نیز گفت این توافق پس از رفت‌وبرگشت‌هایی میان طرف ایرانی و آمریکایی و در ساعات پایانی نشست گروه هفت نهایی شد و واشنگتن خواستار انجام امضای آن در ورسای بود.

او این توافق را گامی برای ازسرگیری همکاری بین‌المللی توصیف کرد و گفت اجرای آن می‌تواند زمینه پایان درگیری‌ها و آغاز مذاکرات درباره مسائل باقی‌مانده را فراهم کند.

مجری فرانس ۲ در ادامه با بیان اینکه تنگه هرمز پیش از آغاز جنگ باز بود، از مکرون پرسید چرا فرانسه اکنون از توافقی استقبال می‌کند که صرفاً شرایط پیش از جنگ را بازمی‌گرداند. رئیس‌جمهور فرانسه در پاسخ گفت: «کاملاً با شما موافقم. به همین دلیل موضع ما این بود که آغاز این جنگ ایده خوبی نبود و به همین دلیل به آن نپیوستیم.»

او افزود که فرانسه با وجود مخالفت با آغاز جنگ، اکنون از توقف بمباران‌ها و کاهش خطر گسترش درگیری استقبال می‌کند، زیرا ادامه جنگ بر اقتصاد فرانسه و اروپا نیز فشار وارد کرده بود.

مکرون در ادامه به تحولات لبنان پرداخت و گفت مفاد توافق شامل آتش‌بس و خروج نیرو‌های (رژیم) اسرائیل از خاک لبنان است و واشنگتن باید برای اجرای این بخش بر تل‌آویو فشار وارد کند.

او سیاست‌های بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل در غزه، کرانه باختری و جنوب لبنان را مورد انتقاد قرار داد و گفت آسیب‌زدن به غیرنظامیان غزه توجیه‌پذیر نیست و ادامه شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری نیز کاملاً غیرقابل قبول است.

رئیس‌جمهور فرانسه افزود که سیاست رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان در بلندمدت برخلاف منافع این رژیم است، زیرا خشم و خشونت را در میان مردم منطقه افزایش می‌دهد.

او تأکید کرد که امنیت اسرائیل نمی‌تواند از طریق تصرف خاک یک کشور همسایه تأمین شود و شکل‌گیری صلح به تغییر رویکرد تل‌آویو و اجرای تعهدات توافق نیاز دارد.

توافق ایران و آمریکا با میانجیگری پاکستان و قطر و با هدف پایان جنگ و آغاز روندی ۶۰ روزه برای اجرای تعهدات متقابل و دستیابی به توافق جامع حاصل شده است.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده است که اجرای پایدار این تفاهم به پایبندی عملی آمریکا و جلوگیری واشنگتن از اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی بستگی دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نباید از اقدام ایران بدفهمی شود
عبور اکوادور از سد آلمان؛ صعود سه تیم از گروه E
۱۳ اسیر از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شدند
برتری مجارستان مقابل ایران در هندبال ساحلی قهرمانی جهان
حماس: اشغالگران، نسل‌کشی در غزه را با محاصره و کشتار ادامه می‌دهند
مراسم عزاداری شام غریبان حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید
سکوت یک دقیقه ای تیم اسپانیا برای قربانیان زلزله ونزوئلا
درگیری رزمندگان مقاومت و نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان
رژیم صهیونیستی باز هم آتش بس در لبنان را نقض کرد
سازمان بین‌المللی دریانوردی تخلیه کشتی‌ها از تنگه هرمز را متوقف کرد
نخست وزیر ایتالیا مشارکت در جنگ علیه ایران را تکذیب کرد
اعلام محدودیت‌های ترافیکی مراسم عزاداری زینبیه اعظم زنجان
درگذشت مادر شهید بسنه در دزفول
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، جمعه پنجم تیر
شام غریبان حسین در خراسان شمالی
تقویم روز و اوقات شرعی ۵ تیر ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۵ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
برگزاری سوگواری تخته چالانلار در روستای فیروزسالار گوگان
خون امام حسین مظلومان را به ایستادگی در برابر ظلم فراخوانده است
اعزام زائر اولی های مرندی به مشهد مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود
ورود سامانه بارشی به مازندران از شنبه شب
ظرفیت ۶۸هزار نفری کاردانی به کارشناسی ؛ جمعه آخرین روز مهلت ثبت نام
حضور رئیس جمهور در جمع عزاداران عاشورای حسینی در تبریز
برگزاری آیین شمع پایلاما در تبریز
لفاظی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره ایران
اعمال روز عاشورا
ورود ۲ دستگاه اتوبوس‌مدرن شهری به ناوگان اتوبوسرانی مشهد
واکنش قاطع قالیباف به دروغ الزام واردات محصولات آمریکایی
تازه ترین اثر حسن روح الامین منتشر شد
درگیری لفظی ترامپ با سناتور آمریکایی بر سر ایران
دولت برای رفع مشکلات معیشتی تلاش خواهد کرد
هرگونه تهدید علیه ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند
سپاه: عبور ایمن از تنگه هرمز تنها از مسیر‌های اعلامی ایران ممکن است
کار روی جزئیات توافق ایران و آمریکا آغاز شده است
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۶ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود  (۳ نظر)
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود  (۱ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
یادگیری رایگان هنرهای سنتی؛ ثبت‌نام دوره‌های تابستانی در شیراز آغاز شد  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)
ماندگاری هوای گرم در اغلب مناطق خراسان رضوی تا پایان هفته  (۱ نظر)
واکنش قاطع قالیباف به دروغ الزام واردات محصولات آمریکایی  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
مجوز‌های بی‌ضابطه صنفی، علت ترافیک تبریز  (۱ نظر)
اعتراض کتبی وزارت صمت به افزایش قیمت محصولات ایران خودرو  (۱ نظر)
ایران برای گسترش همکاری‌ها با هند آماده است  (۱ نظر)
ایمن سازی مسیر‌های اربعین در همدان  (۱ نظر)
قطع برق خودکار ۲۴۴ مشترک در استان به علت عبور از سقف مجاز مصرف  (۱ نظر)