• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۴۲۴۱
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۵
خراسان جنوبی » اجتماعی

تأکید بر حمایت از کشاورزان و مدیریت منابع آب در خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی در شورای کشاورزی استان بر توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر، اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، توسعه گلخانه‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها برای ارائه راهکار‌های علمی در بخش کشاورزی تأکید کرد.

تأکید بر حمایت از کشاورزان و مدیریت منابع آب در خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، استاندار خراسان جنوبی در شورای کشاورزی استان، با تأکید بر ضرورت حمایت از جامعه کشاورزی استان و با اشاره به  بارندگی‌های مناسب امسال گفت: این بارش‌ها بیشتر سطحی بوده و نتوانسته تأثیر قابل توجهی بر تقویت سفره‌های آب زیرزمینی داشته باشد.

هاشمی با اشاره به تداوم خشکسالی ۱۷ ساله در استان افزود: خراسان جنوبی استانی کشاورزی است و بیش از ۸۵ درصد منابع آبی آن در این بخش مصرف می‌شود؛ بنابراین باید با برنامه‌ریزی دقیق، از کشاورزان در زمان اوج نیاز آبی حمایت شود.

وی با بیان اینکه حدود ۹۹ هزار خانوار در استان در حوزه کشاورزی فعالیت دارند، گفت: کشاورزان از اقشار پرتلاش و کم‌توقع جامعه هستند و حفظ تولید و معیشت آنان از اولویت‌های مدیریت استان است.

استاندار بر توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر، اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، توسعه گلخانه‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها برای ارائه راهکار‌های علمی در بخش کشاورزی تأکید کرد.

هاشمی همچنین خواستار اصلاح روند پرداخت تسهیلات کشاورزی شد و گفت: منابع بانکی باید به کشاورزان واقعی اختصاص یابد و با آسیب‌شناسی دقیق، از انحراف تسهیلات جلوگیری شود.

وی توسعه صنایع فرآوری محصولات راهبردی استان مانند زرشک، عناب و زعفران را ضروری دانست و افزود: خام‌فروشی این محصولات باعث از دست رفتن ارزش افزوده می‌شود و باید با ایجاد واحد‌های فرآوری، درآمد بیشتری برای کشاورزان ایجاد کرد.

استاندار با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف برق در بخش کشاورزی نیز گفت: قطعی برق باید با برنامه زمان‌بندی و اطلاع‌رسانی قبلی انجام شود تا کشاورزان بتوانند برای فعالیت‌های خود برنامه‌ریزی کنند.

هاشمی بر استفاده از پساب برای تأمین نیاز صنایع و معادن، کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و استمرار جلسات تخصصی با کشاورزان برای رفع مشکلات این بخش تأکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم، با بیان اینکه هدف از برگزاری نشست‌های تخصصی، احصای مشکلات و ارائه راهکار‌های عملی برای رفع آنهاست، گفت: در ماه‌های گذشته بیش از ۱۲ جلسه کارشناسی با حضور مدیران، تشکل‌ها و فعالان بخش کشاورزی برگزار شده و بخش زیادی از مصوبات جلسه قبل نیز با پیگیری‌های انجام‌شده به نتیجه رسیده است.

اسفندیاری افزود: در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، بیشترین سهم تسهیلات تبصره‌ای و اعتبارات حمایتی به بخش کشاورزی اختصاص یافت و در سفر رئیس‌جمهور نیز با پیگیری استاندار، تفاهم‌نامه‌هایی به ارزش بیش از ۳.۶ همت برای توسعه این بخش منعقد شد.

وی با اشاره به اهمیت کشاورزی در استان گفت: حدود ۹۹ هزار خانوار خراسان جنوبی در بخش کشاورزی فعالیت دارند که نزدیک به نیمی از جمعیت استان را شامل می‌شوند؛ از این رو توجه به این بخش، نقش مهمی در معیشت و توسعه اقتصادی استان دارد.

شفیعی دبیر جلسه شورای کشاورزی استان،گفت: با حمایت‌های انجام‌شده، به‌ویژه در حوزه تأمین نقدینگی از طریق بانک کشاورزی، حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد واحد‌های تولیدی مرغ گوشتی که از چرخه تولید خارج شده بودند، دوباره فعالیت خود را از سر گرفته‌اند، اما بسیاری از تولیدکنندگان همچنان با کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند و ادامه فعالیت برای آنها دشوار است.

وی همچنین از پیگیری‌های انجام‌شده برای اصلاح شرایط خرید مرغ مازاد و تغییر سایز خرید مرغ تولیدی قدردانی کرد و گفت: این اقدامات با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان و وزارت جهاد کشاورزی به نتیجه رسید و بخشی از مشکلات تولیدکنندگان را کاهش داد.

دبیر جلسه شورای کشاورزی استان با انتقاد از طولانی بودن روند صدور مجوز‌های دامپروری افزود: صدور پروانه یک واحد ۲۵۰ رأسی پرورش گوسفند، بیش از دو سال و نیم زمان می برد و استعلام‌های متعدد از دستگاه‌های مختلف، روند سرمایه‌گذاری را با مشکل مواجه کرده است.

شفیعی همچنین دریافت ۱۱۰ میلیون تومان هزینه نظام مهندسی برای صدور پروانه این واحد دامپروری را از دیگر دغدغه‌های تولیدکنندگان عنوان کرد و خواستار بازنگری در فرآیند‌ها و هزینه‌های صدور مجوز شد.

وی با اشاره به مشکلات تأمین آب واحد‌های مرغداری نیز گفت: کاهش آبدهی قنوات و افزایش شدید هزینه حمل آب، فشار مضاعفی بر مرغداران وارد کرده است؛ به‌گونه‌ای که هزینه هر تانکر آب از حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان به حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده است

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اجرای طرح حامی در چهارمحال و بختیاری با شناسایی ۲ هزار و ۳۳۳ دانش‌آموز هدف
صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در سیستان و بلوچستان
وقوع زمین‌لرزه ۳.۹ ریشتری در انبارالوم آق قلا
مردم از نشان سه رنگی گفتند که همیشه در اهتزاز است
تجلیل از ۵ منتقد سینما ایران
برگزاری یادواره شهدای کارمند شهرستان بانه
اردوی پایانی تیم فوتبال دختران کمتر از ۲۰ سال اعزامی به کافا
صدای انفجار در حومه شهر شیراز مربوط به عملیات معدنی بود
خشکسالی و اوضاع نگران کننده در فرانسه
بهره برداری از تأسیسات سیلندرپرکنی گاز در سراوان
پایداری شبکه برق در روز‌های داغ خوزستان در گرو مدیریت مصرف
برگزاری همایش تخصصی سرمایه‌ گذاری شهرداران خراسان رضوی‌ در بردسکن
بهره برداری از ۱۰ نیروگاه خورشیدی در زرین دشت، بزودی
شهید عبدالرزاق زارعان؛ سردار سنگر سازان بی‌سنگر
صنعت‌نفت آبادان در دیداری سرنوشت‌ساز به مصاف نیروی زمینی می‌رود
والیبال نشسته قهرمانی جهان؛ قزاقستان حریف ایران در نیمه نهایی
خالق سرود «باید برخاست» در تجمعات شبانه سنندج
ثبت بیش از ۱۴۰ هزار پرونده در هسته‌های گزینش دستگاه‌های اجرایی لرستان
مکان تجمع شبانه مردم شهر یاسوج تغییر می‌کند
تفکیک زمین طرح مسکن کارکنان شاغل در کیش تا پایان تیر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان
اطلاعیه خاموشی‌های موقت برق در استان کهگیلویه و بویراحمد
جدول قطعی برق ۲۴ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
آزادسازی ۱۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی تغییرکاربری یافته در مشهد
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور
خاک عراق پایگاه ناامن سازی کشور‌های همسایه نمی‌شود
دروغ نگو و جنگ را تمام کن!
اختلاف ۲۰ درجه‌ای دمای هوا در شمال و جنوب فارس
تعطیلی بانک‌ها و دورکاری ادارات خوزستان، چهارشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۵
تجاوز آمریکا به پادگانی در ایرانشهر؛ تدابیر ایران کمترین شهدا را بر جا گذاشت
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست
ادامه تجاوز، محاصره دریایی و تحریم‌های جدید
پرداخت مطالبات گندمکاران شتاب می‌گیرد
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۸ نظر)
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش  (۳ نظر)
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران  (۲ نظر)
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد  (۲ نظر)
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور  (۲ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
اطلاع از جدول خاموشی‌ها در گیلان با مراجعه به نرم افزار «برق من» و یا درگاه رسمی توزیع برق استان  (۱ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد  (۱ نظر)
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
پیش‌ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه هفتم به صورت غیرحضوری است  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست  (۱ نظر)
فعال شدن اهرم‌های قدرت مقاومت بخاطر خطای محاسباتی امریکا    (۱ نظر)
مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی آمریکا در بحرین ویران شد  (۱ نظر)